Ξέσπασε στην Ξάνθη με τεσσάρα! (1992)

Από aspromavresistories.blogspot.com: Σαν σήμερα στις 11/10/1992, λίγες μέρες μετά τα όσα συνέβησαν στην Τούμπα στο παιχνίδι με την Παρί, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος την Ξάνθη...
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Ξέσπασε στην Ξάνθη με τεσσάρα! (1992)

Οι παίκτες του Λιούπκο Πέτροβιτς στον απόηχο εκείνου του καταστροφικού αγώνα με τους Γάλλους, κλήθηκαν να μαζέψουν τα κομμάτια τους και στην σχεδόν άδεια Τούμπα (μόλις 2.040 τα εισιτήρια) να αντιμετωπίσουν την Ξάνθη!

Ο Δικέφαλος ξεκίνησε το παιχνίδι με γκολ από τα αποδυτήρια, αφού πριν καλά καλά συμπληρωθεί το 1ο λεπτό (στο 35ο δευτερόλεπτο για την ακρίβεια), ο Τζούρτζεβιτς από τα δεξιά σέντραρε, ο Καλογερόπουλος βρέθηκε αμαρκάριστος στην καρδιά της άμυνας της ακριτικής ομάδας και με δυνατό σουτ άνοιξε λογαριασμό!

Στο 24' μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Αλεξίου έπιασε την κεφαλιά και σημείωσε το 2-0, για να έρθει στο 67' και πάλι ο Καλογερόπουλος μετά από εντυπωσιακή ατομική του προσπάθεια να γράψει το 3-0.

Ο Μαρτσέλο στο 82', μείωσε για την Ξάνθη, όμως ο Χιονάς στο 88' έβαλε την τελευταία πινελιά στο ματς σημειώνοντας το τελικό 4-1.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Γκάμπριτς, Χάβος, Καπετανοπουλος, Πλίτσης, Αλεξίου, Λαγωνίδης, Δερμιτζάκης (78' Χιονάς), Μπορμπόκης, Τζούρτζεβιτς, Οικονομίδης, Καλογερόπουλος (76' Αναστασιάδης)

Ξάνθη: Κρμπέτσεκ, Χαλκίδης, Καρασερίδης (46' Τζάτζος), Κεχαγιάς, Κωνσταντινίδης, Κωστένογλου (70' Σαμαράς), Μίτεφ, Αθανασιάδης, Τεγγελίδης, Μαρτσέλο, Βρύζας

Δηλώσεις προπονητών:

Λιούπκο Πέτροβιτς: "Η ομάδα μου έδειξε ότι δεν επηρεάστηκε καθόλου από όσα προηγήθηκαν στο ευρωπαϊκό μας παιχνίδι με την Παρί. Αντίθετα έμεινα ιδιαίτερα ευχαριστημένος από τους νέους παίκτες οι οποίοι χρησιμοποιήθηκαν στο ματς. Η Ξάνθη ήταν καλή, η νίκη μας με σκορ 4-1 φαίνεται εύκολη αλλά δεν ήταν! Κυνηγήσαμε τη νίκη και την πετύχαμε"

Βλάντιμιρ Ταμπόρσκι (Ξάνθη): "Οι παίκτες μου επηρεάστηκαν από όσα λέγονταν για άσχημη ψυχολογία της ομάδας του ΠΑΟΚ! Δυστυχώς τα πράγματα ήταν αλλιώς!

Το πρώτο γκολ ήταν δώρο, ο ΠΑΟΚ βρήκε ψυχή και πήρε τη νίκη. Έχουμε ακόμη πολύ δρόμο μπροστά μας, κάνουμε προσπάθεια για να κτίσουμε μια νέα ομάδα"

* Τη σεζόν 1992-1993 ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 5η θέση, έχοντας 17 νίκες - 6 ισοπαλίες - 11 ήττες. Συγκέντρωσε 57 βαθμούς με τέρματα 52-38

* Ήταν άλλη μια σεζόν στην οποία οι προπονητές άλλαζαν σαν τα πουκάμισα! Ξεκίνησε ο Λιούμπομιρ Πέτροβιτς (19 ματς), ακολούθησε ο Νίκος Ζαλίκας (1 ματς) και τη σκυτάλη πήρε μέχρι το τέλος ο Όλεγκ Μπλαχίν για 14 παιχνίδια...

* Η χρονιά σημαδεύτηκε από τα αλήστου μνήμης επεισόδια με την Παρί Σεν Ζερμέν, που έφεραν πολύ βαριά τιμωρία για τον ΠΑΟΚ, με τον κόσμο να είναι πυρ και μανία με τον συγχωρεμένο -τότε πρόεδρο- Θωμά Βουλινό!

* Στην αρχική photo διακρίνονται από πλευράς ΠΑΟΚ οι Χάβος - Λαγωνίδης - Αλεξίου, στο εκτός έδρας παιχνίδι του ΠΑΟΚ στη Δράμα, στο φινάλε εκείνης της σεζόν...

Διαβάστε ακόμη...