«Στοίχημα για εμάς η Νέα Τούμπα»

Από inpaok.com: Για τις συζητήσεις που είχε με τον κ. Καραμανλή για την Νέα Τούμπα και τις εξελίξεις που υπάρχουν γύρω από το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ μίλησε η επικεφαλής του γραφείου του Πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου.
Πηγή: inpaok.com
«Στοίχημα για εμάς η Νέα Τούμπα»

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τις τελευταίες εξελίξεις στην Νέα Τούμπα: «Είμαστε σε μια ευτυχή συγκυρία και παρά το γεγονός ότι υπάρχουν σοβαρά ζητήματα για την κυβέρνηση, στα θέματα της Βόρειας Ελλάδας και τα αναπτυξιακά έργα προχωρούν. Όχι απλά είμαστε εντός χρονοδιαγραμμάτων, αλλά είμαστε πιο μπροστά και από ότι υπολογίζαμε. Το σημαντικό για εμάς είναι να έχουμε αποτέλεσμα και να κάνουμε αυτά που έχουμε υποσχεθεί στον ελληνικό λαό. Όπως έγινε με την πανδημία και την διαχειριστήκαμε πολύ καλά, πρέπει όλοι μας να προστατεύσουμε τους γύρω μας, ακούγονται τους ειδικούς. Έχουμε την εμπειρία από την πρώτη φάση της πανδημίας και πλέον όπως έχουν δείξει και οι έρευνες, μπορεί να είμαστε μια μικρή χώρα αλλά μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Για την Νέα Τουμπα: «Είναι ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο που βρίσκεται πολύ ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης. Δεν αφορά μόνο τον ΠΑΟΚ, αλλά όλη την περιοχή με τα έργα που θα γίνουν εδώ και θα αλλάξει μια για πάντα η Τούμπα. Είναι μεγάλο στοίχημα για εμάς και στόχος είναι το 2026 όπου ο ΠΑΟΚ θα συμπληρώσει τα 100 χρόνια από την ίδρυση του να παίζει στο νέο του γήπεδο. Δύσκολο μεν, αλλά όχι ακατόρθωτο».

Για την συνάντηση με τον κ. Καραμανλή: «Η πρώτη συνάντηση αφορούσε για το ΕΧΣ όπου προχωρήσαμε τον φάκελο προκειμένου να πάμε στην επόμενη φάση που είναι η έγκριση των οικοδομικών προβλέψεων. Χρειαζόμαστε και το Υπουργείο Υποδομών και άλλες υπηρεσίες, για να προχωρήσουμε γρήγορα για να έχουμε μια περιοχή και μια ανάπλαση με το γήπεδο που θα δώσει μια άλλη πορεία γενικότερα και στην πόλη. Τα χρονοδιαγράμματα που έχουμε θέσει με τον ΠΑΟΚ είμαστε ακριβώς μέσα. Συγκεντρώνονται οι γνωμοδοτήσεις από όλα τα υπουργεία και τους φορείς, για να έχουμε την έκδοση του ΠΔ τον Απρίλιο ή τον Μάιο του 2021. Για να μπορούμε να μιλάμε με συγκεκριμένη χωροταξία και να αντιληφθεί ο κόσμος τι ακριβώς θα γίνει στην περιοχή σχετικά με την Νέα Τούμπα».

Για το Μετρό της Θεσσαλονίκης: «Υπάρχουν κάποιες προσφυγές στο ΣτΕ, αλλά θέλω να πιστεύω ότι και εκεί θα προχωρήσουμε γρήγορα. Είμαστε έτοιμοι για να υλοποιήσουμε ότι χρειαστεί και με όποια καθυστέρηση για να τελειώσει το έργο. Ευελπιστώ ότι το 2023 θα έχει τελειώσει το έργο και βάσει των αποφάσεων που έχουμε πάρει, πιστεύω θα είμαστε συνεπής».

Διαβάστε ακόμη...