Προαναγγελία αγώνα: ΠΑΟΚ-Ατρόμητος Αθ.

Aπό slgr.gr:Και το δεύτερο παιχνίδι του ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα Super League Interwetten γίνεται Παρασκευή, στην Τούμπα με τον Ατρόμητο, τρεις μέρες μετά το θρίαμβο επί της Μπενφίκα και τέσσερις πριν από τον πρώτο αγώνα των πλέι οφ του Champions League. Ο Ατρόμητος ξεκίνησε με ήττα στην έδρα του από το Βόλο και θα προσπαθήσει να ανακάμψει.
Πηγή: slgr.gr
Προαναγγελία αγώνα: ΠΑΟΚ-Ατρόμητος Αθ.

Ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ δίνει ήδη το τέταρτο παιχνίδι του στη σεζόν, όπως και τα τρία προηγούμενα, έτσι και αυτό στην έδρα του.

Στην Τούμπα, αλλά άδεια όπως όλα τα γήπεδα, έχει ήδη νικήσει τη Μπεσίκτας και τη Μπενφίκα, κάνοντας δύο σπουδαίες προκρίσεις, και την ΑΕΛ στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Για τον ΠΑΟΚ είναι εντυπωσιακό το ξεκίνημα και φέρνει αισιοδοξία, σε αντίθεση με το τέλος της περασμένης σεζόν, όταν και έκανε μία μόλις νίκη στα έξι τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος της έδρας του, σκοράροντας σε ένα από αυτά!

Ο Άμπελ Φερέιρα, στο 50ο του παιχνίδι στον πάγκο του ΠΑΟΚ, θέλει να συνεχίζει με νίκες στο πρωτάθλημα, ενώ στο κάδρο φαίνεται πιά πολύ έντονα και η Κράσνονταρ, αντίπαλος σε τέσσερις μόλις μέρες.

Ο ΠΑΟΚ πήρε το πρωτάθλημα το 2019 αήττητος, ξεκίνησε καλά πέρσι, αλλά μετά την ήττα του από τον Άρη με την είσοδο του 2020 έχασε το δρόμο του.

Ο Ατρόμητος

Η επιστροφή του πετυχημένου τεχνικού Νταμίρ Κάναντι στον πάγκο του Ατρομήτου, μετά από απουσία μιας σεζόν, δεν συνδυάστηκε με πετυχημένο ξεκίνημα.

Ο Ατρόμητος έχασε για πρώτη φορά σε πρεμιέρα πρωταθλήματος γηπεδούχος, από την ομάδα του Βόλου με 2-0. Μάλιστα ήταν και αήττητος στα πέντε προηγούμενα της έδρας του.

Ήταν ο έβδομος αγώνας στην έδρα του μέσα στο 2020, που ο Ατρόμητος δεν σκοράρει, δείχνοντας σχετική αδυναμία.

Ο Ατρόμητος είχε και την πρώτη αποβολή στη σεζόν, αυτή του Σπύρου Ρισβάνη, και έτσι θα καθυστερήσει λίγο το 100ο του παιχνίδι με τη φανέλα της ομάδας του Περιστερίου.

Ο Ατρόμητος δεν μπόρεσε να μπει πέρσι στην εξάδα και να εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο, μόνιμο στόχο του τα τελευταία χρόνια.

Μεταξύ τους

Η εξαιρετική παράδοση του Ατρομήτου στην Τούμπα έχει να επιβεβαιωθεί από το Νοέμβριο του 2016, όταν νίκησε για τελευταία φορά εκεί, με 4-3, αν και ήταν πίσω στο σκορ 3-1 μέχρι το 74' και έχανε ως το 86' (3' κεφαλιά Ροντρίγκες, 27' σουτ Κουλούρης, 69' σουτ Μουστακίδης – 56' κεφαλιά Λε Ταλέκ, 74' πέναλτι Ούμπιδες, 86' σουτ Παπαδόπουλος, 90' σουτ Τόνσο).

Αυτή ήταν η έκτη νίκη του Ατρομήτου εκτός έδρας επί του ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα, σε διάστημα μικρότερο των 10 ετών, επίδοση που θα ζήλευαν όλες οι ομάδες.

Υπάρχει και μια έβδομη νίκη του Ατρομήτου στην Τούμπα, η πρώτη στην ιστορία του, το 1976, όταν ο ΠΑΟΚ ήταν ήδη μαθηματικά πρωταθλητής, στην προτελευταία αγωνιστική.

Από το 2016 όμως, ο Ατρόμητος δεν νικά ούτε στην έδρα του και ο ΠΑΟΚ μετράει έξι νίκες και μια ισοπαλία, αλλά και άλλες δύο νίκες στο Κύπελλο.

Ο ΠΑΟΚ έχει κερδίσει και τα τρία τελευταία στην Τούμπα, βάζοντας δέκα γκολ τα μισά από αυτά στο 5-1 του περασμένου Δεκέμβρη. Ήταν έβδομος στην κανονική διάρκεια, αλλά στα πλέι άουτ έχασε μια θέση.

Η ιστορία
Νίκες ΠΑΟΚ: 23

Ισοπαλίες: 11

Νίκες Ατρόμητος: 12

Με γηπεδούχο τον ΠΑΟΚ
Νίκες ΠΑΟΚ: 13

Ισοπαλίες: 3

Νίκες Ατρόμητος: 7

Το περσινό παιχνίδι
23.12.2019: ΠΑΟΚ – Ατρόμητος 5-1
(13' φάουλ Βιεϊρίνια, 34' σουτ Ίνγκασον, 41' κεφαλιά Ίνγκασον, 53' πέναλτι Σφιντέρσκι, 83' κεφαλιά Μίσιτς – 56' φάουλ Ουγκράι)

Διαβάστε ακόμη...