Περί Γιάνκο, μεταγραφών και πωλήσεων...

Από sdna.gr : Για τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ η πολιτική που ακολουθείται στις μεταγραφές είναι συγκεκριμένη. Μια γενική αρχή με στόχο να αποφευχθούν τα λάθη του παρελθόντος.
Πηγή: sdna.gr
Περί Γιάνκο, μεταγραφών και πωλήσεων...

Το SDNA αναλύει τι σημαίνει αυτό με αφορμή το «ναυάγιο» με τον Σαϊντί Γιάνκο...

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή...

Ο Σαϊντί Γιάνκο ήταν ο «εκλεκτός» των ανθρώπων του ΠΑΟΚ για το δεξί άκρο της άμυνας. Μια περίπτωση ποδοσφαιριστή που «κούμπωνε» βάσει χαρακτηριστικών στα «θέλω» του προπονητή. Οι συζητήσεις των δύο πλευρών ήταν μέχρι... χθες σε πολύ καλό δρόμο και όλα έδειχναν πως απέμενε η άφιξη του Ελβετού στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να κλείσει και τυπικά ο δανεισμός του από την Πόρτο. Ανεξάρτητα από το γεγονός πως δεν επιβεβαιώνεται ή διαψεύδεται επίσημα από τους επιτελείς του ΠΑΟΚ, ως πάγια τακτική στη μεταγραφολογία κάθε εποχής.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας (9/9), η υπόθεση πήρε αρνητική τροπή, κάτι που οδήγησε τον ΠΑΟΚ στην απόφαση να τερματίσει τις διαπραγματεύσεις με την πλευρά του Ελβετού. Εκείνο που γίνεται σαφές από τους επιτελείς του Δικεφάλου είναι πως θα αποφευχθούν πάση θυσία τα λάθη του παρελθόντος.

Τι σημαίνει αυτό σε μια δεύτερη ανάγνωση της πολιτικής του ΠΑΟΚ;

Εξ αρχής έχει αποτυπωθεί ένα συγκεκριμένο μεταγραφικό πλάνο που δεν «σηκώνει» εμμονές σε μία και μόνο επιλογή. Κοινώς, ο ΠΑΟΚ διαλέγει τις περιπτώσεις που του αρέσουν και του ταιριάζουν, τις κοστολογεί και προχωρά τις διαπραγματεύσεις ως εκεί που έχει ορίσει και θεωρεί σωστό πως πρέπει να φτάσει...

Αν και εφόσον υπάρχουν δυσκολίες ή εμπόδια που δεν ξεπερνιούνται, θα στρέφεται σε άλλες λύσεις και σε περιπτώσεις παικτών που θα ταιριάζουν στη λογική του. Και αυτό φαντάζει ως μια πάγια τακτική της ομάδας εδώ και αρκετό διάστημα. Υπό αυτό το πρίσμα, δεν εγγυάται κανείς απόλυτη συμφωνία με κάθε υποψήφιο ή ενδιαφερόμενο. Άλλες υποθέσεις θα κλείνουν θετικά και άλλες όχι...

Από την πλευρά τους, οι Θεσσαλονικείς δεν προτίθενται να μπουν στη λογική των υπερβάσεων ή του ανταγωνισμού με προηγμένα πρωταθλήματα, εμμένοντας στην επιλογή του εκάστοτε «εκλεκτού», καθώς το έχουν πληρώσει ακριβά ως πολιτική κατά το παρελθόν.

Ένα σκεπτικό που εξηγεί εν ολίγοις τον τρόπο δράσης στην υπόθεση Γιάνκο που έφερε το τέλος των διαπραγματεύσεων... Κάτι που θα ισχύει και στο κομμάτι των πωλήσεων.

Διαβάστε ακόμη...