Τα κατασχετήρια φέρνουν τον εισαγγελέα στην πόρτα της ΕΕΑ

Από sdna.gr: Η αποκάλυψη για τον ιδιοκτήτη ΠΑΕ της Super League 1 με τις εις βάρος του κατασχέσεις των 26 εκατ. ευρώ, δημιουργεί την αυτονόητη υποχρέωση στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού να ερευνήσει το θέμα. 
Πηγή: sdna.gr
Τα κατασχετήρια φέρνουν τον εισαγγελέα στην πόρτα της ΕΕΑ

Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να πληροφορηθούμε τα Πόθεν Εσχες που κατέθεσε ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης στην ΕΕΑ και με ποιον τρόπο έγινε (αν έγινε) οποιαδήποτε μεταβολή της μετοχικής σύνθεσης της ΠΑΕ.

Η Επιτροπή επέδειξε πρωτοφανή αντανακλαστικά και με υπερβολική ταχύτητα εκδίκασε την υπόθεση πολυϊδιοκτησίας στις αρχές του έτους. Οφείλει να δείξει ανάλογα αντανακλαστικά σε μία υπόθεση που ενδεχομένως να μην έχει σχέση μόνο με ιδιωτικό, αλλά και με δημόσιο χρήμα.

Σε αυτήν την περίπτωση (κρατική επιχορήγηση καθ' οιονδήποτε τρόπο) θα εμπλακεί και ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, κουμπάρος του προέδρου της ΕΕΑ Νίκου Τζουλάκη. Κι επειδή ο κ. Αυγενάκης διόρισε τον κ. Τζουλάκη, η συντριπτική πλειοψηφία των φιλάθλων θα έχει τη βεβαιότητα ότι το ζήτημα ποτέ δεν θα μπει στο τραπέζι.

Αν η ΕΕΑ τηρήσει παρελκυστική τακτική μέχρι τη λήξη της παραταθείσας θητείας της (τέλη Νοεμβρίου), τότε τα μέλη της κινδυνεύουν να κατηγορηθούν για παράβαση καθήκοντος. Τη στιγμή μάλιστα που υπάρχει ανοιχτή και άλλη υπόθεση (ΠΑΕ Τρίκαλα) που μένει περιέργως στο «ψυγείο».

Στη συνείδηση της κοινής γνώμης η ΕΕΑ μοιάζει με θέατρο σκιών. Εμφανίζεται μόνο για την παράσταση. Κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της, στηρίζεται σε νομικές ακροβασίες, εκτίθεται στο Ευρωπαϊκό Αθλητικό Δικαστήριο και κάνει ό,τι μπορεί για να αποδείξει την απόλυτη υποταγή της στην εκάστοτε κρατική εξουσία.

Οπότε αυτοί που δεν ελπίζουν στην αντίδραση της Επιτροπής, μάλλον έχουν δίκιο. Γι' αυτό υπάρχει και η Δικαιοσύνη. Το τελευταίο καταφύγιο του πολίτη και το οχυρό της Δημοκρατίας.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...