Ροστόφ: Και τρίτο νοσοκομείο για ασθενείς με κορωνοϊό!

Από newsfish.gr:Και τρίτο νοσοκομείο στη "μάχη" κατά του κορωνοϊού άνοιξε στο Ροστόφ, με χρήματα από δωρεές επιφανών επιχειρηματιών της περιοχής.
Πηγή: newsfish.gr
Ροστόφ: Και τρίτο νοσοκομείο για ασθενείς με κορωνοϊό!

Το συγκεκριμένο νοσοκομείο, στο οποίο θα απασχολούνται 250 γιατροί και 450 νοσοκόμες, διαθέτει 400 κρεβάτια για ασθενείς με κορωνοϊό σε σύνολο 670, με την συνολική επένδυση να αγγίζει τα 7 εκ. ευρώ.

Μέρος των χρημάτων προήλθαν από τον Ιβάν Σαββίδη και το φιλανθρωπικό ίδρυμα που φέρει το όνομά του, ενώ μεταξύ άλλων είχαν συνεισφορά εταιρίες που εδρεύουν στο Ροστόφ καθώς και η τράπεζα Center-Invest.

Όπως αναφέρουν ρώσικες ιστοσελίδες, το νοσοκομείο είναι πλέον εξοπλισμένο με τα πιο σύγχρονα μηχανήματα, ενώ μεγάλο μέρος των γιατρών που έχουν προστεθεί στο δυναμικό του έχουν παρακολουθήσει ειδικά σεμινάρια για την αντιμετώπιση του Covid-19.

To σημαντικότερο όλων, είναι πως η πόλη του Ροστόφ παίρνει μια σημαντική "ανάσα" στον πόλεμο κατά του κορωνοϊού, καθώς μέχρι πρότινος η πληρότητα των δύο νοσοκομείων που μπορούσαν να περιθάλψουν ασθενείς με Covid-19, έφτανε το 100% και υπήρχε τεράστιο πρόβλημα με υπεράριθμους ασθενείς.

Διαβάστε ακόμη...