"Ο ΠΑΟΚ προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στην Μπενφίκα, το περιμέναμε από τον Φερέιρα"

Από paok24.com: Για τον ΠΑΟΚ το χθεσινό βράδυ ήταν σπουδαίο και το ταξίδι με φόντο τους "χρυσούς" ομίλους του Champions League συνεχίζεται, με την Κράσνονταρ να αποτελεί το τελευταίο εμπόδιο.
Πηγή: paok24.com
"Ο ΠΑΟΚ προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στην Μπενφίκα, το περιμέναμε από τον Φερέιρα"


Για την Μπενφίκα από την άλλη, η επόμενη ημέρα περιλαμβάνει γκρίνια, εσωστρέφεια, απογοήτευση και πολλά προβλήματα, με τον Πορτογάλο δημοσιογράφο από το TSF και το Eleven Sports, António Botelho, να εξηγεί λεπτομερώς την κατάσταση, μιλώντας στο PAOK24.

"Νομίζω ότι μιλάμε για ένα παιχνίδι, με δύο εντελώς διαφορετικά ημίχρονα. Η Μπενφίκα κυριάρχησε απόλυτα στο πρώτο ημίχρονο, σε σημείο που μας έκανε να πιστέψουμε ότι θα μπορούσε να πάρει μία εύκολη πρόκριση, αυτή ήταν η αίσθηση που είχαμε στο ημίχρονο. Αλλά, το γεγονός ότι δεν κατάφερε να σκοράρει στις καλές τις στιγμές, αλλά κι ότι ο ΠΑΟΚ ήταν αποτελεσματικός και πειθαρχημένος τακτικά, έφτασαν το παιχνίδι σε αυτό το σημείο. Ο Αμπέλ Φερέιρα διάβασε πολύ καλά την τακτική της Μπενφίκα και του Ζεσούς και ο ΠΑΟΚ ήταν καλά οργανωμένος

Στο δεύτερο μέρος, ο ΠΑΟΚ μπήκε καλά στο παιχνίδι, πέτυχε το γκολ και νομίζω ότι αυτό επηρέασε σε πολύ μεγάλο βαθμό την Μπενφίκα. Από εκείνο το σημείο και μετά, οι παίκτες της ξεκίνησαν να κάνουν λάθη ακόμη και σε πάσες, είχαν άγχος και μετά ήρθε φυσικά και το δεύτερο γκολ. Θεωρώ πως ο Ζεσούς έκανε ένα μεγάλο λάθος, αφήνοντας στον πάγκο τον Βινίσιους, βάζοντας τον Σεφέροβιτς από το ξεκίνημα του αγώνα. Σε ένα από τα πιο σημαντικά του παιχνίδια, θα έπρεπε να βάλει τον καλύτερο επιθετικό του στην αρχική ενδεκάδα και τον κορυφαίο σκόρερ της περσινής σεζόν. Προφανώς κι από τον ΠΑΟΚ όλοι ξεχωρίζουν τον Γιαννούλη, αλλά και τον Ζίβκοβιτς, που... πλήγωσε την Μπενφίκα", ανέφερε αρχικά, σχολιάζοντας το χθεσινό παιχνίδι, για να συνεχίσει:

"Δεν έχουμε ακόμη εικόνα από τις αντιδράσεις του κόσμου, γιατί η Μπενφίκα δεν έχει επιστρέψει στη Λισαβόνα, πέταξε απευθείας για το Πόρτο για το παιχνίδι με τη Φαμαλικάο την Παρασκευή στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Υπάρχει όμως τεράστια απογοήτευση. Στα social media υπάρχουν πολλά μηνύματα κι ασκείται έντονη κριτική στους παίκτες, τον Ζεσούς και τον πρόεδρο. Κορυφαία πρόσωπα που έχουν γράψει ιστορία με την Μπενφίκα, είπαν πως αυτός ο αποκλεισμός είναι μία από τις μεγαλύτερες τραγωδίες για την ομάδα τα τελευταία χρόνια. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Μπενφίκα έκανε μία τεράστια επένδυση, από τις μεγαλύτερες τα τελευταία χρόνια, ευελπιστώντας ότι θα της επιστραφούν αρκετά χρήματα από την παρουσία της στο Champions League. Για την ακρίβεια, η Μπενφίκα δημιούργησε ένα από τα κορυφαία ρόστερ που είχε ποτέ και για αυτό η κατάσταση είναι ακόμη πιο δύσκολη".

Όσο για την επόμενη ημέρα; Αυτή είναι ιδιαίτερα δύσκολη, με τον António να σημειώνει πως:

"Ο αποκλεισμός αυτός, δημιουργεί σημαντικά προβλήματα σε όλους τους τομείς. Στο οικονομικό κομμάτι, η είσοδος στο Champions League ήταν ο μεγαλύτερος στόχος για την Μπενφίκα φέτος, ειδικά επειδή θα έβαζε πολλά χρήματα στο ταμείο της, μετά την τεράστια επένδυση που έγινε για τις μεταγραφές. Αγωνιστικά, η Μπενφίκα έχει συνηθίσει να βρίσκεται σε αυτό το επίπεδο, δεν έλειψε από το Champions League τα τελευταία δέκα χρόνια και είναι πραγματικά δύσκολο για όλους, να αποδεχτούν αυτόν τον αποκλεισμό.

Φυσικά, υπάρχει πρόβλημα και στο οικονομικό κομμάτι, γιατί θέλει να κάνει κι άλλες κινήσεις αλλά τώρα δεν είναι σίγουρο ότι θα μπορέσει να δώσει πολλά χρήματα για top παίκτες. Αυτό που μοιάζει μάλιστα πιο πιθανό, είναι να γίνουν πωλήσεις. Και υπάρχει και το κομμάτι των εκλογών που θα γίνουν τον επόμενο μήνα. Ίσως υπάρξει αλλαγή στη διοίκηση μετά από αυτόν τον αποκλεισμό. Ο Βιέιρα είναι στην προεδρία εδώ και 20 χρόνια κι αν φύγει από αυτή τη θέση, θα υπάρξουν αλλαγές σε όλα τα επίπεδα".

Θαυμασμός για τον ΠΑΟΚ του Φερέιρα...

"Το χθεσινό αποτέλεσμα έκανε αίσθηση εδώ σίγουρα, αλλά η εικόνα του ΠΑΟΚ δεν αποτέλεσε έκπληξη. Ο κόσμος εδώ, γνωρίζει καλά τον Αμπέλ Φερέιρα και τον τρόπο που δουλεύει. Ξέρουμε ότι ξέρει να οργανώνει καλά τις ομάδες τους, οπότε περιμέναμε ότι η Μπενφίκα θα αντιμετώπιζε πολλές δυσκολίες. Παρόλα αυτά, όλοι αναγνωρίζουν ότι η Μπενφίκα έχει καλύτερους παίκτες, είναι πιο δυνατή και το αποτέλεσμα αυτό δεν είναι καλό για αυτήν. Αυτό που μένει σαν ιδέα από αυτό το παιχνίδι, είναι ότι η Μπενφίκα ήταν καλύτερη ατομικά, αλλά ο ΠΑΟΚ ήταν πιο δυνατός συνολικά. Και υπάρχει και ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς, που όλοι μιλάνε για αυτόν. Πλήγωσε την πρώην ομάδα του κι αυτό που λέγεται, είναι πως στο τέλος η Μπενφίκα ήταν σαν να... έδωσε άλλα 40 εκατ. ευρώ για αυτόν, με βάση τα χρήματα που χάνει. Να ξέρετε πως ο κόσμος στην Πορτογαλία πλέον θα είναι στο πλευρό του ΠΑΟΚ και θα περιμένει την πρόκριση στους ομίλους του Champions League, γιατί ο Αμπέλ Φερέιρα που είναι στον πάγκο, κάνει εξαιρετική δουλειά!".

Διαβάστε ακόμη...