«Θέλουμε να δίνουμε χαρές στον Αμοιρίδη!»

Από inpaok.com: Ο προπονητής των δύο συνεχόμενων πανελλήνιων τίτλων με την Κ20 και βοηθός του Μίκαλ Μάσεκ στην γυναικεία ομάδα βόλεϊ του ΠΑΟΚ, Γιάννης Χαριτωνίδης, μίλησε αποκλειστικά στο INPAOK, για το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα, για τον Κώστα Αμοιρίδη, για τα... εμπόδια που παρουσιάστηκαν στην προετοιμασία, για την γυναικεία ομάδα, αλλά και το που αφιερώνει το πρωτάθλημα.
Πηγή: inpaok.com
«Θέλουμε να δίνουμε χαρές στον Αμοιρίδη!»

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Τα συναισθήματά του για την δεύτερη κατάκτηση Πανελληνίου πρωταθλήματος:

«Είναι πολύ ωραίο για έναν προπονητή να βλέπει την εξέλιξη των παιδιών. Στη νοοτροπία τους, σε τεχνικό επίπεδο και κατ' επέκταση όταν αυτό συνοδεύεται και με ένα καλό αποτέλεσμα, είναι ότι καλύτερο για τα παιδιά, αλλά και για όλους γύρω από τον σύλλογο.

Σίγουρα είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από αυτή την πορεία της ομάδας και ήταν μια πάρα πολύ δύσκολη χρονιά και χωρίς να μπορούμε να κάνουμε ιδιαίτερο προγραμματισμό, παρ' όλα αυτά τα παιδιά είχαν πολύ όρεξη και αυτό φάνηκε στο τέλος και ανταμείφθηκαν οι κόποι τους».

Τι σημαίνει για έναν προπονητή να μην χάνει η ομάδα του ούτε ένα σετ:

«Για μένα όσο αφορά αυτή την ερώτηση δεν είναι το ζητούμενο αυτό.

Το ζητούμενο είναι ότι η ομάδα μας, παρ' όλο που κατακτήσαμε πέρσι ξανά το τρόπαιο, έδειξε πολύ μεγάλη σοβαρότητα, καθ' όλη την διάρκεια του τουρνουά, αλλά και όλη την χρονιά, ανεξαρτήτως αποτελέσματος από την αρχή της χρονιάς, τα παιδιά ξέρουν ότι εμείς πρέπει να παίξουμε αυτό που μπορούμε ανεξαρτήτως αντιπάλου και αν στο τέλος ο αντίπαλος είναι πολύ καλύτερος δεν θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

Εμάς μας ενδιαφέρει η δική μας ομάδα, μας ενδιαφέρει σε κάθε παιχνίδι να παίζουμε στο 100%, αυτό κάναμε και για αυτό ήρθανε αυτά τα αποτελέσματα».

Για την παρουσία του Αμοιρίδη στο γήπεδο και αν έδωσε έξτρα κίνητρο:

«Αφιερώσαμε αυτό το τρόπαιο στον πρόεδρό μας, είναι σημαντικό ότι είναι δίπλα μας. Του το αφιέρωσα και προσωπικά, γιατί αν δεν ήταν αυτός, δεν θα ήταν κανείς από εμάς γύρω από την ομάδα.

Όταν είσαι επιχειρηματίας του βεληνεκούς του και κατεβαίνει στην Αθήνα για να δει ένα final-4 νεανίδων, παρ' όλο που ξέρω ότι έχει πάρα πολλές δουλειές, δείχνει το πόσο πολύ αγαπάει και την γυναικεία ομάδα, αλλά και τα παιδιά αυτά τα οποία τα έχει σαν παιδιά του και είναι κάτι πολύ ωραίο αυτό».

Για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ως προπονητής με πολλές παίκτριες να έχουν υποχρεώσεις με τις σχολές, άλλες με πανελλήνιες, ενώ υπήρχαν τα υγειονομικά μέτρα για τον κορονοϊό, αλλά και ο καύσωνας του καλοκαιριού:

«Αυτά ήταν πολύ σοβαρά θέματα. Τα παιδιά που έδιναν πανελλήνιες τα δώσαμε μια προτεραιότητα το τελευταίο διάστημα, αλλά και γενικότερα στα μαθήματά τους, γιατί για μένα το πιο σημαντικό πράγμα είναι αυτό.

Από εκεί και πέρα όμως μέσα σε μια ομάδα υπάρχουν ρόλοι, υπάρχει κατανόηση, υπάρχει συνεννόηση και θέληση όλα αυτά προσπερνιούνται και πραγματικά νομίζω ότι αυτό είναι το πιο σημαντικό για να μπορέσει να πετύχει μια ομάδα. Να υπάρχουν ρόλοι και να είναι τα πράγματα ξεκάθαρα και σε εμάς όλα ήταν ξεκάθαρα.

Σίγουρα οι συνθήκες δεν ήταν οι καλύτερες λόγω της ζέστης. Ειδικά στη Μίκρα όποιος ξέρει όταν έξω έχει 35 βαθμούς, μέσα η αίσθηση είναι σα να έχει 50 βαθμούς, αλλά ήταν κάτι που έπρεπε να αντιμετωπίσουμε και η λύση ήταν να κάνουμε προπονήσεις όσο πιο αργά μπορούσαμε».

Για την γυναικεία ομάδα:

«Φέτος η διεξαγωγή του πρωταθλήματος θα είναι τελείως διαφορετική. Προσωπική μου άποψη είναι πως η φετινή ομάδα του ΠΑΟΚ είναι πολύ καλύτερη από την περσινή.

Από εκεί και πέρα θα πρέπει να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, να δούμε την δυναμική που θα παρουσιάσουν όλες οι ομάδες και θεωρώ πως θα κάνουμε καλύτερη πορεία φέτος σε σχέση με πέρσι».

Για το που αφιερώνει το Πρωτάθλημα:

«Πέρα από τον κύριο Αμοιρίδη όπως είπα παραπάνω, όπου θέλουμε να του δίνουμε χαρές, το αφιερώνω στον σύλλογο του ΠΑΟΚ και στον Α.Σ. ΠΑΟΚ».

Διαβάστε ακόμη...