“Υπάρχει επιτροπή Αυγενάκη, όχι ΕΕΑ”!

Από sfina.gr: Για το θέμα που προέκυψε με τις οικογενειακές σχέσεις του προέδρου της Επιτροπής Εφέσεων με τον Ολυμπιακό, μίλησε στον FOCUS FM 103,6 ο γνωστός ποινικολόγος, Μπάμπης Αποστολίδης.
Πηγή: sfina.gr
“Υπάρχει επιτροπή Αυγενάκη, όχι ΕΕΑ”!

Αναλυτικά όσα είπε ο έμπειρος ποινικολόγος:

«Τον κύριο Γιαρένη δεν τον ξέρω, για μένα ο κάθε δικαστής είναι έντιμος και σωστός, ειδικά όταν δεν διορίζεται από τον κ. Αυγενάκη παραμονές μια κρισίμου δίκης, εκεί αρχίζω και αμφιβάλλω. Για τον συγκεκριμένο κύριο δεν γνωρίζω τίποτα, αλλά όταν ο ίδιος ο δικαστής νιώθει ότι η κρίση του θα επηρεαστεί από μια συγγένεια ή έχθρα με κάποιους από τους διαδίκους, οφείλει ο ίδιος να δηλώνει κόλλημα και να αυτοεξαιρείται. Αν η κρίση του δεν επηρεάζεται από ότι οτιδήποτε πλην εκείνων των περιπτώσεων που ο νόμος αναφέρει ρητά, αλλά από φιλία ή έχθρα ή άλλη κοινωνική σχέση είναι υποχρεωμένος να δηλώσει κώλυμα. Το μπούλινγκ που έφαγε η κ. Στενιώτη, δεν είχε κανένα πρόβλημα από μόνη της. Όταν όμως έφαγε όλο αυτό το μπούλινγκ από συγκεκριμένες φυλλάδες και σάιτ, φερέφωνα του Ολυμπιακού αναγκάστηκε για λόγους ευθιξίας να παραιτηθεί. Υποχρεώθηκε από την επίθεση που δέχτηκε να παραιτηθεί, ανάγκασαν την πρόεδρο σε παραίτηση με το μπουλινγκ. Το να δώσω συμβουλές στον Τύπο της Θεσσαλονίκης «κάντε ανάλογο μπούλινγκ στον δικαστή που οι κόρες είναι σε άλλο τμήμα του Ολυμπιακού» για μένα θα ήταν καταστροφικό σε ότι αφορά τον τομέα της δικαιοσύνης. Δεν θα το έκανα ποτέ ούτε για την κ. Στενιώτη, ούτε για τον κ. Γιαρένη. Αν αισθανθεί ο δικαστής ότι πρέπει να δηλώσει κώλυμα θα το κάνει. Δεν θέλω να κάνω υποθέσεις, αλλά επειδή πρόκειται για δικαστή και όχι για επιτροπή Αυγενάκη, πιστεύω ότι θα το κάνει".
Για την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού:

"Δεν υπάρχει ΕΕΑ, υπάρχει Επιτροπή Αυγενάκη. Μόνο μια τέτοια επιτροπή θα έβγαζε μια τέτοια απόφαση επειδή μια κυρία έφαγε... μπακλαβά σε ένα ζαχαροπλαστείο στην Ξάνθη και της ειπε ο... Μπακλαβατζίογλου ότι τα γήπεδα τα έχει αγοράσει ο Σαββίδης. Και ο μπακλαβάς γωνία, δηλαδή... Με σεβασμό, αφήνουμε τους δικαστές να κάνουν το έργο τους και από εκεί και πέρα τους κρίνουμε. Αν πέσουμε στον βούρκο όλων αυτών των σάιτ και των φυλλάδων, δεν κάνουμε τίποτα. Έχουμε μια ποιότητα και το έχουμε αποδείξει πολλές φορές σε ότι αφορά τις επιθέσεις, τις ύβρεις και τις βιαιοπραγίες. Ο Ολυμπιακός δεν ζήτησε τίποτα ως ομάδα, είναι έξυπνοι. Έβαλαν τα φερέφωνα του να κάνουν την δουλειά. Το ξέρουν το παιχνίδι και το παίζουν καλά, εδώ και πολλά χρόνια. Αυτό είναι θέμα προσωπικό του δικαστή, δεν μπορούμε να ασκούμε μπουλινγκ στον δικαστή. Δεν μπορεί να μαζευόμαστε 20.000 κόσμος για να πιέσουμε τον δικαστή να βγάλει μια απόφαση, που ούτως ή άλλως την ίδια απόφαση θα έβγαζε. Γιατί τα πραγματικά περιστατικά, αυτά δείχνανε".

Και για την πορεία της ομάδας του ΠΑΟΚ: "Να φροντίσουν οι διοικούντες του ΠΑΟΚ να κάνουν κάτι για την ομάδα, δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό. Όχι μόνο στο αγωνιστικό, για όλο το οικοδόμημα που σημαίνει ΠΑΟΚ".

Διαβάστε ακόμη...