«Στόχος το πρωτάθλημα – Ο Ολυμπιακός ηδονίζεται με το να φωνάζει»

Από sfina.gr : Για όλα τα ανοιχτά θέματα της «ασπρόμαυρης» επικαιρότητας τοποθετήθηκε ο Λευτέρης Δούκας σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις σε σταθμό της Θεσσαλονίκης.
Πηγή: sfina.gr
«Στόχος το πρωτάθλημα – Ο Ολυμπιακός ηδονίζεται με το να φωνάζει»

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για την πρώτη αποτίμηση: «Θα ήταν όλα καλύτερα να είχαμε λιγότερες απώλειες βαθμών στο πρωτάθλημα ή αν είχαμε περάσει την Κράσνονταρ. Θα μπορούσαμε να είχε παίξει μόνο ένα αγώνα στην Ευρώπη… Αν τα βάλουμε όλα κάτω, είμαστε καλά».

Για το ότι έχουν καταγραφεί δηλώσεις του Ρέμπε στο εξωτερικό και όχι σε Μέσο στην Ελλάδα: «Είναι εντελώς διαφορετικό να δίνει μια συνέντευξη εκτός Ελλάδος και άλλο σε Μέσα εντός χώρας. Είναι εντελώς διαφορετικές οι ερωτήσεις. Για παράδειγμα, ο Όλαφ Ρέμπε δε μίλησε για όσα συμβαίνουν στον ΠΑΟΚ στα Μέσα του εξωτερικού».

Για το ότι δεν αναλύθηκε το πλάνο του καλοκαιριού: «Από το να θεωρητικολογεί ο τεχνικός διευθυντής, θεωρώ καλύτερο το να κάνει την ανασκόπηση των όσων έγιναν. Να μη μιλάει για θεωρεία, αλλά για τις πράξεις».

Για το αν, ο ΠΑΟΚ, επικοινωνιακά είχε δώσει στον κόσμο να καταλάβει το πλάνο που υπήρχε: «Υπήρχαν τοποθετήσεις του Κυριάκου Κυριάκου και νομίζω πως όλοι γνώριζαν το σκεπτικό του οικονομικού εξορθολογισμού. Δε ξέρω αν υπάρχει κάποιο ερωτηματικό από τον τρόπο που κινηθήκαμε…».

Για τα ερωτηματικά που έφεραν η πώληση Άκπομ μετά το ματς με την Μπενφίκα, η επιστροφή του Μάτος και η επαναπροσέγγιση του Μαουρίσιο: «Ας τα ξεχωρίσουμε…. Ο Μάτος ανανέωσε βάσει του συμβολαίου του. Το ποιος θα παίζει, δεν αφορά την ΠΑΕ. Η ομάδα, πλέον, έχει τέσσερα δεξιά μπακ. Ο Μάτος μίλησε με τη διοίκηση και του είπαμε ότι αν θεωρεί πως δεν θέλει να παραμείνει με τις υπάρχουσες συνθήκες, μπορεί να αποχωρίσει. Η διοίκηση μπορεί να τοποθετηθεί για τις κινήσεις τις. Το ποιος παίζει αφορά τον προπονητή. Ο ίδιος ο Μάτος προβληματίστηκε από το γεγονός οτι δεν έπαιζε, ήθελε να ψάξει κάτι διαφορετικό, και το μοιράστηκε με τη διοίκηση».

Για την ανανέωση του ρόστερ με όσα έγιναν με Βέρνμπλουμ, Στοχ, Μαουρίσιο, Βιεϊρίνια: «Στις περιπτώσεις Βέρνμπλουχ και Στοχ, ο ΠΑΟΚ τους ζήτησε να λυθεί το συμβόλαιο. Σε Βιεϊρίνια και Μαουρίσιο, ο ΠΑΟΚ έκανε πρόταση για νέο συμβόλαιο. Είναι διαφορετικές περιπτώσεις. Το ότι έκλεισε ο κύκλος μιας ομάδας δεν συμβαίνει πως θα φύγουν 22 παίκτες. Ο ΠΑΟΚ απαλλάχθηκε από δυο βαριά συμβόλαια και θέλησε να αλλάξει τις αποδοχές σε άλλους δυο. Ο ΠΑΟΚ δεν είπε σε Μαουρίσιο και Βιεϊρίνια «δε σε θέλουμε». Τους είπε «θέλαμε να αλλάξουμε τα οικονομικά δεδομένα».

Για ποιο λόγο δεν έχει αποχαιρετήσει ο ΠΑΟΚ τον Βιεϊρίνια: «Η εξέλιξη αυτής της ιστορίας, φαίνεται από τα όσα έχουν συμβεί. Ίσως θα έπρεπε να γίνει ένας αποχαιρετισμός αλλά υπήρχε λόγος που κρατήθηκε αυτό το παράθυρο ανοικτό. Ο Βιεϊρίνια είναι ένας παίκτης που στη συνείδηση του κόσμου είναι σαν παίκτης της ακαδημίας του, είναι δικό μας παιδί. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει κλείσει το παράθυρο. Το θέμα είναι ο Βιεϊρίνια. Ο ΠΑΟΚ, ο,τι είναι να κάνει το έκανε. Δεν έχει να κάνει κάτι ο ΠΑΟΚ. Είναι θέμα του τι θα κάνει ο Βιεϊρίνια».

Για την υπόθεση Μίσιτς και το επικοινωνιακό κομμάτι των εξελίξεων: «Μιλάμε για μια «νεκρή» περίοδο για εκείνον λόγω του προβλήματος που αντιμετωπίζει. Ο παίκτης, τη δεδομένη στιγμή, δεν μπορεί ούτε καν να προπονηθεί. Στον ΠΑΟΚ αγωνιζόταν ως δανεικός. Ενδεχομένως, η κίνηση της Σπόρτινγκ να έγινε και για ψυχολογικούς λόγους. Εκεί είναι τα δικαιώματά του».

Για το αν έχει οριστεί ημερομηνία για την συνέντευξη του Όλαφ Ρέμπε και τον τρόπο που θα γίνει αυτή: «Θέλουμε να γίνει μια «παραδοσιακή» συνέντευξη Τύπου και αναζητούμε τον τρόπο».

Για το τι θα κάνει ο ΠΑΟΚ στο τοξικό κλίμα που πάλι πάει να δημιουργήσει ο Ολυμπιακός: «Αν ο Ολυμπιακός δίνει γραμμή και τα Μέσα που πρόσκεινται στον Ολυμπιακό την ακολουθούν, δεν μπορεί ο ΠΑΟΚ να κάνει κάτι. Εσείς τι λέτε ότι θα μπορούσε να κάνει ο ΠΑΟΚ; Να φιμώνει εκείνους που ακολουθούν αυτή τη γραμμή ; Ο Ολυμπιακός φωνάζει για το γκολ στα Γιάννενα. Ο ΠΑΟΚ να βγει να κάνει τι; Τις κραυγές του Ολυμπιακού θα πρέπει να τις συνηθίσουμε. Οι άνθρωποι αμφισβητούν την τεχνολογία. Έχουν δώσει γραμμή ότι δεν έχει μπει σωστά η γραμμή».

Για την αίσθηση του κόσμου πως ο ΠΑΟΚ, αντί να βγει στην αντεπίθεση. χαμήλωσε τους τόνους μετά τη δικαίωση στο CAS: «Ακριβώς επειδή κατηγορηθήκαμε για χαμηλό προφίλ, θα πρέπει να ξεκαθαρίσει πως ο ΠΑΟΚ από την πρώτη στιγμή καταδικάστηκε χωρίς να δικαστεί. Αυτό είπαμε σε όλους τους τόνους. Και αυτό είπε και το CAS. Η πολιτική του ΠΑΟΚ ήταν ξεκάθαρη. Δεν κοροϊδέψαμε ποτέ και κανέναν. Ο Ολυμπιακός κορόιδευε τους πάντες. Έλεγε πως καταδικαστήκαμε από τρία δικαστήρια… Αν ο Ολυμπιακός ηδονίζεται με το να φωνάζει συνέχεια, είναι δικό του θέμα».

Για τη νέα Τούμπα και τα δεδομένα που υπάρχουν: «Ο κ. Δημογιάννης είναι εκείνος που μπορεί να λύσει την κάθε απορία, και είναι καλό να μιλάει ο αρμόδιος για το κάθε θέμα, όπως ακριβώς θα μιλήσει ο Ρέμπε για το αγωνιστικό».

Για το αν ο ΠΑΟΚ «παράτησε» το PAOK TV έχοντας πάει το καλύτερο τηλεοπτικό της ιστορίας του «Το PAOK TV έχει τα δικαιώματα των εντός έδρας αγώνων για τον υπόλοιπο κόσμο, πλην Ελλάδας και Κύπρου. Δεν το παρατήσαμε… Το συμβόλαιο που πήρε ο ΠΑΟΚ από τη Nova είναι η μεγαλύτερη επιτυχία του PAOK TV. Δεν επιστρέψαμε στη Nova. H Nova αποφάσισε να επιστρέψει στον ΠΑΟΚ Από την αρχή της χρονιάς, ο ΠΑΟΚ ήταν πανέτοιμος για το PAOK TV μέχρι η Nova να κάνει την πρόταση».

Για τους στόχους της σεζόν: «Δεν μπορεί να είναι κάποιος άλλος εκτός του να θέλουμε το πρωτάθλημα, το κύπελλο και την πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ».

Για το αν ο ίδιος έχει χαμηλώσει τους τόσους σε σχέση με πέρυσι: «Την προηγούμενη σεζόν έκανα πολλές τοποθετήσεις λόγω και της απόφασης που υπήρχε και ο ΠΑΟΚ καταδικάστηκε χωρίς να δικαστεί. Λένε πολλοί για τις μηνύσεις και τις δικαστικές κινήσεις του ΠΑΟΚ εναντίον όσων δημιούργησαν την περσινή κατάσταση. Οι μηνύσεις έχουνε γίνει εδώ και καιρό. Η γραφειοκρατία είναι αυτή που δεν τις αφήνουν να φανούν».

Για το αν ο ΠΑΟΚ θα κάνει κάτι με τις τριγωνικές σχέσεις που «ιχνογραφούνται» ανάμεσα στον Ολυμπιακό και άλλες ΠΑΕ: «Ακριβώς όπως το είπατε… Οι τριγωνικές σχέσεις «ιχνογραφούνται».

Για το αν τα σόσιαλ μίντια επηρεάζουν τις αποφάσεις της ΠΑΕ: «Λαμβάνονται υπ’ όψιν καθημερινά όλα όσα λέει ο κόσμος. Όμως δεν υπάρχει περίπτωση να επηρεαστεί η ΠΑΕ από τα σόσιαλ μίντια. Ακούει τα πάντα. Γενικά, τα σόσιαλ μίντια εκφράζουν ένα κομμάτι του κόσμου, όχι όλους».

Για το αν ο ΠΑΟΚ δε πίστεψε στην πρόκριση επί της Μπενφίκα και έτρεχε να καλύψει το κενό του Άκπομ: «Σε θεωρητική ερώτηση θα απαντήσω με θεωρητική απάντηση. Τα ίδια θα είχαμε αν η φυγή Πέλκα ερχόταν πριν τους αγώνες με την Κράσνονταρ. Πάντα θα υπάρχει ένα αν που θα συζητιέται».

Για το γιατί ο Κούγιας είναι στο απυρόβλητο του ΠΑΟΚ: «Θα υποβιβάσουμε τον ΠΑΟΚ αν ασχοληθούμε με τον Κούγια. Ο Κούγιας συνέχεια μιλάει. Θα πει κάτι το πρωί, θα απαντήσεις, θα ανταπαντήσει και θα το πάμε… μέχρι τα Χριστούγεννα. Κάποτε με είχες ρωτήσει για το αν θα είμαι διαφορετικός σε σχέση με την πρώτη μου θητεία, και σου είχα πει πως είναι η μέρα με τη νύχτα. Δεν θα εγκλωβιστεί ο ΠΑΟΚ σε τέτοιες αντιπαραθέσεις. Θα πρέπει πάντα να βλέπουμε το ποιος λέει και το τι λέει».

Πηγή:  Radio Primo

Διαβάστε ακόμη...