Το γύρισε με ψυχή και πάθος (pics-vid)

Από aspromavresistories.blogspot.com: Σαν σήμερα στις 23/9/2015, ο "Δικέφαλος του Βορρά" κέρδισε στην Τούμπα την ΑΕΚ με 2-1, , για την 4η αγωνιστική της Super League, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ ...
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Το γύρισε με ψυχή και πάθος (pics-vid)

Μπροστά σε 24.000 θεατές, ο Τούντορ παρέταξε τον ΠΑΟΚ με 3-4-2-1 έχοντας τους Όλσεν κάτω από τα δοκάρια, Βίτορ, Κόστα, Τζαβέλλα στην άμυνα, Κωνσταντινίδη, Σάμπο, Τζιόλη, Ροντρίγκες, στη μεσαία γραμμή, Μακ - Ροντρίγκες μπροστά τους και τον Αθανασιάδη στην κορυφή της επίθεσης.

O ΠΑΟΚ προσπάθησε από την αρχή να επιβάλλει το ρυθμό του απέναντι σε μια ομάδα που έδειξε διάθεση να παίξει παιχνίδι υπομονής και πρέσαρε αρκετά στη μεσαία γραμμή...

Ο Δικέφαλος του Βορρά, μετά από ένα μουδιασμένο ξεκίνημα βρήκε τα πατήματά του και άρχισε να δημιουργεί ευκαιρίες απέναντι σε μια ΑΕΚ που στα πρώτα 45 λεπτά δεν έδειξε απολύτως τίποτε επιθετικά.

Οι παίκτες του Τούντορ έχοντας τον απόλυτο έλεγχο της μεσαίας γραμμής δημιούργησαν κλασικές ευκαιρίες αλλά ο Μακ -κατά κύριο λόγο- δεν μπόρεσε να χριστεί σκόρερ...

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Στο 10 λεπτό, ο Μπαρόχα απέκρουσε δύσκολα σουτ του Μακ και στη συνέχεια μπλόκαρε το μακρινό σουτ του Σάμπο. Στο 21ο λεπτό ο Μακ με πολύ ωραία προσπάθεια μπήκε στην περιοχή της βρέθηκε στα πόδια του ο Ροντρίγκες και του χάλασε το τετ α τετ με τον Μπαρόχα!

Οκτώ λεπτά αργότερα φωτοβολίδα του Ροντρίγκες την απέκρουσε δύσκολα ο Μπαρόχα και στη συνέχεια της φάσης το δυνατό σουτ του Μακ έφυγε άουτ.

Συγκλονιστικό ήταν το φινάλε του ημιχρόνου, όταν στο 45ο λεπτό, ο Ροντρίγκες μπήκε στην περιοχή περνώντας όποιον βρήκε μπροστά του, αλλά το πλασέ του το απέκρουσε και πάλι ο Μπαρόχα!

Το κερασάκι στην τούρτα των ευκαιριών ήρθε στο 2ο από τα συνολικά 4 λεπτά των καθυστερήσεων που υπέδειξε ο Σιδηρόπουλος και πάλι με τον Μακ!

Ο Σλοβάκος έφυγε μόνος από τη σέντρα μετά από μπαλιά του Δημήτρη Κωνσταντινίδη, το πλασέ του όμως το σταμάτησε για μια ακόμη φορά ο Μπαρόχα, ο οποίος χωρίς υπερβολή κράτησε μόνος του την ΑΕΚ χωρίς να δεχτεί γκολ στο πρώτο μισό του παιχνιδιού!

Με την έναρξη της επανάληψης η ΑΕΚ σκόραρε κυριολεκτικά από το πουθενά. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Βάργκας, ο Αραβίδης πήρε την κεφαλιά από τον Όλσεν (πολύ κακή εκτίμηση της φάσης) και άνοιξε το σκορ, κόντρα στο παιχνίδι που είδαμε στο πρώτο ημίχρονο!

Ο ΠΑΟΚ μούδιασε για λίγα λεπτά, αλλά στη συνέχεια πήρε και πάλι μπροστά. Έτσι στο 50ό λεπτό μετά από φοβερή σέντρα του Ροντρίγκες, ο Κλάους από τα δύο μέτρα αμαρκάριστος έπιασε την κεφαλιά και κατάφερε να στείλει την μπάλα άουτ!

Στο 64ο λεπτό ο καταπληκτικός Ροντρίγκες με κοντινό πλασέ βρήκε δίχτυα ισοφαρίζοντας σε 1-1 και 20 λεπτά αργότερα είχαμε πεντακάθαρο πέναλτι για τον ΠΑΟΚ σε ανατροπή του Τζιόλη! Το εκτέλεσε ο Κλάους και διαμόρφωσε το τελικό 2-1

Οι φιλοξενούμενοι στα τελευταία λεπτά βγήκαν στην επίθεση είχαν δύο πολύ καλά σουτ τα οποία εξουδετέρωσε πολύ δύσκολα ο Όλσεν, παίρνοντας συγχωροχάρτι για το γκολ που δέχτηκε από τον Αραβίδη...

Ο ΠΑΟΚ πήρε ένα τρίποντο "μαγκιά", από μια ομάδα που με εξαίρεση τις καθυστερήσεις δεν μας έδειξε απολύτως τίποτε. Αν ο Μακ ήταν πιο προσεκτικός στα τελειώματά του τα πάντα θα είχαν τελειώσει από νωρίς!

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Όλσεν, Μ. Βίτορ, Ρικάρντο Κόστα,Τζαβέλλας, Κωνσταντινίδης (58' Μπερμπάτοφ), Ροντρίγκες, Τζιόλης, Σάμπο (46' Κάτσε), Πέλκας, Μακ, Αθανασιάδης (88' Μαλεζάς).

ΑΕΚ: Μπαρόχα, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Τζανετόπουλος, Σοϊλέδης, Σιμόες, Γιόχανσον, Ανάκογλου (75' Πλατέλλας), Μπουονανότε (67' Μάνταλος), Βάργκας (56' Μπαρμπόσα), Αραβίδης.

..........................................

O κόουτς του Δικεφάλου, Ιγκόρ Τούντορ, μίλησε για τα στοιχεία που οδήγησαν στην επικράτηση επί της ΑΕΚ...

Αναλυτικά τόνισε ο Κροάτης τεχνικός :

Για το ποιοι παράγοντες συνέβαλλαν στη νίκη του ΠΑΟΚ: «Το πιο σημαντικό ήταν ο χαρακτήρας των παικτών. Δεν είναι εύκολο, μετά από τόσες ευκαιρίες και κυριαρχία στο γήπεδο, να βρεις τη δύναμη να γυρίσεις το παιχνίδι, το κάνουν μόνο οι άντρες και τέτοιους έχω στα αποδυτήριά μου!»

Για τις αρκετές ευκαιρίες που απώλεσε η ομάδα: «Παίρνω πάντα τις ευκαιρίες ως σημαντικό στοιχείο, γιατί το ζήτημα είναι να δημιουργείς. Έπαιξε ρόλο κι ο αγωνιστικός χώρος στη φάση του Μακ, αν ήταν πιο έτοιμος, θα σκόραρε.»

Για την έντονη πίεση της AEK στα τελευταία λεπτά: «Είναι θέμα νοοτροπίας και τρόπου παιχνιδιού. Δεν ήταν εύκολες οι στιγμές, τα χαρακτηριστικά των παικτών της ΑΕΚ είναι να έχουν την κατοχή της μπάλας κι εμείς ήμασταν προετοιμασμένοι γι" αυτό.

Η πίεση είναι αναμενόμενη, όταν υπάρχει η επιθυμία της αντιπάλου για το γκολ, αλλά εμείς αξίζαμε τη νίκη, γιατί είμαστε πιο συμπαγής κι έτοιμη ομάδα.

Γιατί οι μεταγραφικές επιλογές δεν περιελάμβαναν εσωτερικά χαφ: «Γιατί παίζουμε 3-4-3 κι οχι 3-5-2 στα περισσότερα παιχνίδια. Κανείς στην Ιταλία, για παράδειγμα, δεν χρησιμοποιεί παίκτες στα πλάγια ως μπακ, αλλά πιο επιθετικά. Το αντίθετο το κάνει μόνο η Μάντσεστερ».

Για το τι συμβαίνει στην περίπτωση του Κάτσε: «Συνήθως υπάρχουν τέτοια θέματα σε μια ομάδα, αλλά όχι κάτι το ιδιαίτερο, είναι πολύ σημαντικός παίκτης για μας, όπως κι ο Σάμπο και θα παίζουν και οι δύο.»

Για την απόδοση στο χώρο του κέντρου, Σάμπο – Τζιόλη: «Πιστεύω ότι με την κίνηση μου στο δεύτερο ημίχρονο, καταλάβατε τι θεωρώ για το πρώτο...!»

Για το αν προσπαθεί να μιμηθεί το σύστημα του Αντόνιο Κόντε στη Γιουβέντους: «Ο Κόντε παίζει περισσότερο ένα 3-5-2 ενώ εμείς 3-4-3. Η μόνη συσχέτιση, που υπάρχει είναι ότι κι οι δύο πιστεύουμε ότι το σύστημα αυτό σου δίνει περισσότερες ευκαιρίες για τη νίκη».

Για τον αν θα αγωνίζονται μαζί Κλάους – Μπερμπατοφ: «Φυσικά, και θα τους βλέπετε συχνά μαζί!»

...........................................

Για όλους κι για όλα μίλησε ο Ρόμπερτ Μακ μετά τη νίκη επί της ΑΕΚ...

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Φυσικά ήταν ντέρμπι. Από το 1ο λεπτό. Το γήπεδο ήταν γεμάτο. Στο πρώτο ημίχρονο χάσαμε 4-5 κλασικές ευκαιρίες και κυριαρχήσαμε. Δεχθήκαμε ένα γκολ κόντρα στη ροή του αγώνα, αλλά με την πίεση του κόσμου ανατρέψαμε τα δεδομένα με ένα καθαρό πέναλτι.

Τώρα πρέπει να συγκεντρωθούμε στο επόμενο ματς. Έχουμε πολλά σημαντικά ματς στην πορεία, επομένως καλούμαστε να αφήσουμε πίσω μας αυτό που δώσαμε σήμερα", είπε αρχικά ο Ρόμπερτ Μακ.

Για το γεγονός ότι έχασε ευκαιρίες, αλλά δεν σκόραρε δήλωσε: "Δεν ψάχνω δικαιολογίες. Σε κάποιες στιγμές ήμουν άτυχος, σε κάποιες δεν λειτούργησα σωστά. Έχασε και ο Αθανασιάδης μία. Ελπίζω να σκοράρω πολλά γκολ στην πορεία για να βοηθήσω την ομάδα μου".

Για την κόντρα με τον Ολυμπιακό: "Δεν θέλω να το συζητήσω γιατί έζησα και πέρυσι κάποια πράγματα. Εμείς έχουμε στόχο να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο, να είμαστε συγκεντρωμένοι για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και να πλασαριστούμε όσο πιο ψηλά μπορούμε".

Για τον Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ: "Φυσικά είναι το Νο1 όνομα της ομάδας. Ποτέ ξανά δεν είχα τόσο γνωστό συμπαίκτη και δεν θυμάμαι πιο μεγάλη μεταγραφή όσο είμαι στον ΠΑΟΚ. Είναι ένας πολύ μεγάλος ποδοσφαιριστής που έχει παίξει σε σπουδαία πρωταθλήματα.

Είναι πολύ σημαντικό και για το ελληνικό πρωτάθλημα να διαθέτει τέτοιο παίκτη. Μαθαίνουμε από αυτόν στις προπονήσεις. Σαφώς χρειάζεται χρόνο για να τον καταλάβουμε και να μας καταλάβει. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να πάρει όσα περισσότερα πράγματα μπορεί από τον Μπερμπάτοφ".

Για το γεγονός ότι φέτος αγωνίζεται σε διαφορετική θέση: "Είναι καλύτερα φέτος, το βλέπετε κι εσείς. Μου δίνεται ο χώρος για να δημιουργήσω. Ο Μπερμπάτοφ και ο Αθανασιάδης παίρνουν κεφαλιές, μου ανοίγουν διαδρόμους, βέβαια εγώ προσπαθώ να δημιουργώ όπου κι αν αγωνίζομαι.

Και σήμερα που στο τελευταίο εικοσάλεπτο αγωνίστηκα δεξιά, πάλι είχα ευκαιρίες. Πιστεύω όμως ότι πίσω από τον φορ μου δίνεται η ευκαιρία για να αποδώσω καλύτερα".

Διαβάστε ακόμη...