«Όταν ο Κροιφ ευχαρίστησε τον Κούδα»

Από inpaok.com: Τις μάχες ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Μπαρτσελόνα για το Κύπελλο UEFA της σεζόν 1975-76 θυμήθηκε η καταλανική ιστοσελίδα «naciodigital.cat», αναφορικά με τους συμβολισμούς που είχαν και πέραν του ποδοσφαίρου.
Πηγή: inpaok.com
«Όταν ο Κροιφ ευχαρίστησε τον Κούδα»

Εκείνο το διάστημα η Ελλάδα μόλις είχε βγει από την επταετία της χούντας των συνταγματαρχών, την ώρα που η Ισπανία βρισκόταν υπό το καθεστώς του Φράνκο.

Η καταλανική ιστοσελίδα κάνει μεγάλη αναφορά στην μεγάλη εντός έδρας νίκη του του ΠΑΟΚ επί της Μπαρτσελόνα των Κρόιφ και Νέεσκενς, με το γκολ του Γιώργου Κούδα, αλλά και στην μεγαλειώδη ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι οπαδοί του Δικεφάλου.

Μάλιστα υπογραμμίζουν πως για τον αγώνα της 16ης Σεπτεμβρίου του 1975 πουλήθηκαν 45.200, ενώ εκτιμούν πως ο κόσμος που βρέθηκε εκείνη την ημέρα στην Τούμπα ξεπερνούσε της 50.000!

Παράλληλα γίνεται αναφορά και στο ότι οι φίλοι του ΠΑΟΚ ανάρτησαν αρκετά πανό κατά της δικτατορίας του Φράνκο.

Στη ρεβάνς ο ΠΑΟΚ γνώρισε την βαριά ήττα με 6-1 από τους «μπλαουγκράνα» με τους Ισπανούς να σημειώνουν πως στο περιθώριο του παιχνιδιού ο Γιόχαν Κρόιφ πλησίασε τον Γιώργο Κούδα για την στάση αλληλεγγύης του Δικεφάλου στον ισπανικό λαό.

Διαβάστε ακόμη...