«Άνθρωποι από την Αθήνα προσπάθησαν να καταστρέψουν τον ΠΑΟΚ!» (vid)

Από sdna.gr: Ο Ραζβάν Λουτσέσκου μίλησε στην εκπομπή "Total Football" για όλα! Για την κατάσταση που βιώνει με την Αλ Χιλάλ, γι' αυτά που έζησε με τον ΠΑΟΚ και τη φετινή του πορεία στο Champions League, "απασφάλισε" όταν η κουβέντα πήγε σε όσα έγιναν πέρσι με τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη και μίλησε για τον παίκτη που θέλει στην ομάδα του και προέρχεται από το "Δικέφαλο του Βορρά".
Πηγή: sdna.gr
«Άνθρωποι από την Αθήνα προσπάθησαν να καταστρέψουν τον ΠΑΟΚ!» (vid)

Αναλυτικά η συνέντευξη του Ραζβάν Λουτσέσκου:

«Είναι τεράστια τιμή και μεγάλη ευχαρίστηση μου να μιλάω με ανθρώπους από την Ελλάδα γιατί για εμένα η Ελλάδα είναι κάτι πολύ σημαντικό μέσα στην καρδιά μου».

Γιατί λέτε ότι είναι άδικο ότι σας απέκλεισαν από το Champions League Ασίας; Τι θα μπορούσε να γίνει; «Γιατί ισχύει ότι μας αδίκησαν. Γιατί υπήρξε τεράστια προσπάθεια να μας βγάλουν εκτός.

Κοιτάξτε, είναι πολύ απλό. Ο τελικός του Champions League είναι τον Δεκέμβριο.

Καταφέραμε να κερδίσουμε στη φάση των ομίλων τα έξι που παιχνίδια που είχαν γίνει.

Αυτό που απέμενε αυτή τη στιγμή ήταν ένα παιχνίδι για τη φάση των «16», ένα παιχνίδι για τα προημιτελικά και ένας αγώνα στα ημιτελικά.

Ένα παιχνίδι, κάθε φορά. Μέσα σε σχεδόν δυόμιση μήνες μπορούσαν να επαναπρογραμματίσουν την κατάσταση ή τουλάχιστον να μας έδιναν δέκα ημέρες για να μπορέσουν να επανέλθουν κάποιοι ποδοσφαιριστές μας από τον κορωνοϊό».

Στην Ελλάδα κάποιοι λένε ότι νιώθετε και δηλώνετε μόνιμα αδικημένος; Τι απαντάτε; «Θα πρότεινα σε αυτούς τους ανθρώπους να έρθουν στη θέση μου. Τουλάχιστον για αυτές τις βραδιές όταν έγιναν αυτά που έγιναν.

Αλλά γιατί θα πρέπει να συζητήσουμε για κάτι τέτοιο; Καταφέραμε να κερδίσουμε τον τίτλο στο γήπεδο.

Μας έκλεψαν εννιά βαθμούς. Θυμάστε καλά τι έγινε σε εκείνη τη σεζόν. Σκοράραμε ένα γκολ που δημιούργησε πολλά προβλήματα, ένα γκολ που ήταν κανονικό απέναντι στην ΑΕΚ και τελικά χάσαμε τον αγώνα στο γήπεδο, ενώ θα έπρεπε να τον έχουμε κερδίσει.

Πήγαμε να παίξουμε κόντρα στον Ολυμπιακό, απέναντι σε μία ομάδα που προετοιμαζόταν για μία εβδομάδα για να μην αγωνιστεί και η συνθήκη που ένιωσαν βολικά ήταν να εγκαταλείπουν το γήπεδο.

Μία ακόμα σκανδαλώδης κατάστασης που προκάλεσε ο Ολυμπιακός και για αυτό τον λόγο χάσαμε με 3-0 στα χαρτιά. Πώς να μην νιώθω μετά από όλα αυτά. Και όλα αυτά συνέβησαν μέσα σε δύο εβδομάδες. Πείτε που ποιος έχει δίκιο».

Πως βλέπετε τη μέχρι τώρα πορεία του ΠΑΟΚ στα προκριματικά του Champions League; Μπορεί να προκριθεί στους ομίλους; «Μέχρι τώρα η πορεία του ΠΑΟΚ στα προκριματικά του Champions League είναι φανταστική.

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να αποκλείσει μία ομάδα όπως η Μπεσίκτας και φυσικά ένα σπουδαίο αποτέλεσμα κόντρα στην Μπενφίκα, έχοντας πλέον την κατάσταση στα χέρια του να προκριθεί στους ομίλους του Champions League».

Τη δεδομένη χρονική στιγμή θα είναι πιο δύσκολο για τον ΠΑΟΚ γιατί θα πρέπει να επιτεθεί και μέχρι τώρα έλεγχε τα παιχνίδια μένοντας περισσότερο πίσω, κάνοντας κόντρα επιθέσεις.

Οπότε επειδή ο ΠΑΟΚ πρέπει να κερδίσει θα πρέπει να δείξει τεράστια προσοχή ανάμεσα στις επίθεση και στις στιγμές που θα χάνει την μπάλα.

Η Κρασνοντάρ είναι μία πολύ επικίνδυνη ομάδα σε τέτοιου είδους καταστάσεις. Αλλά η Κρασνοντάρ δεν είναι Μπενφίκα.

Μετά από πολλά χρόνια η πρώην ομάδα σας η Ξάνθη έχει υποβιβαστεί. Είναι κάτι που σας πείραξε, πως νιώθετε για αυτό; «Είναι κάτι απίστευτο. Η Ξάνθη θα έπρεπε με βάση όσα έδειξε στο γήπεδο να είναι πολύ κοντά στα πλέι οφ. Και τώρα αυτή η ομάδα με τόση ιστορία, με τέλεια οικονομική ισορροπία, να υποβιβαστεί στη δεύτερη κατηγορία, ξανά από επιτροπές και ξανά σε μία στιγμή στην οποία άνθρωποι από την Αθήνα προσπάθησαν να καταστρέψουν τον ΠΑΟΚ και να τον βγάλουν έξω από τον δρόμο του προς τον τίτλο, για να διευκολύνουν μία άλλη ομάδα.

Στο τέλος όταν ο ΠΑΟΚ πήγε στο CAS είδατε ξεκάθαρα ότι η κατάσταση διορθώθηκε και ο ΠΑΟΚ πήρε πίσω τους βαθμούς του.

Κάθε χρόνο υπάρχουν παράπονα. Υπάρχουν ομάδες που δεν μπορούν να έχουν τους βαθμούς έχουν κερδίσει στο γήπεδο. Επιτροπές που αποφασίζουν τελικά τους τίτλους και τις διοργανώσεις».

Θα θέλατε να δουλέψετε ξανά στον Ελλάδα; Αν ναι θα γυρίζατε μόνο για τον ΠΑΟΚ ή θα μπορούσατε να επιστρέψετε και για μία άλλη μεγάλη ελληνική ομάδα; «Η Ελλάδα για εμένα είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο. Θα επέστρεφα στην Ελλάδα με μεγάλη χαρά και με μεγάλο κίνητρο και πάθος. Μπορώ να σου πω πως ο ΠΑΟΚ, είναι πιθανότατα... Όχι πιθανότατα, η καλύτερη περίοδος στη ζωή μου. Και όταν λέω στη ζωή μου, εννοώ γενικά στη ζωή μου όχι μόνο στην καριέρα μου στον αθλητισμό. Είναι αλήθεια πως έχω δεθεί με τον ΠΑΟΚ εξαιτίας της μεγάλης επιτυχίας που είχαμε, αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

Από την άλλη πλευρά θα πρέπει να πω ότι υπάρχει κι μία ομάδα στην Ελλάδα που δε πήγαινα ποτέ, αλλά δεν είναι σωστό να το αναφέρω».

Πως βλέπετε τη φετινή μάχη της Super League; Πιστεύετε ότι ένας εκ των Ολυμπιακού ή ΠΑΟΚ έχει προβάδισμα για την κατάκτηση του τίτλου ή μήπως είναι μάχη 3 ομάδων ο φετινός τίτλος; «Ο ΠΑΟΚ έκανε ένα λάθος στη στρατηγική του. Έχει ήδη χάσει τέσσερις πόντους στις πρώτες τρεις αγωνιστικές. Άρα αν ο Ολυμπιακός καταφέρει να κερδίσει το παιχνίδι που έχει αναβληθεί λόγω του τελικού του Κυπέλλου θα βρίσκεται τέσσερις πόντους μπροστά. Για τον Ολυμπιακό είναι πολύ δύσκολο να χάσει αυτό το προβάδισμα που έχει ήδη αποκτήσει στο ξεκίνημα. Στη συνέχεια θα είναι και η έλλειψη αυτοπεποίθησης, περισσότερη πίεση στον ΠΑΟΚ. Πλέον απαγορεύεται να έχει κι άλλο αρνητικό αποτέλεσμα, περιμένοντας και από τους αντιπάλους του να κάνουν λάθος βήματα. και αναμονή ώστε οι αντίπαλοι να κάνουν κάποιο λάθος. Αρχίζει να είναι δύσκολο για τον ΠΑΟΚ από το ξεκίνημα».

Ξεχωρίζετε κάποιον ή κάποιους ποδοσφαιριστές από το ελληνικό πρωτάθλημα; Αν ναι, ποιους θα θέλατε να πάρετε στην ομάδα σας; «Σκέφτομαι αυτήν την περίοδο να φέρω έναν παίκτη που έπαιζε στον ΠΑΟΚ, γιατί έχει λήξει το συμβόλαιό του με τον ΠΑΟΚ και σταμάτησε η επικοινωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές. Οπότε τον χρειάζομαι, τον χρειάζομαι για την προσωπικότητά του, για την ποιότητά του και γιατί μπορεί να παίξει σε 4 θέσεις. Νομίζω ότι η υπόθεση μεταξύ εκείνου και του ΠΑΟΚ έχει κλείσει. Πιθανόν θα έχω μια συζήτηση και θα προσπαθήσω να τον φέρω αν και δεν θέλω να πω το όνομά του τώρα».

Θέλετε να στείλετε ένα μήνυμα στους οπαδούς του ΠΑΟΚ; «Αναφορικά με το πρωτάθλημα, οι παίκτες χρειάζονται την υποστήριξή τους. Ελπίζω από την καρδιά μου ότι ο ΠΑΟΚ θα καταφέρει να προκριθεί στο Τσάμπιονς Λιγκ και με αυτόν τον τρόπο να χαρίσει ενθουσιασμό σε όλους τους φίλους του ΠΑΟΚ. Ελπίζω να συνεχίσει να έχει καλά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα και να παλέψει για την πρώτη θέση. Να μην είναι θυμωμένοι μαζί τους (με τους παίκτες)».

Διαβάστε ακόμη...