Το ... κράξιμο έφερε αποτέλεσμα! (1986)

Από aspromavresistories.blogspot.com: Σαν σήμερα στις 21/9/1986, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Απόλλωνα Σμύρνης, για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1986-1987 και τον κέρδισε με 3-0...
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Το ... κράξιμο έφερε αποτέλεσμα! (1986)

Το καλό ξεκίνημα του Δικεφάλου στο πρωτάθλημα έφερε στην Τούμπα περίπου 15.000 θεατές (12.757 τα εισιτήρια), όμως για 25 ολόκληρα λεπτά το θέαμα που πρόσφεραν οι παίκτες του Τάις Λίμπρεχτς ήταν κυριολεκτικά για ... ύπνο!

"ΠΑΟΚ παίξε για το λαό σου" και "Παίξτε μπάλα", από την κερκίδα, ήταν αρκετά για να αφυπνιστεί σταδιακά η ομάδα και από κακοποίηση του ποδοσφαίρου, να παρακολουθήσουμε καλό θέαμα στη συνέχεια.

Ο ΠΑΟΚ είχε μια πρώτη καλή στιγμή στο ματς στο 12' όταν ο Σκαρτάδος έπιασε κεφαλιά εξ επαφής και κατάφερε να στείλει την μπάλα άουτ, ενώ στο 16' οι λιγότεροι από 10, φίλοι του Απόλλωνα έμειναν με την όρεξη όταν ο Μαϊστόροβιτς πλάσαρε τον Τερζή με την μπάλα να περνάει αργά, άουτ!

Στο 38' ο Τσιβόγλου απέκρουσε πάνω στη γραμμή την προβολή του Σκαρτάδου και πέντε λεπτά αργότερα ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ.

Ο Παποαϊωάννου εκτέλεσε με σέντρα το φάουλ, ο Χάρης Μπανιώτης πρόλαβε με κεφαλιά την έξοδο του Συρίγου και έγραψε το 1-0, σκορ με το οποίο οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο...

Στο 48' ο Σκαρτάδος έκανε το 2-0 και στο 87' ο Κυριάκος Αλεξανδίδης να γράψει το τελικό 3-0. Με αυτή τη νίκη ο ΠΑΟΚ έμεινε προσωρινά στην κορυφή του πρωταθλήματος έχοντας 5 βαθμούς...

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Τερζής, Τσουρέλας, Μαλιούφας, Ψαρράς, Μπανιώτης, Μαυρομάτης, Μπορμπόκης (46' Αλεξανδρίδης), Βασιλάκος, Ρουσομάνης (68' Ορφανός), Παπαϊωάννου, Σκαρτάδος

Απόλλων: Συρίγος, Καραβέλης, Μαγγιώρος, Τσιβόγλου, Μπόντζος, Αλεξίου, Καρανίκας (68' Φαμπιάτος), Σβορώνος, Μαϊστόροβιτς, Τσιριμώκος (58' Παντελίδης)

* Στην αρχική photo μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1986-1987

* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1986-1987 τερμάτισε στην 5η θέση του πρωταθλήματος, έχοντας σε 30 ματς, 14 νίκες - 10 ισοπαλίες - 6 ήττες. Πέτυχε 39 τέρματα δεχόμενος 23, ενώ λόγω απεργίας στο τέλος της χρονιάς μηδενίστηκε σε τρία παιχνίδια (-6 βαθμοί)

* Εκείνη τη χρονιά ο θαυμαστός κόσμος του ελληνικού ποδοσφαίρου ξεδιπλώθηκε σε όλο του το μεγαλείο από την 1η κιόλας αγωνιστική...

Είχαμε απανωτές απεργίες, στην αρχή οι ποδοσφαιριστές, ακολούθησαν οι ... διαιτητές και στο τέλος οι ίδιες οι ΠΑΕ! Όσο απίστευτο και αν φαίνεται, το πρωτάθλημα διακόπηκε 8 φορές!!!

* Τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος, τον Μάιο του 1987, 12 ΠΑΕ αποφάσισαν να προχωρήσουν σε απεργία, δεν ακολούθησαν μόνο ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, ο ΟΦΗ και ο Πανιώνιος, με κύριο αίτημα να δοθούν ποσοστά ή επιχορήγηση από τα έσοδα του ΠΡΟ-ΠΟ στις ΠΑΕ και να διαγραφούν χρέη προς ΙΚΑ και Δημόσιο.

Τα σωματεία τελικά δικαιώθηκαν (μαζί φυσικά και οι απεργοσπάστες!), ο μόνος που την πλήρωσε ήταν ο ΠΑΟΚ που από τη 2η θέση κατρακύλησε στην 5η και όπως προαναφέραμε έχασε το τρένο της Ευρώπης...

* Εκτός από τους μείον βαθμούς δεν έλειψαν μέσα στη σεζόν και οι τιμωρίες της έδρας μας! Ο ΠΑΟΚ έπαιξε 3 συνεχόμενα ματς στα οποία ήταν γηπεδούχος σε ουδέτερο γήπεδο, πληρώνοντας το συμβάν στη Λάρισα με τον τραγικό και απίστευτο (με τον τρόπο που έγινε) χαμό του καθηγητή Χαράλαμπου Μπλιώνα!

Ήταν τα ματς με Απόλλωνα Καλαμαριάς (1-1 στα ... Χανιά!), με ΟΦΗ (2-0 στη Λεβαδειά) και με Βέροια (0-0 στα Τρίκαλα, μετά από δύο αναβολές!)...

Τα παιχνίδια που δεν αγωνίστηκε ο ΠΑΟΚ ήταν:

24/5/1987, 28η αγωνιστική: ΠΑΟΚ - Διαγόρας Ρόδου (δεν κατέβηκαν αμφότερες οι ομάδες, ... μηδενίστηκαν και αφαιρέθηκαν από 2 βαθμοί)

31/5/1987, 29η αγωνιστική: Πανιώνιος ΠΑΟΚ 2-0 άνευ αγώνος (δεν κατέβηκε ΠΑΟΚ που ... μηδενίστηκε και του αφαιρέθηκαν 2 βαθμοί)

7/6/1987, 30ή αγωνιστική: ΠΑΣ Γιάννινα - ΠΑΟΚ (δεν κατέβηκαν αμφότερες οι ομάδες, ... μηδενίστηκαν και αφαιρέθηκαν από 2 βαθμοί)

Διαβάστε ακόμη...