Άλλα λέει η Γ.Γ.Α, άλλα η Πολιτική Προστασία!

Από paok24.com: Από αύριο, στις 06:00, η Θεσσαλονίκη μπαίνει σε ολικό lockdown, με τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και της Πολιτικής Προστασίας να είναι… αντικρουόμενες για Super League και Basket League! Σύμφωνα με όσα ανέφερε η Γ.Γ.Α. το απόγευμα... «Εξαιρούνται της αναστολής:
Πηγή: paok24.com
Άλλα λέει η Γ.Γ.Α, άλλα η Πολιτική Προστασία!

* η λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις και αγώνες των ομάδων που μετέχουν στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Α’ Εθνικής κατηγορίας ανδρών (Super League 1) και στο πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης (Basket League), χωρίς την παρουσία θεατών και των οποίων οι ομάδες ακολουθούν υγειονομικό πρωτόκολλο, που περιλαμβάνει υποχρεωτικό εβδομαδιαίο προληπτικό έλεγχο των αθλητών για COVID-19 με τεστ αντιγόνου από διαπιστευμένα εργαστήρια,

* οι ευρωπαϊκοί αγώνες (Champions League, Europa League, Euroleague, BCL), σύμφωνα με τα ειδικά πρωτόκολλα των UEFA, Euroleague και FIBA».

Αργότερα, όμως, στις ανακοινώσεις της Πολιτικής Προστασίας για Θεσσαλονίκη και Σέρρες που μπαίνουν σε lockdown αύριο αναφέρεται:

«ΑΝΑΣΤΟΛΗ κάθε αθλητικής δραστηριότητας

Επιτρέπεται ατομική άσκηση ΜΟΝΟ σε εξωτερικούς δημόσιους χώρους (χωρίς προπονητή)

Αναστέλλονται στις αθλητικές εγκαταστάσεις της περιοχής οι αγώνες της Α’ Εθνικής ποδοσφαίρου (Super League) και της Α1 Εθνικής κατηγορίας καλαθοσφαίρισης (Basket League), ενώ επιτρέπονται ΜΟΝΟ οι ευρωπαϊκοί αγώνες (Champions League, Europa League, Euroleague, BCL) σύμφωνα με τα ειδικά πρωτόκολλα των UEFA, FIBA, Euroleague».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στην ανακοίνωση της Γ.Γ.Α. το απόγευμα, υπήρχαν τα δύο «χρώματα» που αφορούν τα επίπεδα συναγερμού. Το κίτρινο γι’ αυτό της «επιτήρησης» και το κόκκινο γι’ αυτό του «αυξημένου κινδύνου», στο οποίο βρισκόταν και η Θεσσαλονικη. Ωστόσο, στο χάρτη της Πολιτικής Προστασίας, Θεσσαλονίκη και Σέρρες, είναι πλέον στο τρίτο χρώμα, το «γκρι» αυτό του «συναγερμού»...

Διαβάστε ακόμη...