Αυτή είναι η Μπενφίκα

Από inpaok.com: Την πρωταθλήτρια Πορτογαλίας, SL Benfica θα βρει στο διάβα του ο ΠΑΟΚ, για τον πρώτο προκριματικό γύρο του UEFA Women's Champions League.
Πηγή: inpaok.com
Αυτή είναι η Μπενφίκα

Ο Δικέφαλος θα υποδεχθεί το διήμερο 3-4 Νοεμβρίου την Benfica στη Θεσσαλονίκη, σε μονό αγώνα που δίνει εισιτήριο για τον δεύτερο προκριματικό γύρο, με τις πρωταθλήτριες να απέχουν μόλις δύο βήματα από την τελική φάση της διοργάνωσης και τις 32 καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη.

Η γυναικεία ομάδα της Benfica ιδρύθηκε το Δεκέμβριο του 2017, δημιουργώντας μια ομάδα με πολλές διεθνείς παίκτριες και βραζιλιάνικο άρωμα, η οποία δεν δυσκολεύτηκε να ανέβει στα μεγάλα σαλόνια του Πορτογαλικού Πρωταθλήματος.

Στις 17 Σεπτεμβρίου το 2018, η Benfica έκανε το ντεμπούτο της στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής Πορτογαλίας κερδίζοντας την Ponte de Frielas με 28-0, σκορ το οποίο έσπασε το ρεκόρ μεγαλύτερης νίκης στο πορτογαλικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Πέντε μήνες αργότερα, τον Ιανουάριο του 2019 η ομάδα της Λισαβόνας ξεπέρασε το ρεκόρ που η ίδια έθεσε, κερδίζοντας την CP Pego 32-0. Στις 18 Μαΐου του ίδιου έτους η Benfica κερδίζει 4-0 την Valadares Gaia στον τελικό του Πορτογαλικού Κυπέλλου και κατακτάει τον πρώτο τίτλο στην ιστορία της.

Στο πρώτο επίσημο παιχνίδι του προπονητή της και πρώην αμυντικού χαφ της αντρικής ομάδας, Luis Andrade, η Benfica κέρδισε την πρωταθλήτρια Braga με 1-0 κατακτώντας το Super Cup Πορτογαλίας.

Μια βδομάδα μετά στο ντεμπούτο της ομάδας στην πρώτη κατηγορία «οι αετοί» της Λισαβόνας διαλύουν την A dos Francos με 24-0. Στις 19 Οκτωβρίου σε παιχνίδι που έλαβε χώρα στο Da Luz, η Benfica κερδίζει το πρώτο επίσημο ντέρμπι Λισαβόνας με 3-0 επί της Sporting, μπροστά σε 12,812 θεατές, παρουσία φιλάθλων η οποία αποτελούσε ρεκόρ για αγώνα γυναικείου ποδοσφαίρου στην Πορτογαλία.

Στις 8 Απριλίου το 2020 η Πορτογαλική Ομοσπονδία ακύρωσε όλες τις μη-επαγγελματικές διοργανώσεις στην χώρα λόγω της πανδημίας του Covid-19, χωρίς να δοθούν τίτλοι, με την Benfica να παίρνει το εισιτήριο για τον προκριματικό γύρο του Women's Champions League ως πρωτοπόρος της μέχρι τότε βαθμολογίας έχοντας σε 15 αγώνες 14 νίκες, 1 ήττα, 101 γκολ υπέρ και 4 κατά.

Στο φετινό πρωτάθλημα η Benfica έχει κάνει 4 νίκες στα 4 παιχνίδια που έχει παίξει, έχοντας 21 γκολ υπέρ και 2 κατά.

Δύο πολύ σημαντικά γρανάζια για την ομάδα του Luis Andrade, τα οποία πρέπει να βρει τρόπο να περιορίσει ο ΠΑΟΚ είναι η Βραζιλιάνα αρχηγός και πρώτη σκόρερ της ομάδας με 109 γκολ, Darlene και η Silvia Rebelo το αμυντικό τείχος της Benfica και της εθνικής Πορτογαλίας.

Διαβάστε ακόμη...