Πέντε στα πέντε με διπλό στον Πειραιά! (2018)

Από aspromavresistories.blogspot.com: Σαν σήμερα στις 30/9/2018, για την 5η αγωνιστική της Super League, o ΠΑΟΚ κέρδισε εκτός έδρας τον Ολυμπιακό με 0-1 ...
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Πέντε στα πέντε με διπλό στον Πειραιά! (2018)

Χωρίς να παίξει καλό ποδόσφαιρο, ο Δικέφαλος πήρε το διπλό στον Πειραιά, χάρη σε αυτογκόλ που σημείωσε ο Βούκοβιτς στο 49ο λεπτό. Η φάση ξεκίνησε από σέντρα του Βιεϊρίνια από τα αριστερά, ο Γιαννιώτης έχασε την μπάλα και ο Βούκοβιτς στην προσπάθειά του να την απομακρύνει την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του!

Οι γηπεδούχοι πίεσαν στην αρχή του ματς, όμως όσο περνούσε η ώρα ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε το παιχνίδι και άρχισε να επισκέπτεται σταδιακά την περιοχή του Γιαννιώτη, έλειπε όμως το καθαρό μυαλό ώστε να εκμεταλλευτούν οι παίκτες μας τα κενό που άφηναν στα μετόπισθεν οι γηπεδούχοι...

Οι παίκτες του Ολυμπιακού απειλούσαν κυρίως με στημένες φάσεις τις οποίες με περισσή ευκολία τους έδινε ο Ελβετός ρέφερι, ενώ με λάθη ήταν και οι βοηθοί του, τα περισσότερα σε βάρος μας.

Στην επανάληψη και μετά το 0-1, η ομάδα δε λειτούργησε καθόλου καλά, σίγουρα ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, έδωσε γήπεδο στον Ολυμπιακό που έβγαλε αρκετές τελικές, χωρίς όμως κανείς από τους παίκτες του να καταφέρει να νικήσει τον αίλουρο Πασχαλάκη, ο οποίος ότι πήγαινε μέσα το σταματούσε!

Με τη νίκη αυτή ο Δικέφαλος έκανε το 5Χ5 στο πρωτάθλημα, έβγαλε ένα δύσκολο πρόγραμμα συνεχόμενων αγώνων και πήρε σημαντικότατες νίκες απέναντι σε συνδιεκδικητές του τίτλου (ΑΕΚ και Ολυμπιακό)...

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός: Γιαννιώτης, Τσιμίκας, Βούκοβιτς, Μεριά, Ελαμπντελαουί, Μπουχαλάκης (82' Γκιγιέρμε), Καμαρά, Ποντένσε, Φορτούνης (82' Φετφατζίδης), Χριστοδουλόπουλος (69' Γκερέρο), Χασάν.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια (84' Τόσκα), Κρέσπο, Βαρέλα, Μάτος, Μαουρίσιο, Κάνιας, Λημνιός (72' Βέρνμπλουμ), Πέλκας (58' Ζαμπά), Μπίσεσβαρ, Πρίγιοβιτς.

............................................

Ο τεχνικός του Δικεφάλου μίλησε για το μεγάλο διπλό στο Καραϊσκάκη ...

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Ραζβάν Λουτσέσκου:

Για το παιχνίδι: «Ήρθαμε από το -2 φέτος, ξέραμε ότι οποιοδήποτε λάθος μπορεί να μας κόστιζε. Γι' αυτό το παιχνίδι είχαμε μόνο ένα αποτέλεσμα, τη νίκη. Και κερδίσαμε. Ψυχολογικά και σαν εμπειρία, κερδίζουμε πολλά. Σ΄ αυτά τα παιχνίδια δείχνεις πόσο πολύ πιστεύεις στον εαυτό σου και πόσο θέληση έχεις να κερδίσεις κάθε παιχνίδι»

Για το επόμενο ματς την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ: «Αφήστε ένα βράδυ να σκεφτώ. Να καταλάβουμε την κατάσταση του κάθε παίκτη. Θα πάρουμε τις αποφάσεις, που πρέπει. Θα αντιμετωπίσουμε με απόλυτη συγκέντρωση κι αυτό το παιχνίδι, θέλουμε να κερδίσουμε»

Για τη μάχη του πρωταθλήματος: «Πρέπει να παίρνουμε κάθε παιχνίδι σα να είναι τελικός. Να πηγαίνουμε παιχνίδι – παιχνίδι, είναι πολύ μακρινό το ταξίδι, είναι νωρίς να μιλάμε για το πρωτάθλημα. Τα συναισθήματα είναι έντονα, γιατί το πρόγραμμα ήταν δύσκολο».

Για το αν νίκησε η καλύτερη ομάδα: «Ο Ολυμπιακός έκανε καλό παιχνίδι, αλλά στο τέλος κερδίζει η πιο έξυπνη ομάδα. Ο Ολυμπιακός πίεσε από την αρχή, δεν μας άφησε να κοντρολάρουμε το παιχνίδι, αλλά πετά από το 20ό λεπτό, το παιχνίδι άρχισε να ισορροπεί και προσπαθήσαμε να φέρουμε τη μπάλα στο άλλο μισό. Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους σκοράραμε και μετά ήταν λογικό να προσπαθήσει ο Ολυμπιακός να πιέσουμε. Ήταν τρεις απίστευτοι πόντοι, που καταφέραμε να πάρουμε»

Για την γενικότερη εικόνα του ΠΑΟΚ: «Πιο έξυπνη είναι η ομάδα που εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία της, πάλεψε για κάθε μπάλα και πήρε τη νίκη. Στο ποδόσφαιρο αυτό μετράει. Ειδικά όταν είσαι υπό πίεση. Αυτό συνέβη λόγω της εμπειρίας που αποκτήσαμε από την εμπειρία των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ, που παίξαμε»

Για τον Πασχαλάκη: «Αγαπώ τον Πασχαλάκη και το ξέρει! Οι αμυντικοί μας χαφ έκαναν πολλή δουλειά και το Μπίσεσβαρ, έτρεξαν όλοι, για να κερδίσουμε. Δεν θέλω να μιλάω για συγκεκριμένους παίκτες»

Για τη σημασία της νίκης: «Δεν με νοιάζει. Κερδίσαμε δύο απίστευτα δύσκολα παιχνίδια, με μεγάλη πίεση, από πολλούς παράγοντες και το -2. Αυτές οι νίκες, μας δίνουν μεγαλύτερη ικανοποίηση από οτιδήποτε άλλο»

.................................................

Ο αρχηγός του Δικεφάλου, Αντελίνο Βιεϊρίνια μετά το διπλό στον Πειραιά, δήλωσε...

«Ευτυχώς κερδίσαμε. Ήταν το αποτέλεσμα που θέλαμε. Ξέραμε ότι θα είναι δύσκολο στην έδρα του Ολυμπιακού. Πέρσι χάσαμε εδώ με μία τέτοια φάση. Είχαμε τον έλεγχο στο περσινό παιχνίδι, φέτος όχι τόσο. Το πιο σημαντικό, είναι το αποτέλεσμα.

Όλοι ξέρουν ότι έχουμε ξεκινήσει με -2 και στην πέμπτη αγωνιστική, το να είμαστε πρώτοι, σημαίνει πολλά για εμάς. Είναι τρεις βαθμοί με την ΑΕΚ και άλλοι τρεις με τον Ολυμπιακό. Είναι ντέρμπι, αλλά όπως έχω πει πολλές φορές, σημασία έχει η νίκη. Αν μπορούμε να παίξουμε άλλο ποδόσφαιρο έχει καλώς, αν δε μπορούμε, πρέπει να πάρουμε το αποτέλεσμα.

Θέλει να πει αυτό που νιώθουμε όλοι μας ο Λουτσέσκου, είναι αυτό που έγινε πέρσι και με τις δύο ομάδες που παίξαμε αυτήν την εβδομάδα στο πρωτάθλημα. Θέλαμε να δείξουμε και φέτος, ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα, όπως το δείξαμε και πέρσι. Δεν ξεχνάμε αυτό που έγινε πέρσι. Θέλουμε να προχωρήσουμε, να δείξουμε τι ομάδα είμαστε και να πετύχουμε τους στόχους μας στο τέλος της χρονιάς».

....................................................

Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ στις δηλώσεις του στάθηκε στο ότι είναι καλό για το ποδόσφαιρο η παρουσία ξένων διαιτητών ...

«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι για εμάς, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε καλά, αλλά εμείς ισορροπήσαμε στη συνέχεια. Βάλαμε το γκολ, μετά ήταν λογικό να πιέσει ο Ολυμπιακός, παίζοντας και στην έδρα του. Είχε ευκαιρίες, αλλά εμείς είχαμε την τύχη. Ο Ολυμπιακός είναι καλή ομάδα, είχε καλές ευκαιρίες, αλλά αυτές κυρίως ήρθαν από στημένες φάσεις. Ο Ολυμπιακός έχει καλή ομάδα, αλλά κι εμείς το ίδιο.Ήταν ένα καλό παιχνίδι γενικότερα.

Το πρόσημο είναι θετικό και μπορώ να πω ότι στην ομάδα ο κάθε παίκτης χαίρεται να παίζει με τον άλλον. Και σήμερα, η ομάδα έδειξε ότι βελτιώνεται συνεχώς. Είναι καλό για όλους και κυρίως για το ελληνικό ποδόσφαιρο η παρουσία των ξένων διαιτητών. Πρέπει να διευρύνει τους ορίζοντες του το ποδόσφαιρο της χώρας. Για μένα, πιο σημαντικό είναι να κερδίζω, δεν έχει σημασία ο διαιτητής».

..........................................................

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές του ντέρμπι. Μίλησε για τη μάχη κόντρα στον Ολυμπιακό, ενώ είχε μόνο καλά λόγια να πει για τον Ανδρέα Γιαννιώτη:

«Σπουδαία προσπάθεια όλων μας. Παίξαμε με έναν καλό αντίπαλο και αυτό φάνηκε στο παιχνίδι. Οι τρεις βαθμοί είναι πολύ σημαντικοί. Η συνέχεια είναι εξίσου δύσκολη.Από την αρχή της εβδομάδας η δουλειά που κάνουμε μας βοήθησε ώστε να φτάσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα. Είναι ομαδική προσπάθεια, δεν είναι μόνο η δική μου απόδοση. Εκεί πρέπει να σταθούμε, στην ομαδική δουλειά. Αξίζουν συγχαρητήρια όλα τα παιδιά.

Έχουμε πει πως θα πρέπει να στοχεύουμε στη νίκη σε κάθε ματς. Η χρονιά είναι απαιτητική από το ξεκίνημά της. Είμαστε στο σωστό δρόμο και έτσι πρέπει να συνεχίσουμε. Ξέραμε πόσο δύσκολο παιχνίδι είναι και θέλαμε να βγάλουμε τα δικά μας στοιχεία στο παιχνίδι. Είπαμε πως πρέπει να επιβάλλουμε το δικό μας ρυθμό, το δικό μας παιχνίδι, ο Ολυμπιακός είχε ξεκινήσει καλά, θέλαμε να κρατήσουμε την μπάλα, βάλαμε ένα γκολ, όλα συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο και πήραμε τη νίκη. Δεν κρίνουμε έναν τερματοφύλακα από ένα λάθος. Ο Γιαννιώτης είναι ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες στην Ελλάδα. Δεν πρέπει να τον κρίνουμε αρνητικά. Είναι σημαντικό που παίρνει τις ευκαιρίες ένας Έλληνας τερματοφύλακας, πρέπει να στηριχτεί για να συνεχίσει να δείχνει τα καλά στοιχεία που διαθέτει.

Ήμαστε πολύ συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι. Συσπειρωθήκαμε σαν μία οικογένεια. Κρατάμε μόνο τους τρεις βαθμούς τίποτα άλλο. Βέβαια, ο αντίπαλος έχει ίδιους στόχους, το αποτέλεσμα είναι σαν... έξι βαθμοί, όμως πρέπει να βελτιώσουμε όσα δεν πήγαν καλά και να παίξουμε ακόμα πιο όμορφο ποδόσφαιρο.

Πάμε στη Λευκορωσία για να κερδίσουμε. Δεν παίζουμε ποτέ ούτε καν για την ισοπαλία. Είτε είναι αγώνας για την Ελλάδα ή για την Ευρώπη. Είναι κομβικό παιχνίδι και θα το δούμε το παιχνίδι αυτό από αύριο» .

Διαβάστε ακόμη...