«Ο ΠΑΟΚ είναι μια μεγάλη οικογένεια»

Από inpaok.com:Μετά την ολοκλήρωση μιας συναρπαστικής αγωνιστικής σεζόν για το PΑΟΚ Basketball Junior Program, που επιφύλασσε έντονες συγκινήσεις, ο προπονητής της παιδικής και εφηβικής ομάδας του ΠΑΟΚ, Νίκος Τζώρας, καταθέτει τις απόψεις του σε μια εφ όλης της ύλης συνέντευξη στο «Paokbc-Academies».
Πηγή: inpaok.com
«Ο ΠΑΟΚ είναι μια μεγάλη οικογένεια»

Ο τεχνικός του Δικεφάλου μιλάει για τις αγωνιστικές επιτυχίες των ομάδων του ΠΑΟΚ, την συμμετοχή τους στα πανελλήνια πρωταθλήματα, ενώ αναφέρεται συνολικά στο αναπτυξιακό μπάσκετ.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Νίκου Τζώρα:

-Σχετικά με τα συναισθήματα που του άφησε η σεζόν που ολοκληρώθηκε είπε:

«Ήταν μια φανταστική χρονιά. Η ομάδα μας κατάφερε να πρωταγωνιστήσει, όχι μόνο στο επίπεδο της Ένωσης Θεσσαλονίκης αλλά και σε πανελλήνιο επίπεδο! Σ΄ αυτό πραγματικά το σημείο για να φτάσεις πρέπει να είσαι μια οικογένεια απ΄ τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο άνθρωπο μέσα στην ομάδα! Στην προσπάθεια μας σαν τεχνικό επιτελείο είχαμε την απόλυτη στήριξη των ανθρώπων της διοίκησης, οι οποίοι μας έδωσαν την ευκαιρία να δουλέψουμε κάτω από άριστες συνθήκες. Ο Νίκος Σταυρόπουλος, ο Γιώργος Βαλαβανίδης και ο Νίκος Δεμερτζής ο καθένας με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο ήταν πάντα δίπλα μας από την πρώτη έως την τελευταία μέρα με θετική ενέργεια και αύρα για να μη λείψει τίποτα απολύτως στις ομάδες μας».

-Για την εικόνα των ομάδων του ΠΑΟΚ δήλωσε:

«Η γενική εικόνα των ομάδων μας ήταν αρκετά καλή και συγκροτημένη θα έλεγα καθ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Φυσικά υπήρχαν σημεία που μπορεί να ήμασταν λιγότερο έτοιμοι αλλά και στιγμές που οι ομάδες μας απέδωσαν όμορφο μπάσκετ μέσα στο παρκέ»

-Για αυτό που κρατάει περισσότερο από την σεζόν 2019-20:

«Αυτό που κρατάω περισσότερο απ όλα είναι οι σχέσεις που δημιουργήσαμε με τα παιδιά μας. Με τα παιδιά που τώρα φύγανε για να ανοίξουν τα μπασκετικά φτερά τους και με τα παιδιά που είναι ακόμη στην ομάδα και έχουν μπροστά τους μια νέα σεζόν γεμάτη προκλήσεις. Πραγματικά δε νομίζω πως υπάρχει πιο όμορφο συναίσθημα απ το να νιώθεις ότι δίνεις κάτι και εσύ σε παιδιά που έχουν τόσα πολλά όνειρα και φιλοδοξίες. Αυτό που σίγουρα κρατάω είναι το δέσιμο μας με τα παιδιά αυτά. Ο ΠΑΟΚ είναι άλλωστε μια μεγάλη οικογένεια».

-Για την φιλοσοφία που είχαν οι ομάδες:

«Εμείς προσπαθούσαμε από την πρώτη μέρα που μπήκαμε στο γήπεδο για το καλύτερο. Δε βάζαμε υψηλούς στόχους μακροπρόθεσμους αλλά βλέπαμε το σήμερα. Στόχος μας ήταν να βελτιωθούμε στην προπόνηση και να κερδίσουμε το ματς της εβδομάδος που έρχεται. Και η παιδική και η εφηβική μας ομάδα είχε πάρα πολλές δυνατότητες. Παίξαμε καταπληκτικά παιχνίδια σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Σίγουρα πάντα υπάρχει η δυνατότητα να πας καλύτερα παρόλα όλα αυτά είμαι παρά πολύ ευχαριστημένος απ τα παιδιά μου και την ομάδα».

-Σχετικά με το αν του έμεινε κάποιο ...απωθημένο:

«Το μόνο ίσως απωθημένο που μου έμεινε ήταν πως παίζαμε τελικούς σε άδεια γήπεδα και οι ομάδες δε κατάφεραν να νιώσουν και να βιώσουν πως είναι να παίζεις σε γεμάτο γήπεδο. Πραγματικά αυτό θα ήθελα να το ζήσουν όλοι! Σαφώς όμως πάνω απ αυτά είναι η υγεία όλων, οπότε εύχομαι να περάσει γρήγορα όλο αυτό που βιώνουμε».

-Για το επίπεδο του συναγωνισμού λέει:

«Όλες οι ομάδες που αντιμετωπίσαμε στα πανελλήνια πρωταθλήματα ήταν ανταγωνιστικότατες και πραγματικά αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους για την πορεία τους μέχρι εκεί. Σίγουρα υπάρχουν παρά πολλά παιδία με περιθώρια εξέλιξης, τα οποία μέσα απ τα προγράμματα στα οποία συμμετέχουν, έχουν την ευκαιρία μέσα από τη δουλειά που θα κάνουν να αποτελέσουν το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ»

-Για την νοοτροπία που υπάρχει στον ΠΑΟΚ εξηγεί:

«Οι ομάδες μας από την πρώτη μέρα που μπαίνουμε στο γήπεδο δουλεύουν στο να γίνουν μια παρέα, που στόχο της έχει να γίνει μια οικογένεια! Αυτό που θέλω να περάσω στα παιδιά είναι να κάνουν αυτό που αγαπάνε. Να ακολουθούν αυτό που τους λέει η καρδιά τους. Δεν πρέπει τα παιδιά να είναι στο γήπεδο επειδή το θέλει κάποιος άλλος. Πρέπει να είναι επειδή αυτοί το αγαπάνε και δε θέλουν να κάνουν κάτι άλλο περισσότερο από αυτό. Τα παιδιά πρέπει να έχουν την ελευθερία και την επιλογή να αποφασίσουν τι είναι αυτό που αγαπάνε, ποιο είναι το όνειρο τους και πάνω σε αυτό να δουλέψουν σκληρά».

-Σχετικά με την δυσκολία που υπάρχει για τους αθλητές-μαθητές να κάνουν πρωταθλητισμό:

«Όταν μιλάμε για αθλητές υποδομών μιλάμε αυτομάτως και για μαθητές. Πρέπει πάντα να υπάρχει μια ισορροπία ανάμεσα σε δύο πολύ σημαντικά θέματα. Έχουμε να κάνουμε από την μια πλευρά με κάτι το οποίο το κάνω επειδή πραγματικά το αγαπώ και είναι η ζωή μου, αλλά από την άλλη υπάρχει και κάτι το οποίο θα μου δώσει τα εφόδια για να προχωρήσω τη ζωή μου! Εμείς είμαστε κοντά στα παιδιά σε ό,τι μα ότι χρειαστούν. Η πίεση η μπασκετική έχει και τα όρια της, πόσο μάλλον όταν δε γνωρίζεις τι μπορεί να έχει ένα παιδί μέσα του! Οι ιδιαιτερότητες που υπάρχουν σε αυτή τη σχέση μαθητή- αθλητή είναι πάρα πολλές και χρειάζεται συνεχή επικοινωνία και διαχείριση. Χρειάζεται κυρίως όμως στήριξη πρώτα απ όλα απ την οικογένεια και μετά από εμάς που είμαστε δίπλα στο παιδί κάθε μέρα».

-Η ευχή του για την νέα χρονιά:

«Η ευχή μου για τη χρονιά που ξεκίνησε ήδη είναι να έχει όλος ο κόσμος υγεία και να ξεπεράσουμε γρήγορα τις δύσκολες στιγμές που πραγματικά με την πανδημία περνάμε».

Διαβάστε ακόμη...