Ανάλυση: Αυτά είναι τα λάθη που κάνει η άμυνα της Μπενφίκα

Aπό repress.gr:Η Μπενφίκα είναι μια ομάδα που αρέσκεται να έχει τη μπάλα στην κατοχή της, να ανεβαίνει στο γήπεδο και να επιτίθεται με όσους περισσότερους ποδοσφαιριστές μπορεί. Αυτό δημιουργεί τρωτά σημεία στα μετόπισθεν τα οποία ο ΠΑΟΚ καλείται να «διαβάσει» και να αξιοποιήσει.
Πηγή: repress.gr
Ανάλυση: Αυτά είναι τα λάθη που κάνει η άμυνα της Μπενφίκα

Μετά το πρώτο μέρος της ανάλυσης της Μπενφίκα, στο οποίο καταγράφηκε η επιθετική της λειτουργία, ήρθε η ώρα για την ανάλυση της αμυντικής λειτουργίας.

Το Repress «διάβασε» τα φετινά φιλικά της Μπενφίκα και παρουσιάζει τα πιο συχνά λάθη που κάνει η άμυνα της Πορτογαλικής ομάδας.

Ενώ οι παίκτες του Ζόρζε Ζέσους προσπαθούν να παίξουν με τις γραμμές τους σε μικρή απόσταση, πολλές φορές ο τρόπος που μαζεύονται αφήνει κενά στα άκρα, τα οποία ο αντίπαλος προσπαθεί να τα εκμεταλλευτεί με γρήγορη αλλαγή παιχνιδιού.

Την ίδια στιγμή, έχει μεγάλη σημασία το κομμάτι του γηπέδου στο οποίο λαμβάνουν χώρα αυτά, καθώς η Μπενφίκα παίζει με τις γραμμές της ψηλά και ουσιαστικά ρισκάρει αφήνοντας το δικό της τρίτο του γηπέδου.

Εκεί, ο αντίπαλος καλείται να χτυπήσει, κάτι που μπορεί να γίνει αν συνδυαστούν ένα παίκτης με καλή μακρινή μεταβίβαση και ένας με ταχύτητα.

Διαβάστε ακόμη...