Έξι παίκτες μας κατά της Εθνικής Γερμανίας! (1975)

Από aspromavresistories.blogspot.com: Σαν σήμερα 9/10/1975, η Εθνική Ελλάδας ταξίδεψε για το Ντίσελντορφ, προκειμένου να αντιμετωπίσει την παγκόσμια πρωταθλήτρια Γερμανία, στο πλαίσιο του τότε Κυπέλλου Εθνών Ευρώπης (σημερινό Euro)...
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Έξι παίκτες μας κατά της Εθνικής Γερμανίας! (1975)

Στην αποστολή μετείχαν έξι (!) παίκτες του ΠΑΟΚ, ο Ιωσηφίδης, ο Κούδας, ο Τερζανίδης, ο Σαράφης, ο Αποστολίδης και ο Ασλανίδης. Το παιχνίδι έγινε δύο μέρες αργότερα (11/10) σε ένα κατάμεστο γήπεδο (70.000 θεατές), από τους οποίους οι 25.000 ήταν Έλληνες.

Η Εθνική πήρε πολύτιμη ισοπαλία με 1-1 (Δεληκάρης το γκολ) και στην αναμέτρηση αγωνίστηκαν όλοι οι παίκτες του Δικεφάλου. Ιωσηφίδης, Σαράφης, Τερζανίδης, Κούδας (έχασε τεράστια ευκαιρία στο 67') ξεκίνησαν βασικοί και οι Αποστολίδης - Ασλανίδης μπήκαν σαν αλλαγές.

Μετά από εκείνο το παιχνίδι η Εθνική έφτασε τους 7 βαθμούς και προηγείτο στη βαθμολογία, αλλά είχε γνωρίσει στο 4ο παιχνίδι της στον όμιλο την ήττα στη Βαλέτα από τη Μάλτα με 2-0, μια ήττα που τελικά κόστισε την πρόκριση στην τελική φάση...

Αμέσως μετά τη λήξη του ματς, εκατοντάδες Έλληνες φίλαθλοι πήδησαν τα κιγκλιδώματα για να βρεθούν κοντά στους παίκτες της ομάδας του Αλκέτα Παναγούλια.

Διαβάστε ακόμη...