Στο μυαλό του Αμπέλ

Aπό paok24.com: Η τακτική προσέγγιση της σημερινής αναμέτρησης
Πηγή: paok24.com
Στο μυαλό του Αμπέλ

Ο ΠΑΟΚ κυνηγάει μία αγωνιστική υπέρβαση για να συνεχίσει το ταξίδι του για τα αστέρια του Champions League.

O Δικέφαλος έχει απέναντι του έναν πολύ ποιοτικό αντίπαλο, όπως η Μπενφίκα και καλείται να παλέψει με όλες του τις δυνάμεις.

Ο Αμπέλ Φερέιρα τόνισε επανειλημμένα στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου ότι η ομάδα του δε θα αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού της, θα προσπαθήσει δηλαδή να κυριαρχήσει, να κρατήσει την μπάλα και να φτιάξει φάσεις, ωστόσο θα προσαρμόσει τη στρατηγική της απέναντι στη δυναμική του αντιπάλου.

Μία τέτοια προσαρμογή θα πραγματοποιηθεί, τουλάχιστον αυτή είναι η προσπάθεια που θα γίνει, με την αλλαγή που αναμένεται να κάνει στο αρχικό σχήμα ο προπονητής του ΠΑΟΚ, συγκριτικά με την ενδεκάδα που παρέταξε κόντρα στην ΑΕΛ.

Ο Κρέσπο καλείται να παίξει έναν διαφορετικό ρόλο σε θέση που δεν είναι η φυσική του. Να κλείσει τους διαδρόμους, εκμεταλλευόμενος την ταχύτητα του και την τακτική του συνέπεια στο αμυντικό κομμάτι και να μπορέσει όσο μπορεί να βοηθήσει στην προώθηση του παιχνιδιού.

Ο ΠΑΟΚ γνωρίζει ότι για να προκριθεί πρέπει να κάνει το τέλειο παιχνίδι. Αμυντικά δεν έχει περιθώριο για λάθος και επιθετικά όταν του δοθεί η ευκαιρία θα πρέπει να... σκοτώσει την Μπενφίκα.

Το 3-4-2-1 είναι το σύστημα με το οποίο θα παραταχθεί η ομάδα, αλλά σίγουρα αφορά τη φάση επίθεσης, καθώς σε φάση άμυνας Γιαννούλης και Κρέσπο θα προσφέρουν ενισχύσεις, ενώ πολύ καθοριστική θα είναι η μάχη στη μεσαία γραμμή εκεί όπου Καντουρί και Σβαμπ πρέπει να κρατήσουν την μπάλα και να μειώσουν τις φορές που θα κυνηγούν αντιπάλους.

Σε λιγότερες από 9 ώρες ο ΠΑΟΚ ρίχνεται στη μάχη και καλείται να αποδείξει ότι μπορεί να πετύχει μία αγωνιστική υπέρβαση απέναντι στην Μπενφίκα για να προκριθεί.

Διαβάστε ακόμη...