«Γεννήθηκε… ασπρόμαυρος ο Ζίβκοβιτς»

Από inpaok.com:Στον αστερισμό των... Ζίβκοβιτς κινείται ο ΠΑΟΚ. Αντρίγια και Ζίβκο έχουν κλέψει τις εντυπώσεις και έχουν κάνει άπαντες να ασχολούνται μαζί τους. Ο παλαίμαχος άσος, Μπόμπαν Κρισμάρεβιτς, μίλησε για τους δύο παίκτες, τον Ιβάν Σαββίδη και την περίοδο που ήταν στην Τούμπα.
Πηγή: inpaok.com
«Γεννήθηκε… ασπρόμαυρος ο Ζίβκοβιτς»

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για τον ΠΑΟΚ: «Βλέπω ότι ο ΠΑΟΚ παίζει καλά και μπορεί να προκριθεί. Είναι καλύτερη ομάδα από την Κράσνονταρ».

Για τον Ζίβκο Ζίβκοβιτς: «Είναι δικό μου παιδί. Τον έφερα εγώ στην Παρτιζάν. Τότε ήταν 14 με 15 χρονών. Τον έφερα στη δική μου ομάδα. Ήταν σε πολύ καλή ηλικία και ήταν μαζί μου τρία με τέσσερα χρόνια. Νομίζω ότι στη Σερβία είναι ο καλύτερος τερματοφύλακας. Έχει πάρει παιχνίδια και σίγουρα πρέπει να παίζει. Γίνεται καλύτερος. Είναι καλός και στη γραμμή και με το σώμα.

Του έμαθα να παίζει και συχνά τον έβαζα... σέντερ φορ να παίζει. Τα τελευταία 20 λεπτά σε κάθε προπόνηση τον έβαζα μπροστά. Έχει πολύ καλό σουτ. Έτσι καταλαβαίνει το παιχνίδι καλύτερα, τη σκέψη του επιθετικού και μαθαίνει να παίζει έξω από την περιοχή. Αυτή τη στιγμή ο τερματοφύλακας είναι ο λίμπερο.

Ξεκινάει και το χτίσιμο του παιχνιδιού. Το καλύτερο παράδειγμα είναι η Λίβερπουλ, που τα προηγούμενα χρόνια είχε καλή ομάδα αλλά όχι τερματοφύλακα. Ήρθε ο Κλοπ και έφερε το Βραζιλιάνο και λύθηκε. Έκανε τρομερά παιχνίδια ο Ζίβκο. Αυτός γεννήθηκε... ασπρόμαυρος Ήταν ίδιος και στην Παρτιζάν. Αγαπάει την ομάδα και δεν μου φαίνεται περίεργο που τον αγαπά ο κόσμος».

Για τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς: «Το μόνο πρόβλημα είναι που μπορεί να δυσκολευτεί γιατί δεν είχε παιχνίδια. Με τον καιρό θα πάρει και θα γίνει καλύτερος. Είναι καλός στο ένας εναντίον ενός, δύσκολα τον μαρκάρεις, ντριμπλάρει και σουτάρει. Είναι χαρακτηριστική η κίνηση που έκανε στο ματς με την Μπενφίκα. Έχει εμπειρίες. Ο ΠΑΟΚ τον πήρε σε πολύ καλή στιγμή και νομίζω θα δείξει πολλά.

Για τον Ιβάν Σαββίδη: «Καλύτερος παίκτης του ΠΑΟΚ είναι ο Σαββίδης όμως. Ήρθε και άλλαξε πολλά πράγματα. Ο ΠΑΟΚ είχε πάντα καλύτερο κόσμο όχι μόνο στην Ελλάδα. Αγαπάει την ομάδα. Πήρε πρωτάθλημα και κύπελλο και αν μείνει θα κάνει πολλά πράγματα».

Για τα νέα παιδιά του ΠΑΟΚ: «Είναι πολύ καλοί. Η ακαδημία κάνει καλή δουλειά. Είναι σημαντικό και είναι καλός τρόπος να παίρνει και λεφτά πίσω όχι μόνο να βάζει».

Για την καλύτερη ανάμνηση του από τον ΠΑΟΚ: «Θα λυπάμαι μια ζωή επειδή δεν έμεινα και δεν πρόσφερα πιο πολλά. Έμεινα λίγο καιρό μόνο. ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ για μια ζωή. Τον αγαπώ τον Άγγελο Αναστασιάδη. Είναι καλός άνθρωπος και αγαπάει τον ΠΑΟΚ».

Διαβάστε ακόμη...