Φιλικό συμπερασμάτων...

Από acpaok.gr: Στο πρώτο φιλικό παιχνίδι της αγωνιστικής περιόδου 2020-2021, που διεξήχθει στο ΔΑΚ Νάουσας, το τμήμα Βόλεϊ Ανδρών του ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα από τον Φίλιππο Βέροιας, με σκορ 3-2.
Πηγή: acpaok.gr
Φιλικό συμπερασμάτων...

Ο ΠΑΟΚ μπήκε μουδιασμένα στο πρώτο σετ, με τους γηπεδούχους να προηγούνται με 6-3, γρήγορα όμως με όπλο το εξαιρετικό σερβίς, κατάφερε να περάσει μπροστά στο σκορ με 7-9, αναγκάζοντας τον προπονητή των γηπεδούχων να καλέσει τάιμ άουτ. Ο ΠΑΟΚ διατηρούσε βραχεία κεφαλή στα μέσα του σετ, ενώ στη συνέχεια οι γηπεδούχοι με ένα δικό τους σερί ξέφυγαν στο σκορ με 18-13, με τον προπονητή του Δικεφάλου, Κώστα Δεληκώστα να καλεί τάιμ άουτ. Η εικόνα των δύο ομάδων δεν άλλαξε έως το τέλος του σετ, με τον ΠΑΟΚ να αδυνατεί να βρει επιθετικές λύσεις και τον Φίλιππο να κάνει το 1-0 με σκορ 25-18.

Ισορροπημένο το ξεκίνημα του δεύτερου σετ, με τις δύο ομάδες να είναι ισόπαλες με σκορ 3-3. Με δύο σερί πόντους του Βαν Ντεν Ντρις, ο ΠΑΟΚ πήρε κεφάλι στο σκορ με 3-5. Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι με νέο σερί πέρασαν μπροστά με 7-6. Ο Δικέφαλος με το πολύ καλό σερβίς του Γιάννη Τακουρίδη, ανέκτησε το προβάδισμα με 9-12. Ο Φίλιππος ισοφάρισε προσωρινά σε 13-13, με τον ΠΑΟΚ να περνά και πάλι μπροστά με δύο διαδοχικά μπλοκ κάνοντας το 13-15. Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, όπου οι γηπεδούχοι εκμεταλλέυτηκαν ατομικά λάθη των παικτών του Δικεφάλου, περνώντας μπροστά με 19-18. Ο Φίλιππος κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα έως το τέλος του σετ, κάνοντας το 2-0 με σκορ
25-22.

Μουδιασμένο ξεκίνημα για τον ΠΑΟΚ και στο τρίτο σετ, με τους γηπεδούχους να προηγούνται με 5-3. O ΠΑΟΚ αντέδρασε και ισοφάρισε σε 9-9, με τους γηπεδούχους να ξεφευγουν εκ νέου με 12-9, με τον Κώστα Δεληκώστα να καλεί τάιμ άουτ. Ο Φίλιππος στα μέσα του σετ διατηρούσε σταθερά το προβάδισμα (17-11). Ο ΠΑΟΚ με διαδοχικές επιθέσεις του Βαν Ντεν Ντρις και με όπλο το μπλοκ, κατάφερε να επιστρέψει στη διεκδίκηση του σετ, μειώνοντας σε 20-19. Ο Δικέφαλος ισοφάρισε το σκορ (22-22), με τους γηπεδούχους να καλούν τάιμ άουτ. Με επίθεση ο Βαν Ντεν Ντρις, οδήγησε το σετ στην παράταση. ο Άγκανιτς με τρομερό μπλοκ έδωσε το προβάδισμα στον ΠΑΟΚ, για να ακολουθήσει ο Βαν Ντεν Ντρις με καρφί να γράψει το 25-27, και τον Δικέφαλο να μειώνει σε 2-1.

Ισορροπημένο το ξεκίνημα στο 4ο σετ με τους γηπεδούχους να προηγούνται με 6-5. Ο ΠΑΟΚ δεν έβρισκε λύσεις στην επίθεση με τον Φίλιππο να διατηρεί το προβάδισμα (10-7). Ο Δικέφαλος με τον Βαν Ντεν Ντρις στο σερβίς και με διαδοχικούς πόντους του Ραφαήλ Κουμεντάκη και Pedro Τelles, ισοφάρισε σε 10-10. Οι γηπεδούχοι με νέο σερί πέρασαν μπροστά με 13-10, πρωτού ο ΠΑΟΚ απαντήσει με δικό του σερί για το 13-13. Στη συνέχεια ο Παπαλεξίου με άσσο έδωσε το προβάδισμα στον ΠΑΟΚ (14-15). Ο Φίλιππος με σερί τεσσάρων διαδοχικών πόντων, πέρασε μπροστα με 18-15, με τον Κώστα Δεληκώστα να καλεί τάιμ άουτ. Σε μια φάση διαρκείας με εκατέρωθεν άμυνες, ο Βαν Ντεν Ντρις με καρφί μείωσε σε 19-18, και στη συνέχεια με νέο δικό του πόντο έφερε το σετ στα ίσα (19-19). Το σετ οδηγήθηκε στην παράταση, με τον ΠΑΟΚ να το κατακτά με 25-27 ισοφαρίζοντας σε 2-2.

Στο tie break, οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυνατά παίρνοντας το προβάδισμα με 4-1, όμως ο ΠΑΟΚ γρήγορα ισορρόπησε, ισοφαρίζοντας σε 6-6. Ο Φίλιππος με δικό του σερί έκανε το 10-7, με τον ΠΑΟΚ να αντιδρά και να μειώνει σε 10-9. Το πέμπτο σετ κρίθηκε στις λεπτομέρειες με τον Φίλιππο τελικά να το κατακτά με 15-12 και να παίρνει τη νίκη.

Φιλικό συμπερασμάτων για τον ΠΑΟΚ, με τον προπονητή, Κώστα Δεληκώστα, να αφουγκράζεται τις αδυναμίες της ομάδας, έχοντας τον απαραίτητο χρόνο να δουλέψει με τους παίκτες, ώστε ο Δικέφαλος να παρουσιαστεί στο μέγιστο βαθμό ετοιμότητας, με την έναρξη των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων.

ΠΑΟΚ (Δεληκώστας): Παπαλεξίου, Κομητούδης, Τερζής, Aganic, Αντωνιάδης, Κοκκινάκης, Κουμεντάκης, Σωτηρίου, Τακουρίδης, Telles, Batagim, Καπετανίδης, Van Den Dries, Μπούτος.

Διαβάστε ακόμη...