Ένας Μαδριλένος από την Τενερίφη (videos)

Από inpaok.com:O ΠΑΟΚ δίνει μάχη με τον χρόνο, την τελευταία ημέρα της μεταγραφικής περιόδου και μια από τις περιπτώσεις που έχει ξεχωρίσει, προχωρώντας την μάλιστα, είναι και αυτή του Κρίστο Γκονθάλεθ.
Πηγή: inpaok.com
Ένας Μαδριλένος από την Τενερίφη (videos)

Ο Ισπανός περιφερειακός φορ ανήκει στην Ουντινέζε, έκανε τα πρώτα του βήματα στην Τενερίφη και είχε ως ενδιάμεσο σταθμό την... Ρεάλ Μαδρίτης, καταφέρνοντας να καταγράψει συμμετοχές και στην πρώτη ομάδα!

Ο 22χρονος πλέον Κρίστο, ξεκίνησε την πορεία του στο ποδόσφαιρο από τις ακαδημίες της Τενερίφη, καταγράφοντας την πρώτη του επίσημη συμμετοχή με την ομάδα σε ηλικία 17 ετών, για την δεύτερη κατηγορία του ισπανικού ποδοσφαίρου.

Μετά από τρία χρόνια στην ανδρική ομάδα, 53 συμμετοχές, πέντε γκολ και έξι ασίστ η Ρεάλ Μαδρίτης πλήρωσε 750 χιλιάδες ευρώ για να τον αποκτήσει και να τον εντάξει στην δεύτερη ομάδα του συλλόγου.

Στην Καστίγια αγωνίστηκε για δύο σεζόν, που μεταφράστηκαν σε 72 συμμετοχές, 32 γκολ και 12 ασίστ, πριν κινηθεί για την απόκτηση του η ιταλική Ουντινέζε, πληρώνοντας 1,5 ευρώ.

Στο μεσοδιάστημα ο Κρίστο πρόλαβε να κάνει και κάποιες επίσημες συμμετοχές στην «μεγάλη» Ρεάλ Μαδρίτης, αγωνιζόμενος σε ένα παιχνίδι πρωταθλήματος (κόντρα στην Ρεάλ Μπέτις, για 45 λεπτά) και ακόμα τρία κυπέλλου. Μάλιστα σε αυτό με τη Μελίγια πέτυχε και το μοναδικό του γκολ με τη φανέλα της «Βασίλισσας», αν και αγωνίστηκε για μόλις επτά λεπτά.

Η Ουντινέζε μπορεί να τον απέκτησε από την Ρεάλ το καλοκαίρι του 2019, αλλά σχεδόν απευθείας τον παραχώρησε δανεικό στην δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας και την Ουέσκα, για να πάρει παιχνίδια στα πόδια του.

Ο Κρίστο στην δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας κατάφερε να πετύχει 5 γκολ (και ένα στο κύπελλο), και ακόμα μια ασίστ, σε 27 παιχνίδια με τη φανέλα της Ουέσκα.

Ο Κρίστο Γκονθάλεθ σε δράση:

 

 

Διαβάστε ακόμη...