"Προκριθήκαμε χωρίς δυσκολία..." (1973)

Aπό aspromavresistories.blogspot.com: O Χρήστος Τερζανίδης, σπάνια μιλούσε δίνοντας συνεντεύξεις! Προτιμούσε να "μιλάει" μέσα στο γήπεδο, με το γεμάτο πείσμα και εξυπνάδα παιχνίδι του ...
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
"Προκριθήκαμε χωρίς δυσκολία..." (1973)

Μετά το 4-0 επί της Λυών όμως, μίλησε παραχωρώντας μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη...

Διαβάστε τα όσα είπε:

Πού αποδίδεις το εντυπωσιακό σκορ με τη Λυών; "Ήμασταν εμφανώς ανώτεροι από τους Γάλλους και έτσι χωρίς δυσκολία φτάσαμε στην μεγάλη πρόκριση"

Πώς βλέπεις το μέλλον του ΠΑΟΚ στη διοργάνωση: "Μπορούμε να προχωρήσουμε ακόμη περισσότερο! Άλλωστε αποδείξαμε ότι έχουμε δυνατότητες να σταθούμε σε οποιοδήποτε γήπεδο της Ευρώπης! Δεν είναι τυχαίο ότι φτάσαμε στους "8" με δύο νίκες και δύο ισοπαλίες. Για μένα προσωπικά δεν θα είναι έκπληξη αν φτάσουμε ως τον τελικό και το πάρουμε!"

Σε προσωπικό επίπεδο, τι σε βοήθησε να ανέβεις αγωνιστικά τόσο ψηλά: "Θα είναι πρώτα να συμπληρώσω πως η άνοδος δεν είναι προσωπική. Όλη η ομάδα βρίσκεται σε άνοδο. Και αυτό επιδρά σε όλους τους παίκτες. Απαντώντας στην ερώτηση, θέλω να πω ότι έδειξα υπομονή κι επιμονή όταν έπρεπε! Είναι κάτι που με βοήθησε ιδιαίτερα"

Σε ποια θέση σε ευχαριστεί περισσότερο να παίζεις; "Αυτή στην οποία αγωνίζομαι τώρα"

Υπάρχει κάτι που επηρέασε τον ποδοσφαιρικό σου χαρακτήρα; "Ναι. Οι συμμετοχές μου στην Εθνική ομάδα. Δεν είναι μυστικό: Όποιος παίξει στην Εθνική αποκτά άλλον αέρα, έχει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη γενικότερα στον εαυτό του και αποκτά περισσότερα εφόδια"

Πιστεύεις ότι για αυτό προτιμώνται οι παίκτες του Κέντρου στις διάφορες Εθνικές ομάδες: "..."

Στην ομάδα σου την προηγούμενη (Ορφέας Ελευθερούπολης), σκόραρες πολύ συχνά. Στον ΠΑΟΚ φαίνεσαι λίγο αναποφάσιστος! Τι ακριβώς συμβαίνει; "Εκείνο που με έκανε διστακτικό, ήταν κυρίως η ... σιγουριά. Πάντα ήθελα να είναι βέβαιο το γκολ για αυτό προσπαθώ να βρω κάποιον παίκτη που είναι σε καλύτερη θέση από μένα για να το σιγουρέψω"

Πώς τα κατάφερε φέτος ο ΠΑΟΚ κι έχασε φέτος βαθμούς αδικαιολόγητα; "Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν δικαιολογίες! Παίζεις κερδίζεις, δεν παίζεις δεν κερδίζεις! Το κακό είναι ότι αυτό δεν ισχύει για τον Ολυμπιακό και ίσως τον Παναθηναϊκό. Εκεί βρίσκονται οι εξαιρέσεις...Εξάλλου αυτό είναι γνωστό. Όλος ο κόσμος ξέρει πολύ καλά τι συναντάμε κάθε φορά με τους διαιτητές. Ευτυχώς όμως που υπάρχει και η άλλη απόδειξη: η Ευρώπη"

Σε ποια ομάδα βρίσκεις συγκεντρωμένους τους πιο καλούς παίκτες του πρωταθλήματος; "Στον Ολυμπιακό, αλλά με αυτό ο Ολυμπιακός δεν κερδίζει τίποτε. Μπορεί να έχει σπουδαίους παίκτες και οι οπαδοί του να χαίρονται γι' αυτό, αλλά πιστέψτε με δε θα χαρούν ποτέ καλό ποδόσφαιρο, το ποδόσφαιρο δηλαδή που χαίρονται οι δικοί μας φίλαθλοι!"

Διαβάστε ακόμη...