Ζεσουάλδο για Αμπέλ Φερέιρα: «Δεν υπάρχει χρόνος στη Βραζιλία, δεν ξέρω αν θα πετύχει»

Από sdna.gr:Ο Αμπέλ Φερέιρα που οδεύει από τον ΠΑΟΚ στην Παλμέιρας, έχει αποκαλέσει το Ζεσουάλδο Φερέιρα «δάσκαλο», με τον έμπειρο συμπατριώτη, να μην έχει βιώσει και την καλύτερη εμπειρία του στη Βραζιλία και στη Σάντος.
Πηγή: sdna.gr
Ζεσουάλδο για Αμπέλ Φερέιρα: «Δεν υπάρχει χρόνος στη Βραζιλία, δεν ξέρω αν θα πετύχει»

Ο 74χρονος, που πέρασε και από τον Παναθηναϊκό από το 2010 ως το 2012, αποτέλεσε έναν από τους... πολλούς που πήγαν προς Βραζιλία μεριά, αλλά η εμπειρία του στη Σάντος, έληξε νωρίς.

Το Δεκέμβριο του 2019, ανέλαβε, αρχές Αυγούστου του 2020, η συνεργασία των δύο πλευρών λύθηκε και μιλώντας στο «Globoesporte» με αφορμή την επικείμενη μετακόμιση του Αμπέλ Φερέιρα στην Παλμέιρας, δεν έκρυψε τους προβληματισμούς τους...

«Ο Πορτογάλος προπονητής βελτιώθηκε όταν αντιλήφθηκε ότι δεν είναι πλέον θέμα να μάθει το 4-3-3 ή το 4-4-2. Γιατί όμως οι Ευρωπαίοι τεχνικοί δεν είναι επιτυχημένοι στη Βραζιλία, με εξαίρεση τον Ζόρζε Ζέσους; Οι Αργεντίνοι είναι διαφορετικοί, επειδή είναι Νοτιοαμερικάνοι. Μοιάζουν περισσότερο. Πρέπει να γνωρίζεις το περιβάλλον. Για παράδειγμα στη Σάντος, πρέπει να γνωρίζεις τη δυνατότητα να αναδείξεις παίκτες, όπως έκανα στην Πόρτο, που αγοράζαμε φθηνά και πουλούσαμε ακριβά» ανέφερε αρχικά και στη συνέχεια, μίλησε συγκεκριμένα για την Παλμέιρας και τον Φερέιρα.

«Η Παλμέιρας μπορεί να έχει 18 παιχνίδια μέσα σε δύο μήνες. Γίνεται κουβέντα για το αριθμό αγώνων στην Αγγλία, αλλά τίποτα δεν είναι το ίδιο στη Βραζιλία. Είναι απαραίτητο για έναν προπονητή μιας ομάδας ή Παλμέιρας. Το ερώτημα όμως είναι, πότε θα υπάρξει χρόνος κι εγώ δε μπορώ να απαντήσω για το αν θα είναι επιτυχημένος ή όχι. Ο Πάουλο Μπέντο έκανε εξαιρετική δουλειά, αλλά απέτυχε στη Βραζιλία» είπε ο έμπειρος τεχνικός.

Ολοκληρώνοντας, συνέχισε να κάνει αναφορά στη νοοτροπία των Βραζιλιάνων... «Το βραζιλιάνικο πρωτάθλημα, είναι το δυσκολότερο στον κόσμο για να δουλέψεις. Δεν το λέω τώρα, το λέω από τότε που ήρθα, επειδή δεν υπάρχει χρόνος να αποτύχεις. Στη δεύτερη αποτυχία, έχουν αποφασίσει ήδη. Στη Βραζιλία θέλουν να κάνεις τα πάντα μέσα σε τέσσερις μήνες ή και λιγότερο, μετά την πανδημία. Ακόμα και ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής, έχει συνηθίσει να αλλάζει συνέχεια προπονητές... Φαίνεται φυσιολογικό στις μέρες μας. Είναι σα να ζεις σε έναν άσχημο κόσμο και να πιστεύεις ότι όλα, είναι καλά».

Διαβάστε ακόμη...