Η αναγνώριση από τον ευρωπαϊκό Τύπο (1967)

Από aspromavresistories.blogspot.com: Σαν σήμερα στις 21/9/1967 ... "Έχω πολύ καιρό να δω την ομάδα μας ναι παίζει έτσι! Όλοι οι παίκτες κυνήγησαν την μπάλα από αρχή μέχρι το τέλος. Τους έδωσα τις γαλλικές και τις βελγικές εφημερίδες να δουν τι γράφουν για εμάς!"
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Η αναγνώριση από τον ευρωπαϊκό Τύπο (1967)

Αυτά έλεγε σαν σήμερα στις 21/9/1967, μόλις επέστρεψε από τo Βέλγιο, ο τότε γενικός γραμματέας του Συλλόγου και αρχηγός της αποστολής του ΠΑΟΚ στη Λιέγη, Γιώργος Παντελάκης...

Τα μέλη του συμβουλίου που τον άκουγαν έδειχναν ενθουσιασμένοι για ένα αποτέλεσμα που ξέπλυνε την εντός έδρας ήττα με 0-2 στο πρώτο παιχνίδι που είχε γίνει στο Καυτανζόγλειο...

Κανείς δεν περίμενε ο ΠΑΟΚ να γλιτώσει τη βαριά ήττα στο Βέλγιο, μετά την εικόνα των δύο ομάδων στο πρώτο παιχνίδι! Οι γαλλικές και βελγικές φυλλάδες που βγήκαν μετά το ματς, ανέφεραν πως το σκορ αδικεί τον ΠΑΟΚ και όλοι εξέφραζαν την απορία τους πώς ο Δικέφαλος έχασε στην έδρα του!

Η αποστολή του Δικεφάλου έφτασε σαν σήμερα στις 19:00 το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη με καθυστέρηση δύο ωρών και την υποδέχτηκαν στο αεροδρόμιο ο τότε Πρόεδρος του Συλλόγου, Βασίλης Ζέρβας και πολλοί φίλαθλοι.

Οι προπονητές Πάγκαλος και Καλογιάννης δήλωσαν πως βιάστηκαν όλοι αυτοί που έλεγαν πως ο ΠΑΟΚ έπαψε να αποτελεί μια πολύ ισχυρή ομάδα και τόνισαν ότι στη Λιέγη δείξαμε την πραγματική μας αξία!

Τα εγκώμια του ξένου Τύπου απέσπασαν κυρίως οι Λάζος και Γιακουμής με τον πρώτο να ταλαιπωρεί αφάνταστα τον διεθνή αριστερό μπακ της Ρουαγιάλ, η οποία αγωνίστηκε με όλα της τα ατού!

Γράφτηκε για την πρόοδο του ελληνικού ποδοσφαίρου, ενώ συχνά σχολιαζόταν το πώς η βελγική ομάδα πέρασε εύκολα από τη Θεσσαλονίκη...

Την ίδια απορία είχαν ακόμη και οι παίκτες της αντίπαλης ομάδας που δήλωσαν μετά το ματς, ότι ο ΠΑΟΚ που αντιμετώπισαν στη Λιέγη δεν είχε καμία σχέση με τον ΠΑΟΚ που αντιμετώπισαν στο πρώτο ματς!

Η ομάδα την επόμενη μέρα (22/9) είχε ρεπό και ακολούθησε η προετοιμασία της για το κυριακάτικο παιχνίδι με τον Ηρακλή στην Τούμπα για το πρωτάθλημα (νίκη με 2-0)...

Διαβάστε ακόμη...