Δεν το πίστεψε στο άδειο ΟΑΚΑ (2010)

Από aspromavresistories.blogspot.com: Σαν σήμερα στις 16/10/2010, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Παναθηναϊκό, σε παιχνίδι της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 2010-2011...
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Δεν το πίστεψε στο άδειο ΟΑΚΑ (2010)

Η αθηναϊκή ομάδα κέρδισε στο άδειο ΟΑΚΑ με 1-0, αν και ο Δικέφαλος προσπάθησε στην επανάληψη να διορθώσει την κακή εικόνα που παρουσίασε κατά διαστήματα στο πρώτο ημίχρονο και τα οποία πλήρωσε δεχόμενος ένα γκολ από έναν παίκτη που δε φημιζόταν σε καμιά περίπτωση για την εκτελεστική του δεινότητα.

Ο Παύλος Δερμιτζάκης όπως αναμενόταν κατέβασε την ομάδα με το γνωστό 4-2-3-1 έχοντας πίσω από τον Μουσλίμοβιτς τους: Σαλπιγγίδη (δεξιά), Ιβιτς (κέντρο) και Βιεϊρίνια (αριστερά). Αμυντικά χαφ οι Γκαρσία και Βιτόλο ενώ την αμυντική 4άδα αποτελούσαν οι Μπουσαϊντί, Σακελλαρίου, Μαλεζάς και Κοντρέρας.

Ο ΠΑΟΚ δεν μπήκε καλά στο ματς και έδωσε τη δυνατότητα στους γηπεδούχους να δημιουργήσουν πολύ εύκολα επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά στην εστία του –εξαιρετικού- Κρέσιτς.

Στο πρώτο ημίχρονο βιώσαμε όλοι τη μεγάλη διαφορά της ομάδας της προηγούμενης σεζόν σε σχέση με αυτή εκείνης της χρονιάς και φυσικά αναφερόμαστε στην αμυντική λειτουργία του Δικεφάλου που σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτή των δύο προηγούμενων ετών, επί Σάντος ...

Οι γηπεδούχοι δημιουργούσαν εύκολα φάσεις σε αντίθεση με τους παίκτες του ΠΑΟΚ που δυσκολευόταν να πατήσουν περιοχή. Το γκολ που τους έδωσε τη νίκη σημειώθηκε στο 20ό λεπτό από τον Λουκά Βύντρα.

Ο δεξιός οπισθοφύλακας του Παναθηναϊκού βρήκε χώρο, πλησίασε στην περιοχή του ΠΑΟΚ και με φοβερό σουτ έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Κρέσιτς, που δεν μπορεί να αντιδράσει.

Η καλύτερη στιγμή για την ομάδα μας ήρθε στο 37' όταν μετά την σέντρα του Μπουσαϊντί, ο Μούσλι μόνος του έκανε την κεφαλιά ωστόσο έδειξε να αιφνιδιάζεται καθώς όλοι νόμισαν πως ήταν οφ σάιντ, κάτι που δεν ίσχυε. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι ο Κρέσιτς ήταν αυτός που με πολύ καλές αποκρούσεις στο πρώτο ημίχρονο κράτησε τον ΠΑΟΚ στο ματς.

Για να περάσουμε στην επανάληψη όπου ο Παναθηναϊκός ήταν τελείως ακίνδυνος, κουρασμένος και χωρίς διάθεση να πιέσει για δεύτερο γκολ σε αντίθεση με την ομάδα μας που ήθελε να γίνει απειλητική αλλά τελικά αρκέστηκε σε μια ανούσια κατοχή της μπάλας .

Η είσοδος του Ελ Ζαρ έδωσε μια πνοή στον "Δικέφαλο" αφού ο Μαροκινός ήταν ορεξάτος και στην πρώτη του επαφή με την μπάλα λίγο έλειψε να νικήσει τον Τζόρβα με σουτ έξω από την περιοχή (πέρασε άουτ).

Ο ίδιος παίκτης στο 86' μετά από ωραία προσπάθεια από τα δεξιά έκανε άνω κάτω την άμυνα των γηπεδούχων σέντραρε, ο Φωτάκης έπιασε την κεφαλιά αλλά και ο Τζόρβας απομάκρυνε πολύ δύσκολα σε κόρνερ. Ήταν η καλύτερη στιγμή του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι και θα μπορούσε να είχε μετουσιωθεί σε γκολ - ισοφάριση.

Για μια ακόμα φορά ο ΠΑΟΚ έφυγε με άδεια χέρια από το ΟΑΚΑ χάνοντας ένα ματς από έναν αντίπαλο που σε καμιά περίπτωση δεν έπρεπε να μας φοβίσει ...

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός: Τζόρβας, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Κατσουράνης, Καραγκούνης (65' Μαρίνος), Λουίς Γκαρθία (79' Δημούτσος), Χριστοδουλόπουλος (52' Σιμάο), Σισέ

ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Μπουσαϊντί, Σακελλαρίου, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Γκαρσία (67' Φωτάκης), Βιτόλο, Ιβιτς (81' Φιλομένο), Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης (67' Ελ Ζαρ), Μουσλίμοβιτς

..............................................

Ο Πάμπλο Γκαρσία με σύντομες δηλώσεις του, μετά το τέλος του αγώνα με τον παναθηναϊκό φάνηκε ιδιαίτερα προβληματισμένος για την κακή εικόνα του ΠΑΟΚ στα τελευταία παιχνίδια.

Σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα: "Η ομάδα είναι μπερδεμένη. Εμείς την φέραμε στην κατάσταση που βρίσκεται και εμείς πρέπει να την βγάλουμε. Είμαστε άνδρες και πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Πρέπει να φέρουμε στην ομάδα και πάλι θετικά αποτελέσματα."

Για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό: "Στο πρώτο μέρος κάναμε αρκετά λάθη, δεχτήκαμε ένα γκολ από τα 40 μέτρα. Στη συνέχεια είχαμε ευκαιρίες να ισοφαρίσουμε και να γυρίσουμε το ματς, αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Η κατάσταση που υπάρχει στην ομάδα δεν είναι σωστή, όμως πρέπει να βρούμε τον τρόπο αν τη διαχειριστούμε."

................................................

Αυτό ήταν το τελευταίο παιχνίδι του Παύλου Δερμιτζάκη στον πάγκο μας, καθώς στη συνέχεια αντικαταστάθηκε από τον βοηθό του, Μάκη Χάβο!

Διαβάστε ακόμη...