“Μπορεί να τα καταφέρει ο ΠΑΟΚ, παίκτης – κλειδί ο Σφιντέρσκι”

Από sfina.gr : Για τα παιχνίδια του ΠΑΟΚ με την Κράσνονταρ μίλησε σε πολωνική ιστοσελίδα ο Μίροσλαβ Σνάουτσνερ. Ο βοηθός του Πάμπλο Γκαρσία στην Κ19 του Δικεφάλου περιγράφει το πόσο σημαντικό είναι απόψε οι παίκτες του Αμπέλ Φερέιρα να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα, για να έρθουν στην Τούμπα με ακόμα καλύτερη ψυχολογία.
Πηγή: sfina.gr
“Μπορεί να τα καταφέρει ο ΠΑΟΚ, παίκτης – κλειδί ο Σφιντέρσκι”

«Πιστεύω ότι δεν υπάρχει σαφές φαβορί σε αυτό το ζευγάρι. Εκτιμώ ότι οι πιθανότητες είναι 50-50. Το πρώτο παιχνίδι στην Ρωσία θα είναι σημαντικό και πρέπει ο ΠΑΟΚ να παίξει με σύνεση για να έχει ένα καλό αποτέλεσμα», είπε αρχικά ο Σνάουτσνερ και στην συνέχεια ο Πολωνός προπονητής πρόσθεσε: «Ελπίζουμε όλοι ότι θα τα καταφέρουμε επιτέλους και θα μπει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς ακόμα ο ΠΑΟΚ δεν είχε την ευκαιρία να το κάνει. Φέτος στους προηγούμενους γύρους, ο ΠΑΟΚ νίκησε Μπεσίκτας και Μπενφίκα, που δεν ήταν φαβορί, δυο ομάδες πολύ δυνατές. Τώρα ελπίζουν όλοι ότι μπορεί να καταφέρουν».

Για το αν υπάρχει… ανακούφιση που ο ΠΑΟΚ απέφυγε τον Άγιαξ φέτος στα προκριματικά και το πώς συζητιέται στην Θεσσαλονίκη αυτό το ζευγάρωμα με την Κράσνονταρ: «Νομίζω ότι η Κράσνονταρ είναι κοντά στον ΠΑΟΚ, οπότε οι ελληνικές εφημερίδες εδώ γράφουν ότι μπορεί να καταφέρει. Όλοι λένε ότι δεν βρίσκεται στο επίπεδο της Μπενφίκα που αντιμετώπισε στον προηγούμενο γύρο. Τώρα θα υπάρξουν δυο ματς και όλοι είναι χαρούμενοι που η ρεβάνς είναι στην Θεσσαλονίκη, ακόμα και αν μιλάμε για αγώνα χωρίς θεατές. Ακόμα και χωρίς φιλάθλους, η Τούμπα είναι πάντα… καυτή».

Την περασμένη σεζόν ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε στον 3ο προκριματικό γύρο από τον Άγιαξ και μετά απροσδόκητα έμεινε εκτός Ευρώπης από την Σλόβαν Μπρατισλάβας. Πήρε η ομάδα τα μαθήματα της από πέρσι και ενισχύθηκε ανάλογα για να προχωρήσει στην Ευρώπη φέτος;

«Οι φιλοδοξίες ήταν αρκετά υψηλές πριν από ένα χρόνο, αλλά δυστυχώς βρήκαμε ξανά μπροστά μας τον δυνατό Άγιαξ. Αποκλειστήκαμε αλλά κάναμε πολύ καλά και πιστεύω ότι πλησιάσαμε στην πρόκριση. Εναντίον της Σλοβάν, πρέπει να παραδεχτούμε ότι ο ΠΑΟΚ δεν έκανε καλά ματς και έπρεπε να αποκλειστεί, ίσως να υποτιμήθηκε και ο αντίπαλος. Υπήρξε μια μεγάλη δυσαρέσκεια, επειδή θα υπήρχε μια ταμειακή ροή στο κλαμπ λόγω των αγώνων του Γιουρόπα Λιγκ.

Μετά από δύο κύπελλα και τον τίτλο του πρωταθλητή, η απόδοσή μας στο πρωτάθλημα δεν ήταν επίσης η καλύτερη. Όλοι ήλπιζαν να υπερασπιστούν τον τίτλο, αλλά δυστυχώς δεν ήταν δυνατό να επιτευχθεί αυτό. Όσον αφορά τις ενισχύσεις, ήρθαν μερικοί πολύτιμοι παίκτες. Ο Σέρβος Ζίβκοβιτς από την Μπενφίκα αποτελεί μεγάλη ώθηση για εμάς. Χθες, δύο ακόμη παίκτες έχουν υπογράψει. Ο πρώτος είναι ο Κροάτης επιθετικός Αντόνιο Τσόλακ που έπαιξε πρόσφατα στη Ριέκα, και ο δεύτερος είναι η Μούσα Ουαγκέ από την Μπαρτσελόνα. Έπαιξε στη βασική ομάδα, αλλά κατάφερε να παίξει μερικά παιχνίδια εκεί. Έχουν μεγάλες ελπίδες για αυτόν τον παίκτη εδώ στη Θεσσαλονίκη».

Ποια θα είναι η στρατηγική που θα ακολουθήσει ο ΠΑΟΚ στο πρώτο παιχνίδι με την Κράσνονταρ:

«Μου φαίνεται ότι θα παίξει με το ίδιο στυλ όπως στον αγώνα εναντίον της Μπενφίκα, όπου ο ΠΑΟΚ έπαιξε πολύ σοφά στο γήπεδο του. Ήταν γνωστό ότι η ομάδα δεν θα μπορούσε να παίξει ανοιχτά απέναντι σε αυτή την ομάδα καθώς το επιθετικό δυναμικό της Μπενφίκα είναι πολύ μεγάλο. Ο προπονητής επέλεξε καλή τακτική. Παίξαμε με χαμηλή άμυνα και κάναμε πολύ επικίνδυνες αντεπιθέσεις. Μου φαίνεται ότι σε αυτόν τον πρώτο αγώνα εναντίον του Κρασνοντάρ θα είναι παρόμοιο στυλ και ο ΠΑΟΚ θα παίξει πιο αμυντικά ώστε να μην χάσει πριν από τον επαναληπτικό. Ακόμα και σε ένα αμυντικό παιχνίδι, σίγουρα θα υπάρχουν ευκαιρίες. Το κλειδί θα είναι να φέρει ένα καλό αποτέλεσμα από το Κρασνοντάρ».

Ποιος θα μπορούσε να αποτελέσει παίκτη κλειδί του ΠΑΟΚ σε αυτό το πρώτο παιχνίδι;

«Μου φαίνεται ότι ο Σφιντέρσκι μπορεί να είναι ο παίκτης – κλειδί ο οποίος πιθανότατα θα έπρεπε θα βρεθεί στη βασική ομάδα απέναντι στην Κράσνονταρ. Πριν από λίγες μέρες, ο ΠΑΟΚ πούλησε τον Άκπομ στην Μίντλεσμπρο και μόνο ο Κάρολ έμεινε να παίζει στην επίθεση από πλευράς έμπειρων παικτών. Υπάρχει επίσης ένας νεαρός Τζόλης που ήρθε σε μας από τη δεύτερη ομάδα και τον είχαμε εμείς στην ομάδα Κ19. Μετακόμισε στην ομάδα πολύ γρήγορα και σκοράρει πολλά γκολ. Έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο. Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τον Ζίβκοβιτς ο οποίος προήλθε από τον πάγκο στον αγώνα εναντίον της Μπενφίκα και έκανε το 2-0, ενώ σκόραρε και στο ματς πρωταθλήματος».

Μπορούν αυτά τα παιχνίδια με την Κράσνονταρ να έχουν καθοριστική σημασία για το μέλλον του Σφιντέρσκι στον ΠΑΟΚ;

«Νομίζω ότι ο Κάρολ θα είναι στην βασική ενδεκάδα απόψε. Βεβαίως, σε αυτούς τους προηγούμενους αγώνες μπήκε στο γήπεδο από τον πάγκο ως αλλαγή του Άκπομ. Ο Κάρολ είναι σε καλή κατάσταση, οπότε αν παίξει στο Κρασνοντάρ, ελπίζω να σκοράρει και η κατάστασή του θα βελτιωθεί. Η προηγούμενη σεζόν μπορεί να μην ήταν πολύ επιτυχημένη για εμάς, αλλά ήταν γι ‘αυτόν ήταν επειδή έγινε ο πρώτος σκόρερ της ομάδας».

Τέλος ο Μίροσλαβ Σνάουτσνερ είπε: «Αν η πρώτη ομάδα περάσει την Κράσνονταρ και πάει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, η ομάδα μας της Κ19 που οδηγούμε μαζί με τον Πάμπλο Γκαρσία, θα παίξει αυτόματα στο Youth Champions League και αυτό θα ήταν μεγάλη ευτυχία για εμάς».

Διαβάστε ακόμη...