«Πρόκληση για τον Περέιρα ο ΠΑΟΚ!»

Από inpaok.com : O ΠΑΟΚ απέκτησε τον Νορβηγό αριστερό μπακ, Άντριαν Νίλσεν Περέιρα από τη Βίκινιγκ, έτσι ώστε να προσθέσει ακόμα μία λύση στη θέση του αριστερού οπισθοφύλακα, που ουσιαστικά υπήρχε μόνο ο Γιαννούλης.
Πηγή: inpaok.com
«Πρόκληση για τον Περέιρα ο ΠΑΟΚ!»

Ο 21χρονος ποδοσφαιριστής μπορεί να μη βρίσκεται στη λίστα για τον αγώνα με τη Μπενφίκα, αλλά είναι μια επιλογή που ο Αμπέλ Φερέιρα θεωρεί πως θα βοηθήσει την ομάδα.

Τo INPAOK θέλοντας να μάθει περισσότερα πράγματα για τον Περέιρα, απευθύνθηκε στον προπονητή του στη Βίκινγκ, τον Μπιάρνε Μπέρντσεν.

Ο Νορβηγός προπονητής ήταν αυτός που τον ανέβασε στην πρώτη ομάδα και του έδωσε χώρο και ρόλο σε αυτή. Οπότε είναι ίσως ο καταλληλότερος να μιλήσει για τον νέο αριστερό μπακ του ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μπέρντσεν στο INPAOK:

Πώς είναι ως χαρακτήρας ο Περέιρα;

«Είναι ένα πολύ καλό παιδί. Δεν φοβάται τίποτα και του αρέσουν οι προκλήσεις! Όσο πιο μεγάλη η πρόκληση τόσο πιο πολύ προσπαθεί και πίστεψε με ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη πρόκληση. Είναι δυνατός χαρακτήρας. Είχα διακρίνει αυτά τα στοιχεία του όταν τον ανέβασα από τις ακαδημίες στην πρώτη ομάδα. Έχει τεράστιες προοπτικές εξέλιξης!»

Όταν λέτε τεράστιες προοπτικές εξέλιξης;

«Κοιτάξτε, δεν ξέρω που μπορεί να φτάσει, ποιο είναι το ταβάνι και τα όρια του. Μόλις έκανε το επόμενο βήμα στην καριέρα του. Πιστεύω ότι θα ανεβαίνει συνεχώς! Είναι καλός παίκτης και θα το αποδείξει και στον ΠΑΟΚ, αρκεί να αγωνιστεί».

Ποια είναι τα δυνατά του σημεία;

«Είναι ένας επιθετικός μπακ! Του αρέσει να σκοράρει και να δίνει ασίστ. Στο επιθετικό κομμάτι είναι εξαιρετικός. Επίσης λόγω του ύψους του είναι καλός και στον αέρα, ενώ έχει καλό άλμα. Νομίζω ότι είναι καλύτερος ως μπακ-χαφ, παρά ως κλασσικός αριστερός μπακ».

Πού θεωρείτε ότι χρειάζεται βελτίωση;

«Πρέπει να βελτιωθεί στον αμυντικό τομέα. Έχουμε δουλέψει μαζί του πάνω σε αυτό το κομμάτι, αλλά χρειάζεται ακόμα βελτίωση, ειδικότερα στο αμυντικό ένας εναντίον ενός. Αν και κρατάει τη θέση του, μερικές φορές χάνει τον παίκτη μέσα στην περιοχή».

Ο ΠΑΟΚ είναι μια μεγάλη ομάδα με πολύ πίεση. Πιστεύετε μπορεί να τη διαχειριστεί;

«Ναι! Πιστεύω ότι μπορεί να διαχειριστεί κάθε είδους πίεση! Είναι δυνατός χαρακτήρας».

Τι συμβουλή θα του δίνατε τώρα που έφυγε από την ομάδα σας και ήρθε στον ΠΑΟΚ;

«Θα του έλεγα να έχει υπομονή και όταν πάρει την ευκαιρία να δείξει ότι είναι έτοιμος για αυτό το επίπεδο. Ξέρω ότι αν ο ΠΑΟΚ δεν πουλήσει τον αριστερό του μπακ δεν θα έχει πολύ χρόνο συμμετοχής, αλλά πρέπει να είναι υπομονετικός. Πιστεύω ότι θα τον βοηθήσει και ο Ίνγκι Ίνγκασον που αγωνιζόταν στη Βίκινγκ. αλλά όλα εξαρτώνται από το πόσο θα εγκλιματιστεί».

Διαβάστε ακόμη...