Ισοπαλία στην Ολλανδία με Άλκμααρ (2013)

Από aspromavresistories.blogspot.com: Σαν σήμερα στις 3/10/2013, ο ΠΑΟΚ του Χουμπ Στέφενς, αντιμετώπισε στην Ολλανδία την ΑΖ Άλκμααρ, για την 2η αγωνιστική του 12ου ομίλου του Europa League, της περιόδου 2013-2014...
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Ισοπαλία στην Ολλανδία με Άλκμααρ (2013)

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει πολύτιμη ισοπαλία με 1-1, χάρη σε γκολ του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στις καθυστερήσεις!

Αυτό το αποτέλεσμα έδωσε θεωρητικό προβάδισμα στον ΠΑΟΚ που όπως θα δούμε σε άλλη ασπρόμαυρη ιστορία το κλώτσησε στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων (2-2 με Άλκμααρ στην Τούμπα και απώλεια της 1ης θέσης)

Ο Στέφενς στο αρχικό σχήμα (4-2-3-1) του ΠΑΟΚ, κατέβασε τους: Χακόμπο κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα οι Κίτσιου, Βίτορ, Κατσουράνης, Τζαβέλλας, αμυντικά χαφ ο Λάζαρ και ο Τζιόλης, στη μεσαία γραμμή Στοχ, Νίνης και Λούκας και μοναδικός επιθετικός ο Αθανασιάδης...

Ο ΠΑΟΚ σε αντίθεση με τα όσα μάς είχε δείξει στα τελευταία παιχνίδια, αυτή τη φορά μπήκε αποφασιστικά στο ματς και ήταν αυτός που δημιούργησε φάσεις στο πρώτο 45λεπτο.

Η ομάδα πίεζε ιδιαίτερα τους Ολλανδούς στον άξονα που δεν μπορούσαν να κάνουν το παιχνίδι τους και να φτάσουν με αξιώσεις στην εστία του Χακόμπο.

Στο 7ο λεπτό δυνατό σουτ του Τζιόλη τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Εστέμπαν στην πρώτη φορά που ο Δικέφαλος απείλησε τους γηπεδούχους.

Με κατοχή και καλή κυκλοφορία μέχρι το 30', ο ΠΑΟΚ είχε 1-2 μικροευκαιρίες, ενώ ήταν φανερό πως οι Ολλανδοί ήταν αυτοί που φοβόταν περισσότερο το παιχνίδι.

Ότι δεν πέτυχε ο ΠΑΟΚ ως το 30', παραλίγο να το πετύχουν οι παίκτες της ΑΖ σε αυτό το λεπτό, όταν μετά από λάθος του Βίτορ, μπήκε στη φάση ο Γιόχανσον απέφυγε τον Χακόμπο αλλά σούταρε από πλάγια άουτ.

Στο 38' φοβερή χαμένη ευκαιρία με τον Κλάους, ο οποίος μετά από εξαιρετικό συνδυασμό (Κίτσιου – Νίνης – Λάζαρ -Λούκας), πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή της ΑΖ, αλλά από πλεονεκτική θέση σούταρε άουτ, απογοητεύοντας τους πάντες!

Ο ΠΑΟΚ είχε σε γενικές γραμμές καλή εικόνα στο πρώτο μισό της αναμέτρησης, ήταν αυτός που είχε τόσο την κατοχή της μπάλας όσο και τις περισσότερες τελικές, απέναντι σε μια ομάδα που δεν έδειξε και πολλά...

Ασφαλώς το 0-0 τον αδικεί σύμφωνα με την εικόνα της αναμέτρησης, μια εικόνα που έδωσε πολλές φορές τους 800 περίπου εκδρομείς την ευκαιρία πολλές φορές να χειροκροτήσουν και να ενθαρρύνουν την ομάδα.

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ μπήκε χαλαρά και παραλίγο να το πληρώσει στο 47' όταν ο Χακόμπο σταμάτησε σε τετ α τετ τον Γκουντέλι...

Τέσσερα λεπτά αργότερα το οριζόντιο δοκάρι του Εστεμπάν σταμάτησε καρφωτή κεφαλιά του Λούκας, μετά από εξαιρετική σέντρα του Τζαβέλλα.

Όσο περνούσε η ώρα οι γηπεδούχοι κέρδιζαν μέτρα στο γήπεδο, άρχισαν να γίνονται απειλητικοί για τον Χακόμπο και στο 71' είχαν δοκάρι σε κεφαλιά του Γιόχανσον, που βρέθηκε αμαρκάριστος στην καρδιά της άμυνάς μας.

Ο ΠΑΟΚ μετά το 60' ήταν αγνώριστος σε σχέση με την εικόνα της ομάδας στο πρώτο ημίχρονο, δυσκολευόταν απίστευτα να παίξει δημιουργικό παιχνίδι και περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο.

Έδωσε έτσι τη δυνατότητα στην ΑΖ να δημιουργεί ευκαιρίες και στο 82', η ΑΖ άνοιξε το σκορ με τον Γκουοβέλεου, ένα γκολ που ήρθε σαν φυσική συνέπεια των όσων βλέπαμε στο γήπεδο.

Με το 1-0 σε βάρος του ο ΠΑΟΚ βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να βγει στην επίθεση αλλάζοντας τους ρόλους του παιχνιδιού και στις καθυστερήσεις πέτυχε να ισοφαρίσει με σκόρερ τον συνήθη ύποπτο στα ευρωπαϊκά ματς, τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη που αποτέλεσε στο 84' την τελευταία αλλαγή του Δικεφάλου.

Ο ΠΑΟΚ με εκείνη την ισοπαλία, σε συνδυασμό με το 2-2 της Μακάμπι στο Καζακστάν, έκανε μεγάλο βήμα για την πρωτιά στον όμιλο, καθώς στα υπόλοιπα 4 ματς, αρκούσε να εκμεταλλευτεί την έδρα του, αλλά και την ανωτερότητά του σε σχέση με τις άλλες ομάδες, τις οποίες θα αντιμετωπίσει εκτός!

Οι συνθέσεις:

AZ Alkmaar: Εστέμπαν, Βίργκεβερ, Γιόχανσον Μ., Χαβελέου, Φάιτενς, Γκούντελι, Μάρτενς, Ελμ (80' Όβερτουμ), Ορτίθ, Γιόχανσον Α. (91' Γιόχανσον), Μπέερενς (69' Γκούντμονσον).

ΠΑΟΚ: Χακόμπο, τζαβέλλας, Βίτορ, Κατσουράνης, Κίτσιου, Λάζαρ (84' Σαλπιγγίδης), Τζιόλης, Νίνης (76' Λόρενς), Αθανασιάδης, Στοχ και Λούκας (72' Ολίσε).

.............................................................

Ο Χουμπ Στέφενς, στη συνέντευξη τύπου μετά το τέλος του αγώνα με την Άλκμααρ στην Ολλανδία, τόνισε πως οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο, σημειώνοντας ότι η εικόνα του Δικεφάλου στο 2ο ημίχρονο δεν του άρεσε καθόλου.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Ολλανδός:

"Οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο. Το πρώτο ημίχρονο είχαμε τον έλεγχο στο πρώτο, κυριαρχήσαμε. Στο δεύτερο φάνηκε περισσότερο η Άλκμααρ. Είχαμε ευκαιρίες, ευτυχώς κάναμε το 1-1 και ολοκληρώθηκε έτσι ο αγώνας. Νομίζω ότι μπορούμε να είμαστε ευχαριστημένοι.

Στο δεύτερο μέρος χάναμε εύκολα την μπάλα επειδή δεν είχαμε καλή οργάνωση και ο αντίπαλος ήταν καλύτερος. Παίξαμε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο, στο οποίο ήμασταν πολύ πειθαρχημένοι. Ας μη λέμε ότι αδικήσαμε τον εαυτό μας, αντιμετωπίσαμε μία πολύ καλή ομάδα".

Για την οπισθοχώρηση του Δικεφάλου το τελευταίο 20λεπτο: "Χάναμε την μπάλα επειδή η οργάνωση δεν ήταν καλή και η Αλκμααρ ήταν καλύτερη. Παίξαμε πολύ καλά στο πρώτο ημίχρονο. Ηταν μια καλή ομάδα η Αλκμααρ. Δεν αδικήσαμε τον εαυτό μας".

Για το τι έκανε η Άλκμααρ στο 2ο μέρος καλύτερα: "Η Αλκμααρ χρησιμοποίησε καλύτερα τον χώρο που δώσαμε στο δεύτερο μέρος. Στο πρώτο δεν μπορούσε να το κάνει. Γι' αυτό κάποιοι παίκτες μας πρέπει να σκεφτούν για το επίπεδό τους".

Για το αν τον ικανοποιεί το γεγονός ότι και τα 2 παιχνίδια ομίλου ήταν ισόπαλα: "Ναι, αλλά δεν είμαι ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας μου στο 2ο ημίχρονο. Θέλω να πω κάτι άλλο...

Χθες είπα κάτι και το σχόλιο μου γράφτηκε στις εφημερίδες. Αναφέρθηκε πως εγώ είπα για κάποιον που έκανε κάτι παρόμοιο με εμένα αλλά δεν είπα κανέναν όνομα, ας πούμε την αλήθεια".

...............................................................

Ο Μιγκέλ Βίτορ, στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα, υποστήριξε πως αυτός και οι συμπαίκτες του πίστευαν στην ισοφάριση μετά το τέρμα που πέτυχε η Άλκμααρ.

Τα όσα είπε ο Πορτογάλος:

Για τη σημασία που έχει ο βαθμός που πήρε ο ΠΑΟΚ: "Γνωρίζαμε ότι μπορούσαμε να πάρουμε βαθμούς εκτός έδρας. Όταν το κάνεις αυτό στην Ευρώπη, προχωράς. Στόχος είναι να κερδίσουμε όλα τα ματς στην έδρα μας και να πάρουμε βαθμούς στα εκτός έδρας παιχνίδια".

Για το νεκρό διάστημα του δεύτερου ημιχρόνου: "Η Άλκμααρ διαθέτει ποιότητα. Στο πρώτο μέρος ελέγχαμε το παιχνίδι, αλλά στο δεύτερο βρήκαν το χρόνο τους και σκόραραν. Αντιδράσαμε και ισοφαρίσαμε".

Για το αν θεωρεί πως η αντίδραση μετά το 1-0 είναι κάτι το οποίο πρέπει να κρατήσει ο ΠΑΟΚ για τη συνέχεια: "Είχαμε την υποχρέωση να αντιδράσουμε. Πιστέψαμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Δυστυχώς δεν είχαμε χρόνο να πετύχουμε και δεύτερο γκολ".

Για το αν ο βαθμός αυτός δίνει στην ομάδα καλύτερη ψυχολογία ενόψει του παιχνιδιού με τον Παναθηναϊκό: "Είναι διαφορετικές διοργανώσεις, αλλά τα θετικά αποτελέσματα ανεβάζουν την ψυχολογία. Ακόμη και αν χάναμε όμως, θα ήμασταν δυνατοί την Κυριακή. Τώρα θα έχουμε ακόμη καλύτερη ψυχολογία".

Για το αν εκνευρίστηκε με τον διαιτητή: "Κάποιες φορές μέσα στο παιχνίδι τα συναισθήματα είναι πιο δυνατά από εσένα. Ο διαιτητής ήταν καλός. Συζητήσαμε μαζί στο τέλος του παιχνιδιού και όλα καλά".

...............................................................

Ο βοηθός του Χουμπ Στέφενς, στις δηλώσεις του για το παιχνίδι με την Άλκμααρ, τόνισε πως το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο και σημείωσε πως στην Ευρώπη πρέπει η ομάδα να εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες που κάνει.

Τα όσα είπε ο Ολλανδός:

Για το τι πήγε καλά και τι όχι στο παιχνίδι: "Στο πρώτο μέρος παίξαμε οργανωμένα. Πιέσαμε καλά από τα πλάγια και δημιουργήσαμε ευκαιρίες. Στο δεύτερο μέρος η Άλκμααρ ήταν πιο οργανωμένη και εμείς δεν είχαμε συνοχή".

Για το αν θεωρεί πως ήταν δίκαιο το αποτέλεσμα: "Το ποδόσφαιρο δεν είναι δίκαιο, αλλά εμείς δικαιούμασταν το αποτέλεσμα. Ο Σαλπιγγίδης σκόραρε και είμαστε ευχαριστημένοι. Στην Ευρώπη πρέπει να εκμεταλλεύεσαι τις ευκαιρίες σου".

Για το αν αποτελεί πρόβλημα για την ομάδα το γεγονός των πολλών χαμένων ευκαιριών: "Δουλεύουμε πολύ σκληρά, προσπαθούμε να κρατάμε το μηδέν στην άμυνα. Παράλληλα ο στόχος μας είναι να δουλεύουμε στο δικό μας σκοράρισμα. Το δείχνουμε στο πρωτάθλημα, το δείξαμε και σήμερα".

Για τη διαχείριση των συνεχόμενων παιχνιδιών: "Αν ήμουν παίκτης θα μου άρεσε να παίζω σε όλα αυτά τα παιχνίδια. Εμείς κάνουμε τη δουλειά μας, προετοιμαζόμαστε για το κάθε παιχνίδι. Τώρα έχουμε ένα δυνατό παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό και θέλουμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι".

Για το αν είχε επικοινωνία με τον Στέφενς κατά τη διάρκεια του ματς: "Όχι, δεν είχα καμία επαφή. Προετοιμαστήκαμε για όλα πριν από το παιχνίδι και ήμασταν μαζί με το Γιώργο Γεωργιάδη στον πάγκο".

...............................................................

Ο σκόρερ του τέρματος του Δικεφάλου παραχώρησε δηλώσεις μετά το τέλος του αγώνα και σχολίασε την εικόνα του παιχνιδιού, τονίζοντας πως το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ δεν ηττήθηκε είναι θετικό ενόψει της συνέχειας.

Τα όσα είπε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης:

Για το παιχνίδι: "Θα μπορούσε να ήταν ή χειρότερα ή καλύτερα το παιχνίδι. Όλα είναι ανοιχτά σε αυτό το επίπεδο. Δεν ψάχνουμε για ήρωες, αλλά για το αποτέλεσμα. Χαίρομαι για το γκολ που έβαλα, αλλά και για το βαθμό. Δεν ξέρω αν είμαστε ευχαριστημένοι από το παιχνίδι.

Στο πρώτο μέρος ήμασταν αρκετά καλοί και δικαιούμασταν το γκολ. Στην επανάληψη δεν ήμασταν καλοί και σίγουρα έπαιξε ρόλο και η τύχη με την ισοφάριση. Δεν μπορούμε να κάνουμε θαύματα από τη μία μέρα στην άλλη. Σίγουρα μπορούμε να παίξουμε καλύτερα.

Σε αυτή τη φάση τουλάχιστον παίρνουμε τα θετικά αποτελέσματα. Θεωρώ πως το ότι δεν ηττηθήκαμε είναι θετικό, γιατί εμείς και η Άλκμααρ θεωρητικά είμαστε τα φαβορί".

...............................................................

Παρακολουθήστε στα videos που ακολουθούν, την ασπρόμαυρη παρουσία στις εξέδρες του AFAS Stadion...

Διαβάστε ακόμη...