Αποστολίδης : “Στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ θα το γυρίσει”

Από thessports.gr:Για το χαμένο πέναλτι του Πέλκα, τις επιλογές του Αμπέλ Φερέιρα και τις πιθανότητες πρόκρισης του ΠΑΟΚ στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ μετά την ήττα στο Κράσνονταρ μίλησε στον FOCUS FM 103,6 ο Κούλης Αποστολίδης.
Πηγή: thessports.gr
Αποστολίδης : “Στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ θα το γυρίσει”

Αναλυτικά όσα είπε στον FOCUS FM 103,6 ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ:

Για το παιχνίδι στο Κράσνονταρ : «Πιστεύω ότι είναι δυνατό να γυρίσει το 2-1. Έτσι όπως είδα χθες τις δυο ομάδες μαζί με κάποια άλλα στοιχεία, πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ θα περάσει. Η ομάδα ήταν καλή χθες, έδειξε καλά στοιχεία αλλά της έλειψε η τύχη που χρειάζεται σε τέτοια ματς. Στην Τούμπα θα έχει και κάποια άλλα πλεονεκτήματα, πέραν της εμφάνισης που έκανε χθες. Ψυχολογικά επιδρά όταν παίζεις στην έδρα σου ακόμα και χωρίς, θα έχει δυο παίκτες σε δυο θέσεις που έλειψαν χθες, αυτή του σέντερ φορ και του δεξιού μπακ χαφ. Ο Κρέσπο έκανε καλή προσπάθεια αλλά σε εκείνο το σημείο του γηπέδου, αλλά χρειάζεται κάτι παραπάνω. Είναι μέσα στις δυνατότητες του ΠΑΟΚ να περάσει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Αν περάσει ο ΠΑΟΚ στους ομίλους είναι ένας νέος σταθμός στην ιστορία της ομάδας, αλλά και για την πόλη».

Για την φυσική κατάσταση της ομάδας και την αλλαγή θερμοκρασίας στο δεύτερο ματς: «Είναι γεγονός ότι βγήκε κόπωση στην ρώσικη ομάδα. Φάνηκε ότι είναι καλοί μεσοεπιθετικά αλλά μεσοαμυντικά και στο κέντρο της άμυνας έδειξε ευάλωτη. Αυτό σημαίνει ότι αν μέσα στην Τούμπα φυσιολογικά τους πρεσάρεις στην αρχή του αγώνα και έχεις έναν σέντερ φορ – εκτελεστή, σαν τον Τσόλακ, νομίζω θα είναι διαφορετική η εικόνα. Η ψυχολογία και η διάθεση και το κίνητρο των παικτών θα βγει στην Τούμπα».

Για το πώς διαχειρίζονται οι παίκτες το άγχος: «Όλοι οι παίκτες θα ήθελαν να είναι μέλος μιας ομάδας που θα μπει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Και για το ονόρε και για την ουσία. Τώρα τα οικονομικά τους θα εκτιναχθούν το ίδιο και η αξία τους. Είναι επαγγελματίας και έχουν πολύ μεγάλο κίνητρο».

Για το πέναλτι του Πέλκα και την αγωνία του επιθετικού όταν εκτελεί πέναλτι: «Έχω χάσει και εγώ πέναλτι στην καριέρα μου. Έγινε πολύ μεγάλη συζήτηση, το πέναλτι και χάνεται και μπαίνει. Για μένα το θέμα είναι το εξής, άσχετα αν το έχασε ο Πέλκας ή το έβαζε, πάντα σε κάθε ομάδα ο προπονητής έχει 4-5 παίκτες που μπορούν να βαρέσουν πέναλτι και σε κάθε παιχνίδι ανάλογα με το ποιοι παίζουν, ορίζει έναν από αυτούς που κατά την άποψη του έχει την καλύτερη ψυχολογία εκείνη την ημέρα ή εκείνη την περίοδο. Παρακολουθώντας την ομάδα από έξω, έχω την αίσθηση ότι ο Πέλκας δεν ήταν στην καλύτερη ψυχολογική κατάσταση για να του δώσει ο Φερέιρα την εκτέλεση. Το πέναλτι κατά μεγάλο ποσοστό εξαρτάται από την ψυχολογία. Σίγουρα όμως ο προπονητής γνωρίζει καλύτερα. Υπήρχαν παίκτες όπως ο Ζίβκοβιτς που έχει εκτελέσει αρκετά και έχει καλή ψυχολογία, για να αναλάβει αυτός. Επίσης ο Σβαμπ είναι από τους παίκτες που εκτελούν. Αν το έβαζε ο Πέλκας η λογική είναι αυτή, αφού όμως ο Φερέιρα έκρινε ότι αυτός έπρεπ να το χτυπήσει».

Για το γκολ του ΠΑΟΚ: «Χάρηκα πάρα πολύ που έκανε το γκολ ο Πέλκας γιατί αν δεν έμπαινε θα είχε επίπτωση στην απόδοση του από εδώ και πέρα. Σε τέτοια ματς το να χάσεις ένα πέναλτι που όμως είναι φυσιολογικό, σε καταρρακώνει. Το έχω βιώσει και εγώ. Απεναντίας αν το βάλεις σε εξυψώνει».

Για τους Τσόλακ και Ουαγκέ: «Θα είναι το ιδανικό να τους βάλει με τον Βόλο, για να τους ετοιμάσει για την ρεβάνς με την Κράσνονταρ. Θα βοηθήσουν σίγουρα αυτοί οι δυο παίκτες. Δεν μπορούμε να προεξοφλήσουμε και να πούμε μεγάλες κουβέντες, αλλά ο ΠΑΟΚ είχε ανάγκη να πάρει σέντερ φορ και δεξί μπακ χαφ. Βάσει των αριθμών φαίνεται να είναι ένα σέντερ φορ που μπορεί να ανοίξει διαδρόμους και να εκτελέσει ο Τσόλακ. Και ο Σφιντέρσκι είναι χρήσιμος και θα χρειαστεί κατά την διάρκεια της σεζόν. Ο Ουαγκέ είναι μια χρήσιμη κίνηση, είναι παίκτης που φαίνεται ότι μπορεί να κάνει πολλά πράγματα. Το αν θέλει τερματοφύλακα ο ΠΑΟΚ ή όχι, είναι θέμα Ρέμπε. Έχει τρεις τερματοφύλακες αυτή την στιγμή, αν περάσει στους ομίλους Τσάμπιονς Λιγκ ίσως να αλλάξουν τα δεδομένα».

Για την τακτική του ΠΑΟΚ και τις επιλογές Φερέιρα: «Σε αυτά τα θέματα έχω την εξής προσεγγιση. Τα ακούω λίγο... βερεσέ όλα αυτά περί 3-5-2 και 4-4-2. Αυτά είναι το σύστημα και αυτό σημαίνει ότι η ομάδα παρατάσσεται έτσι, αλλά μόλις σφυρίζει ο διαιτητής δεν μετράει το σύστημα αλλά οι τακτικές. Είναι ανάλογα και με το που πηγαίνει η μπάλα, η τακτική. Οι τρεις αμυντικοί πίσω και οι πέντε στο κέντρο, είναι μια δυνατότητα που δίνεται στην ομάδα να μπορεί να παίξει πιο επιθετικά. Αν όμως για παράδειγμα αντιμετωπίζεις έναν αντίπαλο που έρχεται να κλειστεί στην έδρα σου δεν έχει νόημα να παίζεις με τρεις στόπερ, όπως έγινε στην τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ πέρσι με τον Άρη».

Διαβάστε ακόμη...