Ο Αναστασιάδης για Γκαρσία

Από inpaok.com: Ο Άγγελος Αναστασιάδης φιλοξενήθηκε στην τηλεοπτική εκπομπή «Total Football» του Open TV και μίλησε για τη νίκη του ΠΑΟΚ στη Ριζούπολη απέναντι στον Απόλλωνα, αλλά και για την παρουσία του Πάμπλο Γκαρσία στον πάγκο του Δικεφάλου.
Πηγή: inpaok.com
Ο Αναστασιάδης για Γκαρσία

Ο έμπειρος προπονητής σημείωσε ότι ο Ουρουγουανός τεχνικός άλλαξε την ψυχολογία της ομάδας, ενώ τόνισε ότι σημαντικό που ο Γκαρσία θα έχει ένα περιθώριο 15 ημερών, λόγω της διακοπής, για να περάσει τα δικό του «θέλω» στους παίκτες του Δικεφάλου.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για την αναμέτρηση Απόλλων – ΠΑΟΚ: « Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι σήμερα. Εκείνο που είχε σημασία ήταν να ανταπεξέλθει ο ΠΑΟΚ και στην κούραση γιατί είχε ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι δύσκολο. Ήταν αναμενόμενη η ψυχολογική κούραση του ΠΑΟΚ, γιατί ήταν ένα παιχνίδι απέναντι στην Αϊντχόφεν που στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ δεν ήταν καλός. Οι αλλαγές που έγιναν όσον αφορά τα πρόσωπα στο γήπεδο βοήθησαν πάρα πολύ».

Για το τι έχει αλλάξει ο Γκαρσία: «Ο χρόνος είναι λίγος για να κρίνεις έναν άνθρωπο, αυτό που έχει σημασία είναι ότι άλλαξε η ψυχολογία της ομάδας. Το σημαντικό είναι όπως είπε ο ίδιος ότι θα έχει ένα περιθώριο 15 ημερών για να δουλέψει και οι παίκτες θα μπορέσουν να καταλάβουν ο ένας τον άλλον. Επειδή γνωρίζει κάποιους από τους παίκτες δεν θα χρειαστεί τόσο χρόνο, έχει το αβαντάζ ότι τον αγαπάει ο κόσμος και αυτό περνάει και στους παίκτες. Όταν κάποιος προπονητής δεν είναι αρεστός στον κόσμο αυτό περνάει στους παίκτες και τότε αρχίζουν τα προβλήματα. Δεν υπάρχουν τέτοιου είδους προβλήματα αυτή τη στιγμή στον ΠΑΟΚ, όλα είναι καλά».

Για το πόσο χρόνο θα χρειαστεί: «Πιστεύω δεν χρειάζεται πολύ χρόνο. Οι παίκτες είναι επαγγελματίες και έχουν ποιότητα, δεν χρειάζεται χρόνος για να μάθει να παίζει ένα σύστημα ο παίκτης, αυτό που χρειάζεται χρόνο είναι να γίνει αποδεκτός ο προπονητής. Για να γίνει αυτό πρέπει να φανεί ότι ο προπονητής κάνει πράγματα που βοηθάνε. Στο παιχνίδι με την Αϊντχόφεν για παράδειγμα πιστεύω ότι οι παίκτες αντιλήφθηκαν ότι οτιδήποτε έκανε ο Γκαρσία, όπως οι αλλαγές, τους βοήθησε».

Για το αν η αλλαγή προπονητή ήταν επιβεβλημένη: «Ο προπονητής που είχε ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ καλός προπονητής. Δεν άφησε καμένη γη. Στο τελευταίο του παιχνίδι στην Ευρώπη ο ΠΑΟΚ άξιζε τη νίκη, στο παιχνίδι με την ΆΕΚ ο ΠΑΟΚ άξιζε τη νίκη. Το καθοριστικό παιχνίδι ήταν με την Κράσνονταρ γιατί ήταν κατώτερη του ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ είχε μια ιστορική νίκη να προκριθεί, όλος ο κόσμος ήθελε πολύ την πρόκριση.

Εκείνο ήταν καθοριστικό για το διαζύγιο. Συν ότι υπήρχαν θέματα με κάποιους παίκτες, τα οποία δεν έβγαιναν προς τα έξω αλλά υπήρχαν. Δεν μπορούμε να αρνηθούμε όμως ότι ήταν ένας καλός προπονητής. Δούλεψε τα συστήματα, τα γνώριζαν τα παιδιά. Από τη στιγμή που ήθελε και ο ίδιος να αποχωρήσει, πιστεύω ότι η κίνηση αυτή ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση. Η δουλειά του Πάμπλο θα φανεί μετά από αυτές τις 15 μέρες. Μακάρι να πάει καλά».

Διαβάστε ακόμη...