Φάκελος Τόμας Μουργκ: Η ανάλυση του νέου «Mr 10» του ΠΑΟΚ (vid)

Από repress.gr: Την τελευταία μέρα της μεταγραφικής περιόδου, ο Δημήτρης Πέλκας των 249 αγώνων με 56 γκολ και 39 ασίστ στην καριέρα του με τον ΠΑΟΚ, τον Απόλλωνα Πόντου και τη Σετούμπαλ, άφησε την ασπρόμαυρη φανέλα με το νούμερο 10, για να την παραλάβει ο Τόμας Μουργκ των 236 αγώνων με 45 γκολ και 49 ασίστ στην καριέρα του με την Ραπίντ Βιέννης, τη Ριντ, την Αούστρια Βιέννης και την Γκράζερ.
Πηγή: repress.gr
Φάκελος Τόμας Μουργκ: Η ανάλυση του νέου «Mr 10» του ΠΑΟΚ (vid)

Ο Αυστριακός είναι ένας ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται κυρίως ως μεσοεπιθετικός, πίσω από τον σέντερ φορ, και κυρίως από την δεξιά πλευρά. Δε συμμετέχει μόνο στη κυκλοφορία της μπάλας ή στην τελική πάσα, αλλά πολλές φορές κινείται εντός περιοχής με στόχο να γίνει εκείνος αποδέκτης της τελικής πάσας, έχοντας καλά τελειώματα που του έχουν φέρει αρκετά γκολ.

Έχει καλό αριστερό πόδι, και αρκετές φορές το εμπιστεύεται (δικαιολογημένα) για να κάνει τελική προσπάθεια εκτός περιοχής.

Στη θητεία του με τη φανέλα της Ραπίντ Βιέννης, ήταν ένας εκ των εκτελεστών των στατικών φάσεων, έχοντας μετρήσει γκολ με απ' ευθείας εκτέλεση φάουλ.

Video analysis: Κώστας Καβάκης

Τα στατιστικά της τελευταίας 4ετίας

Διαβάστε ακόμη...