Το μεγάλο όνειρο των ομίλων

Aπό paok24.com:Όπως είπε και ο Αμπέλ Φερέιρα το μεγαλύτερο κίνητρο των παικτών και της ομάδας και συνάμα το μεγαλύτερο πριμ, είναι η συμμετοχή στους ομίλους του Champions League. Άλλωστε δεν είναι και πολλοί αυτοί που το έχουν πραγματοποιήσει.
Πηγή: paok24.com
Το μεγάλο όνειρο των ομίλων

Σε ένα πλούσιο και ποιοτικό ρόστερ όπως αυτό του ΠΑΟΚ, μπορεί να υπάρχει ποιότητα. Μπορεί να υπάρχουν παίκτες προοπτικής που μπορούν να παίξουν στα μεγαλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Μπορεί να υπάρχου παίκτες με προσωπικότητα που θα σηκώσουν το βάρος της ομάδας στις δύσκολες στιγμές εντός Ελλάδας, αλλά στο επίπεδο του Champions League η εμπειρία των παικτών του ΠΑΟΚ είναι μηδαμινή. Και αν παλαιότερα υπήρχαν παίκτες όπως ο Βιεϊρίνια ή ο Μαουρίτσιο που έχουν παίξει στην μεγαλύτερη διοργάνωση με την Βόλφσμπουργκ και την Ζενίτ, αλλά στο φετινό ρόστερ μόνο 3 παίκτες έχουν παίξει στους ομίλους της μεγάλης διοργάνωσης και μάλιστα μόνο ο ένας είχε ρόλο στην ομάδα του.

Εξ αρχής οι 3 παίκτες που έχουν αγωνιστεί στους ομίλους είναι ο Αντρίγια Ζίφκοβιτς με την Μπενφίκα, ο Φερνάντο Βαρέλα με την Στεάουα Βουκουρεστίου και ο Ουαγκέ με την Μπαρτσελόνα την περσινή σεζόν.

Ο Σέρβος μεσοεπιθετικός με την Μπενφίκα έπαιξε για 16 λεπτά σε ένα παιχνίδι τη σεζόν 2016-17 στην ήττα με 4-0 από την Ντόρτμουντ στους 16 της διοργάνωσης, 5 παιχνίδι τη σεζόν 2017/18, όταν οι Πορτογάλοι είχαν 6 ήττες στον όμιλο από Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Βασιλεία και ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ενώ είχε και 2 συμμετοχές τη σεζόν 2018/19, στην ήττα από την Μπάγερν και στη νίκη επί της ΑΕΚ, όταν η Μπενφίκα είχε τερματίσει εν τέλει στην 3η θέση.

Εμπειρία από τους ομίλους, αλλά 7 χρόνια πριν είχε και ο Φερνάντο Βαρέλα. Ο αμυντικός του ΠΑΟΚ σαν παίκτης της Στεάουα Βουκουρεστίου είχε παίξει σαν αλλαγή σε δύο παιχνίδι τη σεζόν 2013/14 κόντρα σε Τσέλσι και Σάλκε.

Τέλος ο Μούσα Ουαγκέ που ήρθε πριν από λίγες μέρες σαν δανεικός από την Μπαρτσελόνα, έχει παίξει πέρσι στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. To πρώτο του παιχνίδι ήταν μόλις για ένα λεπτό κόντρα στην Ντόρτμουντ στην περσινή νίκη της Μπαρτσελόνα στην Ισπανία, ενώ έπαιξε σε ολόκληρο το παιχνίδι κόντρα στην Ίντερ στην εκτός έδρας νίκη των Καταλανών στο Μιλάνο.

Με άλλα λόγια δικαιώνεται πλήρως ο Αμπέλ Φερέιρα όταν μιλούσε για το κίνητρο των παικτών του. Η παρουσία του Ζίφκοβιτς στην Μπενφίκα είναι σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στην απουσία παικτών με παραστάσεις στο Champions League από το υπόλοιπο ρόστερ του ΠΑΟΚ. Έτσι ο κάθε παίκτης της ομάδας που θα κληθεί να αγωνιστεί την επόμενη Τετάρτη κόντρα στην Κρασνοντάρ θα ξέρει ότι μπορεί να γράψει ιστορία για τον ΠΑΟΚ με την παρθενική συμμετοχή του στους ομίλους, αλλά μπορεί να γράψει και τη δική του προσωπική ιστορία με τη συμμετοχή στην κορυφαία διοργάνωση.

Διαβάστε ακόμη...