Βιεϊρίνια : Το χρονικό της… ανατροπής

Από inpaok.com:Είναι αναμφίβολα το σίριαλ αυτών των μηνών και η έκβαση της υπόθεσης ήταν η αφορμή για πολλές συζητήσεις...
Πηγή: inpaok.com
Βιεϊρίνια : Το χρονικό της… ανατροπής

Πριν από σχεδόν μία εβδομάδα ο Αντρέ Βιεϊρίνια ανακοίνωσε το τέλος του από τον ΠΑΟΚ, ωστόσο... ποτέ μη λες ποτέ. Στις μέρες που μεσολάβησαν έγιναν πολλά και ο μέχρι πρότινος αρχηγός του ΠΑΟΚ ετοιμάζεται να επιστρέψει στην Τούμπα.

"Τώρα ρωτάτε, έχετε ανάγκη να μάθετε και νιώθω και εγώ την ανάγκη να απαντήσω γιατί πάντα σας κοιτάω στα μάτια. Δεν θα συνεχίσουμε μαζί. Γυρνώντας από την Βόλφσμπουργκ, δεν μπορούσα να φανταστώ πως θα συμβεί ποτέ κάτι τέτοιο. Να φύγω από το σπίτι μου" έγραψε μεταξύ άλλων στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά του την προηγούμενη Πέμπτη ο Βιεϊρίνια και μέσα σε λίγα 24ωρα έγινε η ανατροπή.

Την Κυριακή, τρεις μέρες μετά τον αποχαιρετισμό του, ο Βιεϊρίνια μίλησε και πάλι -μέσω τηλεδιάσκεψης- με τον Ιβάν Σαββίδη. Μετά από πολύ καιρό. Αυτή η συζήτηση κράτησε σχεδόν 4 ώρες, δείγμα του ότι είχαν πολλά πράγματα να συζητήσουν, να ξεκαθαρίσουν και να "διευθετήσουν".

Από το καλοκαίρι, είχε δημιουργηθεί μια απόσταση, που ξεκίνησε να ανοίγει από τον τρόπο που χειρίστηκε ο Βιεϊρίνια και η πλευρά του την πρόταση για την ανανέωση του συμβολαίου του, ύψους 1.000.000 ευρώ το χρόνο συν μπόνους και αυτόματη ανανέωση με τους ίδιους όρους, με συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Απόρροια αυτών των χειρισμών, ήταν μετά τα πλέι οφ η πρόταση να πέσει και κάτω από τα μισά, στις 450.000 ευρώ συν μπόνους, κάτι που προκάλεσε τη δυσφορία του Πορτογάλου, ο ο οποίος συζήτησε με τον Ρέμπε για το ενδεχόμενο αυτή η πρόταση να ανέβει στις 600.000 ευρώ συν τα μπόνους. Η απάντηση δεν ήταν θετική.

Βιεϊρίνια και ΠΑΟΚ απομακρύνθηκαν από τότε και στη συζήτηση της Κυριακής η απόσταση μίκρυνε.

Οι δύο πλευρές εξέθεσαν τις απόψεις τους και ο Βιεϊρίνια εξέφρασε την επιθυμία να επιστρέψει στην ομάδα και στο τέλος της σχεδόν 4ωρης συζήτησης, ο Ιβάν Σαββίδης τον παρέπεμψε στον Όλαφ Ρέμπε και στον Αμπέλ Φερέιρα, που είναι υπεύθυνοι για το αγωνιστικό τμήμα.

Στη συνέντευξη τύπου της Τετάρτης, ο Κυριάκος Κυριάκος φρόντισε να προλάβει την... Βιεϊρινολογία, τονίζοντας ότι ο ΠΑΟΚ δεν πρόκειται να είναι αυτός που θα βάλει τους τίτλους τέλους σ΄ αυτή τη σχέση, μέχρι την τελευταία ώρα, που ο ποδοσφαιριστής θα έχει δικαίωμα να επιστρέψει στην Τούμπα. Δεν ήταν ένα σχήμα ή μια πρόφαση να αποφύγει τη συζήτηση, ήταν η αλήθεια.

Ο Όλαφ Ρέμπε δεν είχε πρόβλημα να πει ότι μέχρι εκείνη τη στιγμή, ο Βιεϊρίνια δεν ήταν μέλος του ΠΑΟΚ γιατί "δεν υπάρχει ως τώρα συμφωνία στο οικονομικό".

Μετά τη συνέντευξη, ο Γερμανός αθλητικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, μίλησε με τον Βιεϊρίνια και συζήτησαν πάνω σε νέα βάση.

Ο Ρέμπε είπε στον 34χρονο ποδοσφαιριστή (είναι γεννημένος στις 24/1/1986), ότι από την ώρα που είναι διατεθειμένος να συζητήσει πάνω στην τελευταία πρόταση του ΠΑΟΚ, είναι ευπρόσδεκτος και πρέπει απλά να γίνει μια συνάντηση και με τον Αμπέλ Φερέιρα, για να δώσει κι αυτός το ΟΚ.

Το μεσημέρι της Παρασκευής, Φερέιρα και Βιεϊρίνια συναντήθηκαν στο σπίτι του προπονητή του ΠΑΟΚ, για μια συζήτηση που κράτησε σχεδόν 3 ώρες. Το γεγονός ότι κράτησε τόσο πολύ, δείχνει και σ΄ αυτή την περίπτωση, ότι οι δύο Πορτογάλοι είχαν αρκετά θέματα να συζητήσουν, μεταξύ των άλλων και τον ρόλο του.

Ο Βιεϊρίνια επανέλαβε στον προπονητή του ΠΑΟΚ, τα όσα είπε στον Ιβάν Σαββίδη και στον Ρέμπε. Ότι θέλει να επιστρέψει στην ομάδα.

Μετά απ΄ αυτή τη συζήτηση, ο Φερέιρα κατέστησε σαφές στον Βιεϊρίνια ότι συμφωνεί με την επιστροφή του και θα πρέπει να μιλήσει με τη διοίκηση για τα υπόλοιπα.

Από το απόγευμα της Παρασκευής, άνοιξε πάλι η συζήτηση για το συμβόλαιο του Βιεϊρίνια.

Από την πλευρά του ΠΑΟΚ προέκυψε ότι θα μπορέσουν να συμφωνήσουν σε ένα ποσό ανάμεσα στην πρόταση του καλοκαιριού (450.000 ευρώ) και την τελευταία αντιπρόταση του ποδοσφαιριστή (600.000 ευρώ). Γύρω στις 500.000 ευρώ και κάτι παραπάνω, θα μπορούσε να κλείσει η συμφωνία για ένα χρόνο, με την προοπτική να ανανεωθεί για άλλο ένα χρόνο, εφόσον ο Βιεϊρίνια δείξει αυτή τη σεζόν ότι μπορεί να παίξει άλλο ένα χρόνο σ΄ αυτό το επίπεδο.

Για την οριστική συμφωνία, απέμενε το τελικό ΟΚ από την ιδιοκτησία, μετά και τις συζητήσεις της Παρασκευής, αλλά και η τελική απάντηση του Αντρέ Βιεϊρίνια, ο οποίος ήθελε λίγο χρόνο για να συμβουλευτεί τον ατζέντη του, Πολ Κουτσολιάκο.

Ο τελευταίος έμεινε έξω απ΄ αυτή τη συζήτηση με τον ΠΑΟΚ, σε αντίθεση με την προηγούμενη φορά, όταν είχε κατατεθεί η πρόταση του 1.000.000 ευρώ το χρόνο στον Βιεϊρίνια.

Πλέον, όλα δείχνουν ότι ο Αντρέ Βιεϊρίνια είναι στο δρόμο για την επιστροφή του στον ΠΑΟΚ και εντός των ημερών αναμένεται να υπάρξει η οριστική κατάληξη...

Πηγή : FORZA

Διαβάστε ακόμη...