Ταξίδι στα αστέρια για τα... αστέρια του ΠΑΟΚ

Από sdna.gr:Η γυναικεία ομάδα του ΠΑΟΚ ξεκινά τη φετινή της περιπέτεια στο Champions League γυναικών, με πρώτο στόχο την πρόκριση στον 2ο προκριματικό γύρο, στη σημερινή (04/11, 14:30) αναμέτρηση κόντρα στη Μπενφίκα.
Πηγή: sdna.gr
Ταξίδι στα αστέρια για τα... αστέρια του ΠΑΟΚ

Το παράδειγμα της ανδρικής ομάδας θέλει να ακολουθήσει και το γυναικείο τμήμα του ΠΑΟΚ και να αποκλείσει τη Μπενφίκα στα προκριματικά του Champions League.

Τα κορίτσια του Σπύρου Φιλίππου ρίχνονται σήμερα (04/11, 14:30) στη μάχη των προκριματικών, σε μονή αναμέτρηση στο στάδιο του Μακεδονικού κόντρα στην ομάδα της Λισαβόνας, στο πλαίσιο του πρώτου προκριματικού γύρου.

Για τον ΠΑΟΚ, η φετινή θα είναι η 14η συμμετοχή στη σπυοδαιότερη διασυλλογική διοργάνωση, ενώ για τη νεοσύστατη Μπενφίκα, η σημερινή αναμέτρηση αποτελεί το ντεμπούτο της στο γυναικείο Champions League.

Οι «Ισόβιες Πρωταθλήτριες» της ελληνικής Α Κατηγορίας έχουν συμμετάσχει 11 φορές σε ομίλους προκριματικών, όταν ακόμα το φορμάτ του Champions League προέβλε προκριματικούς ομίλους των τεσσάρων ομάδων, καταφέρνοντας δύο φορές να τερματίσει στην πρώτη θέση και να προκριθεί στη φάση των «32» και τα νοκ-άουτ παιχνίδια, τις σεζόν 2015/16 και 2017/18. Σε αμφότερες τις περιπτώσεις, ωστόσο, έχασε με συνολικό σκορ 8-0 τόσο από τη σουηδική Έρεμπρο όσο και από την τσέχικη Σλάβια Πράγας. Σε δύο σεζόν, 2009/10 και 2010/11, ο Δικέφαλος είχε προκριθεί απευθείας στους «32», όπου αποκλείστηκε από Άρσεναλ και Νόιλενγκμπαχ αντίστοιχα.

Στο φετινό φορμάτ της διοργάνωσης, περιλαμβάνονται δύο προκριματικοί γύροι με μονές νοκ-άουτ αναμετρήσεις. Οι είκοσι νικήτριες ομάδες του 1ου προκριματικού, στον οποίο συμμετέχει και ο ΠΑΟΚ, διασταυρώνουν τα ξίφη τους στον 2ο, ώστε να μείνουν δέκα που θα πάρουν την πρόκριση στα τελικά του Champions League, δηλαδή στη φάση των «32».

ΠΑΟΚ και Μπενφίκα προπονούνται ήδη τις τελευταίες ημέρες στο στάδιο του Μακεδονικού και είναι έτοιμες για τη σπουδαία αναμέτρηση που ξεκινά στις 14:30.

Η αποστολή του ΠΑΟΚ:

Ζωή Ακριβάκη, Γκιζέλα Μπετανκούρτ, Ολίνα Μπαξεβάνου, Φανή Δοϊναρλή, Δήμητρα Επανωμίτη, Αναστασία Γκάτσου, Ελένη Κακαμπούκη, Αθανασία Καραντώνα, Δήμητρα Καραπέτσα, Άννα Κωνσταντινίδου, Άννα Κρητικού, Κυριακή Μάρκου, Μαρία Μήτκου, Ζωή Νάση, Ανθή Παπακωνσταντίνου, Μαρία Πατερνά, Νικόλετα Πίτσιου, Γρηγορία Πούλιου, Μιλιάνα Σμιλίκοβιτς, Αναστασία Σπυριδωνίδου, Κωνσταντίνα Στράντζαλη ,Θωμαή Βαρδαλή, Μαρία Ζώτου, Ρούλα Πούλιου

Διαβάστε ακόμη...