Από ρολίστας, απαραίτητος

Από paok24.com:Ήρθε στον ΠΑΟΚ την ημέρα που ο Δικέφαλος είχε αποκλειστεί στην Σουηδία από την Έστερσουντ, δύο φορές ήταν έτοιμος να αποχωρήσει από την Τούμπα, αλλά τώρα φαίνεται να ορίζει ο ίδιος τον ρυθμό του ΠΑΟΚ.
Πηγή: paok24.com
Από ρολίστας, απαραίτητος

Από την αρχή η μεταγραφή του Ομάρ Ελ Καντουρί στον ΠΑΟΚ ήταν στο προσκήνιο για τους λάθους λόγους. Ο Δικέφαλος είχε αποκτήσει έναν διεθνή Μαροκινό τότε που έπαιζε στην Έμπολι, με πλούσια θητεία σε Τορίνο και Νάπολι, αλλά όλοι ασχολήθηκαν με τα πάντα πέραν του βιογραφικού του.

Εξ αρχής ανακοινώθηκε την ώρα της αναμέτρησης με την Έστερσουντς στην Σουηδία. Ενώ ο Δικέφαλος είχε σκορ πρόκρισης, ανακοινώθηκε η μεταγραφή, ο ΠΑΟΚ έμεινε εκτός Ευρώπης από τα τέλη Αυγούστου και όλη η ένταση της ομάδας μεταφέρθηκε σε άλλους τομείς και όχι στο αγωνιστικό. Την επόμενη εβδομάδα ο Ομάρ Ελ Καντουρί παίζει στο φιλικό στον Βόλο που μπορεί να σκοράρει, αλλά ο ΠΑΟΚ χάνει με 4-2 και τα φώτα πέφτουν πάνω στους Βιεϊρίνια, Μαουρίτσιο, Ζαμπράνο και Μακ και όχι στον Μαροκινό.

Ακόμα και για την μεταγραφή του θα ακουστούν διάφορα, μιας και εκείνη την εποχή μάνατζερ του ήταν ο Μίνο Ραϊόλα. Οι μεν θα μιλούν για δίαυλο επικοινωνίας του ΠΑΟΚ με τον διάσημο ατζέντη, ενώ άλλοι στην αρχή της πορείας του παίκτη στην ομάδα θα μιλήσουν και για όρο στο συμβόλαιο του για μίνιμουμ συμμετοχές, κάτι που προφανώς κατέπεσε όπως και όλες οι θεωρίες συνομωσίας στα ποδοσφαιρικά καφενεία.

Εν τέλει ο Ομάρ παίρνει φανέλα βασικού. Λόγω της ύπαρξης του Μαουρίτσιο ο Καντουρί γίνεται ένα άτυπο "10αρι". Η χημεία του με τον Πρίγιοβιτς δεν βγαίνει, τα πρώτα στραβά αποτελέσματα έρχονται, ο Πέλκας μπαίνει στην Ξάνθη και το κουμπί γυρίζει και έτσι δεν βγαίνει ποτέ. Πολλοί μιλούν για μία κακή μεταγραφή του ΠΑΟΚ, αλλά ο Μαροκινός και τη νέα σεζόν ξεκινά σαν βασικός με τον Ραζβάν Λουτσέσκου, αλλά όχι σαν 10αρι, ούτε σαν 8αρι. Σαν ένας αντεστραμμένος εξτρέμ στα αριστερά, με τον Βιεϊρινια από πίσω του και έτσι θα πορευτεί μέχρι το τέλος της συνεργασίας του με τον Ρουμάνο τεχνικό. Μάλιστα επειδή ούτε του ιδίου του άρεσε αυτή η θέση τα Χριστούγεννα του 2018, πριν ο ΠΑΟΚ πάρει το αήττητο πρωτάθλημα, η πρόταση της Πάρμα ήταν ιδιαίτερα δελεαστική. Ο Μαροκινός ζήτησε να φύγει, αλλά ο Λουτσέσκου μπήκε μπροστά και του έδειξε ότι τον θέλει στην ομάδα του. Προφανώς και αυτός είδε κάτι που δεν μπορεί να δει ο απλός φίλαθλος που περιμένει το γκολ ή την ντρίπλα για να κρίνει έναν ποδοσφαιριστή.

Το πρωτάθλημα ήρθε, αήττητο, το κύπελλο ήρθε κι αυτό και λίγο πριν το σίριαλ της αποχώρησης Λουτσέσκου και του ερχομού του Αμπέλ Φερέιρα, ο Ελ Καντουρί και πάλι βρίσκει ομάδα να τον θέλει. Η Σταντάρ Λιέγης ήταν εκείνη που ήθελε την επιστροφή του παίκτη στο Βέλγιο, αλλά η υπόθεση κόλλησε για καλό του ΠΑΟΚ στο οικονομικό. Εν τέλει ο παίκτης έμεινε και ο Αμπέλ Φερέιρα τον αποθέωσε πολλάκις σε δηλώσεις τονίζοντας ότι η φυσική του θέση είναι στον άξονα σαν κεντρικός μέσος. Κάτι τέτοιο έδειξε και στους αγώνες με τον Άγιαξ, αλλά και στην αρχή της περσινής σεζόν. Ένας μικρός τραυματισμός του παίκτη, η τρομερή άνοδος του Μίσιτς, η επιστροφή του Μαουρίτσιο τον έφεραν στον πάγκο και όταν ο ΠΑΟΚ έψαχνε και πάλι το νέο σύστημα τον είδαμε ξανά στα άκρα να μην μπορεί να βοηθήσει την ομάδα όπως μπορεί ο ίδιος.

Από περσινά play-off, μέχρι και τα πρώτα φετινά παιχνίδια ο Ομάρ Ελ Καντουρί είναι εκείνος που κουβαλά τον άξονα του ΠΑΟΚ. Σαν κλασικό 8άρι, σαν τον παίκτη που ορίζει τον ρυθμό της ομάδας ο Μαροκινός είναι πάντα παρών και μάλιστα το παιχνίδι που ο ΠΑΟΚ απέτυχε να πετύχει τον στόχο του (με τον Ατρόμητο στην Τούμπα) ήταν το παιχνίδι που ο Ελ Καντουρί έλειπε από την 11άδα.

Πλέον με κάθε βεβαιότητα ο Ελ Καντουρί έχει γίνει υπερπολύτιμος για το παιχνίδι του ΠΑΟΚ και έχει αφήσει την "ταμπέλα" του ρολίστα πίσω του. Μάλιστα εάν δέσει και με έναν μέσο δίπλα του που θα έχει ταχύτητα και ένταση στην άμυνα, τότε θα μπόρεσε να καλυφθεί και το κενό του Μαουρίτσιο, αλλά και του περσινού Μίσιτς με το παραπάνω.

Διαβάστε ακόμη...