Οι θέσεις που δεν καλύφθηκαν μέσα στο καλοκαίρι

Από paok24.com:Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αλλάξει το ρόστερ του για τα καλά, αλλά δύο θέσεις έμειναν χωρίς κάλυψη, παρά τις αρχικές κινήσεις της ΠΑΕ. Υπάρχουν δικαιολογίες όμως;
Πηγή: paok24.com
Οι θέσεις που δεν καλύφθηκαν μέσα στο καλοκαίρι

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να είχε ένα πλούσιο μεταγραφικό καλοκαίρι, αλλά αυτό ήταν περισσότερο στον τομέα των αποχωρήσεων, μιας και στις αφίξεις ο Δικέφαλος μέτρησε λίγες και σχετικά στοχευμένες.

Ο Σβαμπ έκανε την αρχή για να έρθει ο Ζίφκοβιτς να δείξει ότι μπορεί ακόμα και στις εποχές της οικονομικής λιτότητας να βρει παίκτες με αξία σε ικανοποιητική τιμή. Εν συνεχεία ο Δικέφαλος έφερε τον Περέιρα να δώσει λύσεις και ανάσες στον Γιαννούλη, τον Τσόλακ για να καλύψει την αποχώρηση του Άκπομ, τον Ουαγκέ για να αναλάβει τη δεξιά πλευρά όσο δεν αγωνιζόταν ο Μάτος, αλλά στο τέλος έφερε και τον Μουργκ από τον Ραπίντ Βιέννης, όταν ο Πέλκας αποχώρησε για την Φενέρμπαχτσε.

Μέσα σε αυτές τις κινήσεις ο ΠΑΟΚ απέκτησε και το νεαρό Νινούα για τον άξονα, αλλά και πάλι η μεταγραφή του Γεωργιανού δεν έφτανε για να καλύψει το κενό στον άξονα. Έχουμε μάλιστα καταγράψει πολλάκις, ότι μία ομάδα όταν έχει ευρωπαϊκές διοργανώσεις και στόχο τον πρωταθλητισμό θέλει τους μέσους του να είναι υψηλού επιπέδου και με ταχύτητα. Έτσι οι αποχωρήσεις των Μαουρίτσιο, αλλά και η απουσία του Μίσιτς προσπάθησαν να καλυφθούν από τους Σβαμπ και Νινούα, αλλά και πάλι το ρόστερ μένει φτωχό στη θέση των μέσω και μάλιστα των αμυντικών.

Η ενδεχόμενη επιστροφή του Ντόουγκλας Αουγκούστο μέσα στον Οκτώβριο δεν λύνει αυτομάτως όλα τα προβήματα, μιας και οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ έψαχναν όλη την μεταγραφική περίοδο για έναν μέσο με αμυντικά χαρακτηριστικά. Ο Μπράνταριτς δεν ήρθε τελικά στην Τούμπα, μιας και ήταν το μόνο όνομα που διέρρυσε στον τύπο, μαζί με τον Μαουρίτσιο που είχε μείνει ελεύθερος μέχρι πρόσφατα και πλέον οδεύει για τον Παναθηναϊκό.

Εκτός από το κενό στον άξονα που ο ΠΑΟΚ πιθανό να το βρει μπροστά του, ειδικότερα στον σχηματισμό που έχει επιλέξει ο Αμπέλ Φερέιρα για τη φετινή σεζόν, ένα άλλο κενό που ήθελε να καλύψει ο ΠΑΟΚ ήταν αυτό του τερματοφύλακα.

Ο ΠΑΟΚ έχει τους Ζίφκοβιτς, Πασχαλάκη και Ρέι. Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι ο ΠΑΟΚ ήθελε να δει έναν ή δύο γκολκίπερ να αποχωρούν από την Τούμπα και η ομάδα να πήγαινε για την απόκτηση ενός τερματοφύλακα. Εν τέλει ούτε ο Πασχαλάκης, ούτε ο Ρέι αποχώρησαν και έτσι ο Ζίφκοβιτς μπορεί να έχει κερδίσει την πρώτη μάχη για τη θέση "1", αλλά όλα πλέον είναι ανοικτά για τους 3 τερματοφύλακες που έχει στο ρόστερ του ΠΑΟΚ για την περίοδο που ήδη έχει ξεκινήσει.

Διαβάστε ακόμη...