«Υποχρέωση να μπει στους ομίλους ο ΠΑΟΚ!»

Από inpaok.com: 23 χρόνια πέρασαν από τη σπουδαία πρόκριση του ΠΑΟΚ επί της Άρσεναλ, ένας εκ των πρωταγωνιστών εκείνων των αναμετρήσεων, ο Αχιλλέας Ζαφειρίου, θυμήθηκε εκείνες τις μεγάλες στιγμές.
Πηγή: inpaok.com
«Υποχρέωση να μπει στους ομίλους ο ΠΑΟΚ!»

Αναλυτικά όσα δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Libero:

Για τη σημασία εκείνης της πρόκρισης επί της Άρσεναλ:

«Για εκείνη την εποχή ήταν πολύ μεγάλη επιτυχία. Αποκλείσαμε μία πολύ μεγάλη ομάδα, που πήρε το νταμπλ στην Αγγλία. Ήταν το φαβορί, αλλά επειδή το πιστέψαμε, προσπαθήσαμε, ήμασταν προσηλωμένοι σε αυτό που κάναμε, τα καταφέραμε»

Για τα δύο παιχνίδια και ποιο ήταν πιο δύσκολο:

«Κανένα παιχνίδι δεν ήταν ψυχοφθόρο. Στο Λονδίνο διαισθανόμασταν ότι θα συμβεί κάτι κι αργούσε να έρθει. Περνούσε ο χρόνος, αλλά ο Ζήσης έβαλε το γκολ. Ήταν κάτι που το περιμέναμε, το νιώθαμε ότι θα συμβεί. Σε εκείνο το παιχνίδι, βγήκα γύρω στο 30′ αν θυμάμαι καλά. Είχα μεγάλη πίστη και διάθεση. Ο προπονητής μου είπε ότι έπαιζα πιο μπροστά από αυτό που ήθελε. Είχα την επιθυμία να βγω μπροστά και να σκοράρω και καμία φορά, ο ενθουσιασμός ο περισσότερος δεν κάνει καλό στην τακτική της ομάδας».

Για τη διαφορά αυτών των αγώνων από τους άλλους:

«Αυτά τα παιχνίδια, όπως και πολλά που ακολούθησαν τα επόμενα χρόνια, είναι που ανεβάζουν μία ομάδα κατηγορία στην Ευρώπη και στη συνείδηση του κόσμου. Είχαμε γίνει μία καλή ομάδα, με καλή ομοιογένεια. Ο κόσμος ήρθε στο γήπεδο να ευχαριστηθεί ένα παιχνίδι, πήρε τη χαρά της νίκης και μετά το πιστεύαμε όλοι.

Είχαμε τη δυνατότητα να περάσουμε. Στην ίδια φάση είμαστε και σήμερα, παρά το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα. Ο κόσμος περιμένει ότι η ομάδα θα περάσει σήμερα και το πιστεύω κι εγώ. Αρκεί οι παίκτες να είναι πειθαρχημένοι με υπομονή και ο προπονητής να έχει ένα καλό πλάνο. Είναι υποχρεωμένοι, γιατί είναι σε ένα σύλλογο που όλα είναι καλά. Δεν έχουν να ασχοληθούν με άλλα θέματα, αμείβονται πολύ καλά και με βάση τις συνθήκες της κοινωνίας, νομίζω σήμερα ανήκουν σε μία διαφορετική κατηγορία. Είναι υποχρεωμένοι να βάλουν την ομάδα στους ομίλους, απέναντι στον κόσμο αλλά και στον μεγαλομέτοχο».

Για το αν μπορεί ο ΠΑΟΚ να κρατήσει ανέπαφη την εστία του απόψε: «

Νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ ο φετινός μας έχει δείξει ότι σκοράρει. Είναι μία διαφορετική εικόνα τα δύο ματς πρωταθλήματος. Θα πρέπει να προσέξει πίσω και να μη δεχτεί γκολ, τουλάχιστον πριν να σκοράρει ο ΠΑΟΚ».

Για την Τούμπα που δίνει πλέον προκρίσεις:

«Είναι μία μεγάλη κουβέντα. Καμία φορά είναι θετικό να μην υπάρχει κόσμος, γιατί ίσως και η διάθεση αυτή του κόσμου και το σπρώξιμο για τη νίκη, δημιουργεί επιπλέον άγχος. Αλλά στο επίπεδο των παικτών του ΠΑΟΚ, δεν πρέπει να τους επηρεάζει το άγχος».

Διαβάστε ακόμη...