Με το δεξί στο πρώτο μεταπολεμικό πρωτάθλημα! (1945)

Από aspromavresistories.blogspot.com: Σαν σήμερα στις 28/10/1945, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στο Σιντριβάνι τη ΜΕΝΤ, σε παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Θεσσαλονίκης της περιόδου 1945-1946 ...
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Με το δεξί στο πρώτο μεταπολεμικό πρωτάθλημα! (1945)

Ο Δικέφαλος μετά από εξαιρετική εμφάνιση πήρε τη νίκη με το εντυπωσιακό 6-2, απέναντι σε έναν αντίπαλο ο οποίος λίγες μέρες νωρίτερα, στις 17/10, μας είχε κερδίσει με 1-2.

Έχοντας κορυφαίους τους Μουρατίδη, Καλογιάννη, Παπαδάκη, ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 3-1 στο ημίχρονο, ενώ και στην επανάληψη σημείωσε 3 τέρματα δεχόμενος ένα.

Έτσι διαμορφώθηκε το τελικό 6-2, με την ομάδα μας να ξεκινάει με εντυπωσιακό τρόπο τα επίσημα παιχνίδια της στην πρώτη μεταπολεμική σεζόν!

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Ανδρεόπουλος, Αρβανίτης, Μποσταντζόγλου, Πανίδης, Μουρατίδης, Χατζηαντωνίου, Παπαδάκης, Καλογιάννης, Φερούτσος, Μάρκοβιτς, Βασιλειάδης Δ.

* Τη σεζόν 1945-46, ο ΠΑΟΚ στο τοπικό πρωτάθλημα κατέκτησε τη 2η θέση, έχοντας σε 10 ματς, 6 νίκες - 1 ισοπαλία – 3 ήττες, με τέρματα 27-18. Πρώτος σκόρερ της ομάδας, ο Βασιλειάδης που σκόραρε 5 φορές.

* Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα 1945-46 ήταν το 13ο που διεξήχθη από την ίδρυση το 1926 της ΕΠΟ και το πρώτο μεταπολεμικό.

Σε αντίθεση με το τελευταίο πριν τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο (1939-40), μετείχαν αποκλειστικά σύλλογοι από τις τρεις ιδρυτικές της Ενώσεις ΕΠΣ Αθηνών, ΕΠΣ Πειραιώς, ΕΠΣ Μακεδονίας (στην ουσία Θεσσαλονίκης) και μάλιστα μόνον οι πρωταθλητές τους.

Πραγματοποιήθηκε σε διπλές συναντήσεις και διάστημα ενός μήνα (30 Μαΐου-30 Ιουνίου 1946)

* Αναλυτικά το ρόστερ του ΠΑΟΚ στα παιχνίδια του πρωταθλήματος Θεσσαλονίκης: Ανδερόπουλος, Σοφοκλής Αρβανίτης, Μποσταντζόγλου, Πανίδης, Μουρατίδης, Χατζηαντωνίου, Γ. Βασιλειάδης, Παπαδάκης, Καλογιάννης, Φερούτσος, Μάρκοβιτς, Δ. Βασιλειάδης, Γκοτζαμάνης, Παπαπαναγιώτου, Ψωμάς, Φελούρης, Εμμανουηλίδης, Γουίλιαμ Αρβανίτης (Γούλας), Κρίτας.

Ονόματα που σε εμάς τους νεότερους δε λένε και πολλά, ήταν όμως αυτοί που ξανασήκωσαν στις πλάτες τους την ομάδα μετά από μια πάρα πολύ δύσκολη εποχή (πόλεμος, κατοχή!)

* Στην παραπάνω εικόνα, διακρίνονται παίκτες της ομάδας του ΠΑΟΚ, στην τελετή έναρξης του πρωταθλήματος Θεσσαλονίκης της περιόδου 1945-1946. Στις πρώτες σειρές οι Χαζηαντωνίου, Κρίτας. Ήταν Οκτώβρης του 1945!

Διαβάστε ακόμη...