Λάμπρου: «O ΠΑΟΚ δεν πρέπει να φοβηθεί την Αϊντχόφεν»

Από paok24.com: Σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης φιλοξενήθηκε σήμερα ο Κώστας Λάμπρου, με αφορμή την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την PSV στο γήπεδο της Τούμπας (19:55). Συγκεκριμένα, ο Έλληνας τερματοφύλακας της Βάαλβαϊκ φιλοξενήθηκε στο radioprimo.gr και τόνισε: 
Πηγή: paok24.com
Λάμπρου: «O ΠΑΟΚ δεν πρέπει να φοβηθεί την Αϊντχόφεν»

Για τη ζωή του στην Ολλανδία: "Παίζω ποδόσφαιρο στην Ολλανδία 15 χρόνια, μισή ζωή, καθώς μετακόμισα με τη μητέρα μου στην Ολλανδία το 2005. Πριν το 2005, είχαν οργανωθεί κάποια πρωταθλήματα στην Αθήνα και 2 camp με προπονητές του Άγιαξ. Σε αυτά είχα πάρει μέρος και από εκεί προήλθε η πρώτη επαφή με την Ολλανδία και την ακαδημία του Άγιαξ. Το 2005 ήμουν στην ακαδημία του Άγιαξ, από εκεί πήγα στην ακαδημία της Φέγενορντ, που συνολικά έκατσα 9 χρόνια, από τα οποία τα 3,5 χρόνια ήμουν στην πρώτη ομάδα. Έπειτα, πήγα στη Βίλεμ για 3 χρόνια και μετά ξαναγύρισα στον Άγιαξ. Στη συνέχεια Φίτεσε και τώρα Βαλβάικ."

Για τον ατζέντη του: "Στην Ελλάδα δεν έχω πολλές επαφές. Ο μάνατζέρ μου είναι Ολλανδός και έχει κυρίως Ολλανδούς ποδοσφαιριστές. Μπορώ να πω ότι ακούω συχνά ότι δεν είμαι ιδιαίτερα γνωστός στην Ελλάδα σε σχέση με την Ολλανδία και τις ομάδες που έχω παίξει. Έχω φύγει σε πολύ μικρή ηλικία από την Ελλάδα. Έχω παίξει σε όλες τις εθνικές ομάδες παίδων, νέων, ελπίδων και στην αντρική ομάδα έχω κληθεί μια φορά, το 2012, με προπονητή τον Φερνάντο Σάντος."

Για το ΠΑΟΚ-Αϊντχόφεν: "Φέτος δεν έχουμε βρεθεί, ακόμα, αντιμέτωποι με την Αϊντχόφεν. Η εικόνα της Αϊντχόφεν φέτος δεν έχει καμία σχέση με τις προηγούμενες σεζόν. Ο καινούριος Γερμανός προπονητής θέλει να κάνει ανάπτυξη παιχνιδιού και παίρνουν μεγάλο ρίσκο. Στα πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος έκαναν τεράστια λάθη και δέχτηκαν γκολ. Κάνουν ανάπτυξη παιχνιδιού από την μικρή περιοχή, από εκεί ξεκινούν.

Αρέσει στον προπονητή το επιθετικό ποδόσφαιρο και με τη μεταγραφή του Γκέτσε έχουν πάρει τα πάνω τους. Η ομάδα παίζει σε πολύ καλούς και γρήγορους ρυθμούς τις τελευταίες εβδομάδες. Βέβαια, τους λείπουν κάποιοι παίκτες, λόγω κορονοϊού, όπως το δεξί μπακ. Στις ολλανδικές ομάδες δεν αρέσει όταν πιέζονται ψηλά και το παιχνίδι πάει στη δύναμη. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να είναι προσεκτικός ειδικά με τον Μάλεν και τον Γκέτσε.

Σίγουρα ο ΠΑΟΚ πρέπει να είναι προσεκτικός αλλά δεν πρέπει να φοβηθεί. Ο ΠΑΟΚ έχει καλά χαρακτηριστικά, αν και δεν τον βλέπουμε, όσο θα θέλαμε, στην Ευρώπη. Η PSV παρόλο που έχει μια καλή ομάδα, ωστόσο έχει και αδυναμίες. Πιστεύω ότι αν ο ΠΑΟΚ πιέσει ψηλά, μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα, γιατί και τα στόπερ είναι καινούρια και ηλικιακά νέοι."

Για το αν έχει παρακολουθήσει φέτος τον ΠΑΟΚ: "Δεν έχω παρακολουθήσει πολλά παιχνίδια. Είδα το Κράσνονταρ - ΠΑΟΚ και πιστεύω ότι έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι θα μπορούσε να είχε κερδίσει ο ΠΑΟΚ, γιατί είχε αρκετές ευκαιρίες. Σε αυτό το επίπεδο, όμως, γνωρίζεις ότι δεν θα σου δοθούν πάρα πολλές ευκαιρίες και όσες σου δοθούν πρέπει να τις κάνεις γκολ, διαφορετικά θα πιεστείς και θα δεχτείς εσύ το γκολ."

Διαβάστε ακόμη...