Μια ισοπαλία με πολλές φωνές διαμαρτυρίας! (1973)

Από aspromavresistories.blogspot.com: Σαν σήμερα στις 21/10/1973, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός βρέθηκαν αντιμέτωποι στην Τούμπα, για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1973-1974...
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Μια ισοπαλία με πολλές φωνές διαμαρτυρίας! (1973)

Ο Δικέφαλος λίγες μόνο μέρες πριν ταξιδέψει στη Γαλλία για να αντιμετωπίσει τη Λυών, παραχώρησε ισοπαλία στην αθηναϊκή ομάδα, έχοντας πολλά παράπονα από τη διαιτησία του Αρμόδωρου, ο οποίος έκανε ότι μπορούσε για να μην κερδίσει ο Δικέφαλος!

Απέναντι σε έναν μετριότατο Παναθηναϊκό, ο ΠΑΟΚ του Λες Σάνον είχε από την αρχή την υπεροχή στο παιχνίδι και σίγουρα οι διαιτητικές αποφάσεις σε δύο φάσεις διαμόρφωσαν το αποτέλεσμα!

Αρχικά παρέβλεψε στο πρώτο ημίχρονο ανατροπή του Παρίδη μέσα στην περιοχή, ενώ λίγο πριν την εκπνοή του ημιχρόνου έφαγε το παραμύθι του Βερόν μετά από σύγκρουσή του με τον Φουντουκίδη και έδωσε το δικαίωμα στον Παναθηναϊκό να σκοράρει από τα 11 μέτρα...

Η αθηναϊκή ομάδα προηγήθηκε με αυτόν τον τρόπο στο 44' με τον Καμπά να εκτελεί εύστοχα το πέναλτι δώρο του Αρμόδωρου, για να ισοφαρίσει στο 53' ο Ασλανίδης σε μια φάση στην οποία πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και πλάσαρε τον Οικονομόπουλο.

Κορυφαίοι του Δικεφάλου οι Ασλανίδης, Παρίδης, Αποστολίδης, Τερζανίδης και Ιωσηφίδης, ενώ από τον Παναθηναϊκό όλη η άμυνά του.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Σαββουλίδης, Γούναρης, Φουντουκίδης, Πέλλιος, Ιωσηφίδης, Αποστολίδης, Σαράφης, Κούδας, Τερζανίδης, Ασλανίδης, Παρίδης

Παναθηναϊκός: Οικονομόπουλος, Τομαράς, Καμπάς, Καψής, Αθανασόπουλος, Γονιός, Δημητρίου, Δομάζος, Γραμμός, Παπαδημητρίου, Βερόν (70' Γκραμάχο)

Δηλώσεις:

Λες Σάνον: "Μπράβο στους παίκτες μου που με τόσες αντιξοότητες απέδωσαν περίφημα. Ήταν πειθαρχικοί σε οποιαδήποτε απόφαση του διαιτητή. Για το πέναλτι δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη. Δεν κρίνω αποφάσεις των διαιτητών"

Μιχάλης Μπέλλης: "Δεν είναι δυνατόν να παιχτεί ποδόσφαιρο όταν ο διαιτητής δε θέλει να παιχτεί. Εκτός από το πέναλτι, ο διαιτητής όταν ο ΠΑΟΚ είχε λιώσει κυριολεκτικά τον Παναθηναϊκό μετά την ισοφάριση, διέκοπτε συνεχώς τις φάσεις με ανύπαρκτα φάουλ και οφ σάιντ. Πώς να παίξεις λοιπόν ποδόσφαιρο με αυτές τις συνθήκες;"

Χρήστος Τερζανίδης: "Το παιχνίδι ήταν ακλό και από τις δύο ομάδες. Ανέκαθεν οι διαιτητές μας παίζουν με αυτόν τον τρόπο. Η ανατροπή του Παρίδη και το χέρι του Καψή, που ο διαιτητής το μετέτρεψε σε έμμεσο δεν ήταν πέναλτι, ενώ ήταν πέναλτι ο θεατρινισμός του Βερόν! Προσοχή στη διαιτησία, γιατί είναι σε θέση να τινάξει το πρωτάθλημα στον αέρα"

Γιάννης Γούναρης: "Αίσχος στην ελληνική διαιτησία! Δεν είναι αυτό ποδόσφαιρο ούτε πρωτάθλημα! Ας πάρει λοιπόν ο Παναθηναϊκός το πρωτάθλημα και ο Ολυμπιακός το Κύπελλο. Οι υπόλοιπες ομάδες είναι οι φτωχοί συγγενείς. Πρέπει λοιπόν να μάθει ο κόσμος που με τα χρήματά του χτίζει τα στάδια και κρατά τον ελληνικό αθλητισμό, ότι είναι καλύτερα να βλέπει ποδόσφαιρο από την τηλεόραση, παρά να γεμίζει τα γήπεδα. Πρέπει να μάθει ότι κάθε Κυριακή στα ποδοσφαιρικά γήπεδα παίζεται το ίδιο έργο. Κάποια στιγμή θα το βαρεθεί και θα μείνει στα σπίτια του"

Δημήτρης Παρίδης: "Με τέτοια διαιτησία καταλαβαίνω πώς θα γίνει πάλι το πρωτάθλημα! Μια χρονιά ο Ολυμπιακός, την άλλη ο Παναθηναϊκός. Δεν μπορώ να καταλάβω που θα σταματήσει αυτό. Εμείς γιατί λοιπόν αγωνιζόμαστε; Μόνο με τέτοια διαιτησία θα έπαιρνε ισοπαλία ο Παναθηναϊκός στην Τούμπα"

Αχιλλέας Ασλανίδης: "Την περασμένη χρονιά ο κανακάρης της διαιτησίας ήταν ο Ολυμπιακός. Φέτος είναι ο Παναθηναϊκός. Ας μη γελιόμαστε, τα πάντα είναι μια ωραία σκηνοθεσία. Αρχισκηνοθέτες είναι οι διαιτητές. Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι πληρώνει για να δει ένα καλό θεατρικό έργο και τίποτε άλλο"

Σταύρος Σαράφης: "Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι αδικηθήκαμε. Από ποιος; Αυτό ο κόσμος μπορεί να το κρίνει"

Κώστας Ιωσηφίδης: "Παίξαμε καλύτερη μπάλα από τον Παναθηναϊκό και όμως μείναμε στο Χ. Ο διαιτητής διαμόρφωσε ένα αποτέλεσμα τελείως πλαστό"

Κούλης Αποστολίδης: "Ο διαιτητής ίσως να μην έπαιξε τόσο άσχημα. Σε δύο περιπτώσεις όμως έδειξε εύνοια στον Παναθηναϊκό. Δεν καταλόγισε το πέναλτι στον Παρίδη και έδωσε ένα ανύπαρκτο στον Βερόν. Δεν πιστεύω ότι και τα δύο αυτά σφάλματα ήταν από απροσεξία"

Γιώργος Κούδας: "Ότι και να πω δεν αλλάζει τίποτε. Η διαιτησία δε λέει να στρώσει. Δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ καιρό αυτό το κακό. Σε λίγο θα παίζουμε μπροστά σε άδειες κερκίδες! Δύο πέναλτι δικά μας πέρασαν απαρατήρητα, έπιασε όμως το θέατρο του Βερόν"

Απόστολος Σαββουλίδης: "Κάθε Κυριακή τα ίδια. Φωνάζει ο Παναθηναϊκός ή ο Ολυμπιακός και την επόμενη Κυριακή κάποια ομάδα πρέπει να θυσιαστεί για να εξευμενισθούν οι Γαργαντούες της Αθήνας. Ντροπή για την ελληνική διαιτησία"

Φιλώτας Πέλλιος: "Χάσαμε έναν βαθμό εξ αιτίας του διαιτητού. Ότι και να πεις δε θα αλλάξει τίποτε"

Ο ΠΑΟΚ τερμάτισε τη σεζόν 1973-74 στην 4η θέση με 16 νίκες, 11 ισοπαλίες, 7 ήττες σε 34 ματς (όλα με τον Σάνον στον πάγκο του), συγκέντρωσε 43 βαθμούς (62-32 τα τέρματα).

Η σεζόν σημαδεύτηκε από μεγάλη ευρωπαϊκή πορεία στο Κύπελλο Κυπελλούχων (Λέγκια - Λυών - Μίλαν) και κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας στον ιστορικό τελικό της Νέας Φιλαδέλφειας!

Διαβάστε ακόμη...