Λευκή εκτός έδρας ισοπαλία με την Kärnten (2001)

Από aspromavresistories.blogspot.com: Σαν σήμερα στις 20/9/2001, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας την Αυστριακή FC Kärnten, σε παιχνίδι του α' γύρου του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ της περιόδου 2001-2002...
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Λευκή εκτός έδρας ισοπαλία με την Kärnten (2001)

Ο Δικέφαλος με τον Dusan Bajevic, στον πάγκο του, μπροστά σε 5.000 θεατές (4.230 τα εισιτήρια) αναδείχθηκε ισόπαλος 0-0 στη Merkur Arena, κάνοντας σημαντικό βήμα για την πρόκρισή του στον επόμενο γύρο της ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Λίγες οι καλές στιγμές στην αναμέτρηση, αλλά πάντως ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να σκοράρει σε δύο πολύ καλές ευκαιρίες που είχε.

Αρχικά στο 24' με τον Οκκά, που μετά από κάθετη μπαλιά του Καφέ, απέφυγε τον τερματοφύλακα, όμως ο Vorderegger που ακολούθησε τη φάση απομάκρυνε σε κόρνερ!

Στην επανάληψη και στο 81' χάθηκε μεγάλη διπλή ευκαιρία, αρχικά με τον Καφέ που πήρε την μπάλα μετά από γύρισμα του Κωνσταντινίδη αλλά σούταρε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Goriupp και στη συνέχεια της φάσης ήρθε ο Luciano να σουτάρει ψηλά άουτ!

Τον αγώνα "σφύριξε" ο Ιρλανδός ρέφερι, Paul McKeon.

Δείτε στο video που ακολουθεί ολόκληρο το παιχνίδι...

Οι συνθέσεις:

FC Kärnten (Walter Schachner): Goriupp, Jovanovic, Papac, Vorderegger, Vukovic, Holler (85' Schoppitsch), Hota, Stary, Steiner (82' Sablatnig), Ambrosius, Bubalo (80' Schreier)

ΠΑΟΚ (Dusan Bajevic): Τοχούρογλου, Μπορμπόκης (69' Luciano), Κουλακιώτης, Νάστος, Κατσαμπής, Tetradze, Εγκωμίτης, Καφές, Κωνσταντινίδης, Γεωργιάδης (88' Γιασουμή), Οκκάς (88' Feutchine)

Δηλώσεις έκαναν μετά την επιστροφή της ομάδας στη Θεσσαλονίκη, ο Dusan Bajevic και ο Πέτρος Καλαφάτης ...

Dusan Bajevic: «Οπωσδήποτε η πραγματικότητα δείχνει ότι σήμερα η ποιότητα που έχει ο ΠΑΟΚ (αρχικά είχε πει η ΑΕΚ!!!), δε φάνηκε και ήμασταν μακριά από αυτά που μέχρι σήμερα έχουμε κάνει. Το χειρότερο είναι ότι έχουμε τώρα πάρα πολλές υποχρεώσεις με παιχνίδια πολύ δυνατά, αλλά πιστεύω ότι θα γυρίσουμε πάλι εκεί που ήμασταν πριν»

Όσο για το πρωτάθλημα που θα άρχιζε σε τρεις μέρες, με πρώτο αντίπαλο τον Άρη (1-1 στις 23/9), σχολίασε: «Να είμαστε καλύτεροι, πιο δυνατοί, πιο ισχυροί και τίποτε άλλο. Εύχομαι η ομάδα μας να βρεθεί στη θέση που της αξίζει»

Πέτρος Καλαφάτης (Πρόεδρος ΠΑΕ): «Πιστεύω ότι η πρόκριση θα κριθεί στη Θεσσαλονίκη. Απεδείχθη ότι δεν υπάρχουν εύκολες και δύσκολες ομάδες, όπως άλλωστε έλεγα πριν την αναχώρηση για την Αυστρία. Υποβαθμίσαμε πάρα πολύ την Kärnten, και στην πράξη αποδείχθηκε ότι είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Πιστεύω στη ρεβένς στην έδρα μας, με τη βοήθεια του κόσμου να πάρουμε την πρόκριση»

Όσο για τον ορισμό του Κασναφέρη στο ματς της πρεμιέρας με τον Άρη, είπε: «Το έχω πει και άλλη φορά, ο κ. Κασναφέρης είναι ένας άριστος διαιτητής! Φτάνει να μην επηρεαστεί, γιατί αν δεν επηρεάζεται είναι πάρα πολύ καλός διαιτητής και πιστεύω πως αν παίξει σύμφωνα με τις δυνατότητές του θα κάνει μια καλή διαιτησία»

Διαβάστε ακόμη...