Παλιοί γνώριμοι ΠΑΟΚ και Αϊντχόφεν (video)

Από paok24.com: Η σημερινή κλήρωση της φάσης των ομίλων του Europa League έφερε για πρώτη φορά στον δρόμο του ΠΑΟΚ την... πρωτάρα Γρανάδα και για δεύτερη την Ομόνοια, μετά τις δύο "μάχες" μεταξύ των δύο ομάδων για το Κύπελλο Πρωταθλητριών της σεζόν 1976-77.
Πηγή: paok24.com
Παλιοί γνώριμοι ΠΑΟΚ και Αϊντχόφεν (video)


Ο ΠΑΟΚ δεν δυσκολεύτηκε σε εκείνα τα παιχνίδια να κάμψει την αντίσταση των Κύπριων και να προκριθεί στον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών κερδίζοντας στην Κύπρο με 2-0 και μένοντας στην ισοπαλία με σκορ 1-1 στην Κύπρο, πριν αποκλειστεί στον επόμενο γύρο από την παντοδύναμη τότε Ντιναμό Κιέβου με δύο ήττες.

Την ίδια στιγμή, η κλήρωση έφερε για τρίτη φορά στον δρόμο του Δικεφάλου την PSV Αϊντχόφεν, με την οποία οι "ασπρόμαυροι" έχουν αναμετρηθεί πιο πρόσφατα σε σχέση με τις αναμετρήσεις τους κόντρα στην Ομόνοια.

Η αρχή έγινε τη σεζόν 2000-01 στο πλαίσιο του 3ου γύρου του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, με τον ΠΑΟΚ να χάνει τόσο στην Ολλανδία με 3-0 (5΄ Μπρούγκινκ, 15΄, 44΄ Κέζμαν) όσο και στην ρεβάνς της Τούμπας με σκορ 1-0 (44΄ Μπρούγκινκ), έχοντας στον πάγκο του τον Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Έναν ακριβώς χρόνο αργότερα, ο ΠΑΟΚ και οι φίλοι του έζησαν ένα... deja vu, αντιμετωπίζοντας εκ νέου σε διπλά παιχνίδια την Αϊντχόφεν, ξανά στο πλαίσιο του 3ου γύρου του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

Αυτή τη φορά, εκ νέου με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στον πάγκο του, ο ΠΑΟΚ κέρδισε τους Ολλανδούς στην Τούμπα με 3-2 (35΄, 68΄ Γιασεμάκης, 38΄ Ουντέζε / 20΄ Ντε Γιονκ, 80΄ Μπρούγκινκ), ωστόσο γνώρισε βαριά έδρα στο Philips Stadion με σκορ 4-1 (1΄, 57΄ Βένεγκορ οφ Χέσελινκ, 32΄ Γκακχοκίτζε, 90'+2 πεν. Φαν Μπόμελ / 58΄ Λουτσιάνο).

Φυσικά, απ΄ όλα τα παραπάνω, οι φίλοι του ΠΑΟΚ θυμούνται πιο έντονα την... γκολάρα του Ιφεάνι Ουντέζε στη νίκη με σκορ 3-2, με τον Νιγηριανό να σκοράρει με ένα απίστευτο σουτ εκτός περιοχής αλλά το γκολ να μην μεταδίδεται "ζωντανά", λόγω φωτιάς στο βανάκι της τηλεοπτικής παραγωγής που βρισκόταν έξω από την Τούμπα.

Διαβάστε ακόμη...