“Οι Ρώσοι περίμεναν πιο εύκολο ματς”

Ο Κώστας Κεσίδης, πρόεδρος του Συλλόγου «Ρωμιοσύνη» που εδρεύει στο Κράσνονταρ, μετέφερε στο Metropolis 95,5 FM και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» το κλίμα που επικράτησε χθες, αλλά και σήμερα, την επόμενη μέρα του αγώνα του Δικέφαλου με τη ρωσική ομάδα.
Πηγή: thessports.gr
“Οι Ρώσοι περίμεναν πιο εύκολο ματς”

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το πώς παρακολούθησαν τον αγώνα:

«Μαζευτήκαμε 50 άτομα περίπου ελληνικής καταγωγής και είδαμε το ματς. Ήμασταν υπέρ του ΠΑΟΚ φυσικά, παρ’ ότι μένουμε εδώ. Για εμένα ήταν καλό παιχνίδι δυνατό για τον ΠΑΟΚ. Τέτοιο ματς περίμενα γιατί η Κράσνονταρ είναι καλή ομάδα».

Για το αν οι Ρώσοι περιμέναν τέτοιο ματς:

«Μάλλον περίμενε ο απλός κόσμος ένα πιο εύκολο ματς. Στο προηγούμενο ματς που είχε γίνει με την Κράσνονταρ, ο ΠΑΟΚ δεν είχε δείξει το ίδιο πρόσωπο. Τον ΠΑΟΚ τον γνώριζαν. Φέρθηκε με σοβαρότητα η Κρασνοντάρ σ’ αυτό το ματς. Ο κόσμος δεν είναι τόσο φανατικός όπως είναι στην Ελλάδα. Πέρσι έπαθαν ζημιά παίζοντας με τον Ολυμπιακό και γι’ αυτό ήταν πιο σοβαροί».

Για το αν είχαν επαφή με ανθρώπους του ΠΑΟΚ:

«Είχαμε κάποιες επαφές, μιλήσαμε με τους ανθρώπους. Ήταν εντυπωσιασμένοι από τις εγκαταστάσεις της Κράσνονταρ. Είχαν καλή φιλοξενία εδώ. Ναι, είναι μια ήττα για τον ΠΑΟΚ, αλλά δεν είναι κακό αποτέλεσμα. Αν θα έχει λίγη περισσότερη τύχη ο ΠΑΟΚ μπορεί να περάσει. Σε 2-3 σημεία του αγώνα, αν έμπαινε το πέναλτι ή η ευκαιρία του Ελ Καντουρί, θα είχε κερδίσει ο ΠΑΟΚ».

Για το αν έχουν επαφές με την οικογένεια Σαββίδη:

«Έχουμε κάποιες επαφές. Ο κ. Σαββίδης είναι πρόεδρος όλων των ελληνικών Ομοσπονδιών Ρωσίας. Έχουμε τη στήριξή του. Μας βοηθάει στις προσπάθειές μας να διατηρήσουμε τον ελληνισμό εδώ».

Για το αν από τον ΠΑΟΚ παίρνουν ιδέες από το γήπεδο της Κράσνονταρ για τη νέα Τούμπα:

«Δεν τους έχω δει εδώ να έρχονται να παίρνουν ιδέες. Είναι όμως από τα καλύτερα γήπεδα στην Ευρώπη και με το πάρκο που έχει γύρω του. Τα τελευταία χρόνια είναι το νούμερο 1 αξιοθέατο της πόλης. Όταν με το καλό ξεκινήσουν τα έργα για τη νέα Τούμπα πιστεύω θα είναι εξίσου όμορφη».

Για το αν χθες στο Κράσνονταρ υπήρχαν άλλες παρέες Ελλήνων που είδαν τον αγώνα:

«Νομίζω το 90% των Ελλήνων που ζει στη Ρωσία έβλεπε το παιχνίδι. Πάντα όταν παίζει εδώ μια ελληνική ομάδα, είναι αυξημένο το ενδιαφέρον».

Διαβάστε ακόμη...