Το χρυσό deal ΠΑΟΚ- Nova: Όλες οι λεπτομέρειες!

Από thessports.gr:Μετά από ένα χρόνο αυτόνoμης δράσης, ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στην NOVA, με μια πραγματικά χρυσή συμφωνία, στην οποία κανείς δεν μπορούσε να πει "όχι" και μια διαπραγμάτευση που έγινε με τους όρους του Ιβάν Σαββίδη!
Πηγή: thessports.gr
Το χρυσό deal ΠΑΟΚ- Nova: Όλες οι λεπτομέρειες!

Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ ήταν αυτός, που πήρε πάνω την υπόθεση και με τους χειρισμούς του, οδήγησε τη NOVA εκεί που ήθελε.

Τα ποσά που εξασφάλισε ο ΠΑΟΚ για λογαριασμό του προκαλούν ίλιγγο και είναι τα μεγαλύτερα ποσά που θα έχει εισπράξει ποτέ ο Δικέφαλος για τα τηλεοπτικά του δικαιώματα.

Το εγγυημένο κατώτερο ποσό, που θα πάρει ο ΠΑΟΚ για τη σεζόν 2020-21 είναι 7 εκατομμύρια ευρώ και σ΄ αυτά τα προσταθεί άλλο ένα εκατομμύριο, αν ο ΠΑΟΚ τερματίσει 2ος ή 3ος στο πρωτάθλημα. Σ΄ αυτή την περίπτωση, τα 8 εκατομμύρια ευρώ είναι εγγυημένα.

Στο συμβόλαιο, όμως, υπάρχουν κι άλλα μπόνους, που ανεβάζουν κατά πολύ το ποσό, που μπορεί να κερδίσει ο ΠΑΟΚ. Υπάρχουν μπόνους για κατάκτηση πρωταθλήματος, ακόμη και αν καταφέρει και τελειώσει τη σεζόν χωρίς ήττα, ενώ υπάρχει μπόνους και για κατάκτηση του κυπέλλου.

Αν ο ΠΑΟΚ είχε αυτό το συμβόλαιο, που του πρόσφερε τώρα η NOVA, τη σεζόν 2018-19, όταν κατέκτησε το νταμπλ, θα εισέπραττε συνολικά 13 εκατομμύρια ευρώ! Αυτό είναι το ποσό που θα πάρει φέτος αν επαναλάβει εκείνο το κατόρθωμα!

ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ

Η σχέση του ΠΑΟΚ με τη NOVA ή καλύτερα από τους ανθρώπους που την διοικούσαν, πέρασε από χίλια κύματα με αποκορύφωμα το περσινό καλοκαίρι, όταν η NOVA έφτασε σε σημείο να βγάλει και ειρωνική ανακοίνωση για τον ΠΑΟΚ!

Στην Τούμπα έβλεπαν πίσω απ΄ όλα αυτά τον CEO της εταιρίας, Πάνο Παπαδόπουλο, ο οποίος ήταν τακτικός θαμώνες στις σουίτες του Καραϊσκάκη.

Η ΝΟVA, με τη νέα ιδιοκτησία, πλέον, έκανε στροφή αυτό το καλοκαίρι, επιχείρησε να προσεγγίσει τον ΠΑΟΚ και όπως αποκαλύπτει σήμερα η FORZA, έκανε γύρω στις 20 Ιουλίου την πρώτη πρότασή της στον ΠΑΟΚ να πάρει τα τηλεοπτικά του δικαιώματα.

Το ποσό ήταν πολύ πάνω από τα 4,7 εκατομμύρια, που του πρόσφερε πέρσι, ωστόσο ήταν και πάλι μακριά από τα "θέλω" του ΠΑΟΚ. Ήταν, όμως, μία βάση συζήτησης.

Η νέα ιδιοκτησία της NOVA επανήλθε με νέα αυξημένη πρόταση και τότε το παιχνίδι πήγε στον Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος ανέλαβε τη συζήτηση με τους εκπροσώπους της νέας ιδιοκτησίας της εταιρίας. Οι διαπραγματεύσεις έγιναν σε πολύ καλό κλίμα και δεν άργησε να κλείσει η συμφωνία.

Όπως αποκάλυψε την προηγούμενη εβδομάδα η FORZA, ένας από τους βασικούς όρους του Ιβάν Σαββίδη, ήταν να αποχωρήσει ο σημερινός CEO, που δεν αντιμετώπισε τον ΠΑΟΚ με τον σεβασμό, που του άξιζε. Οι πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι μέχρι το τέλος του 2020, ο Παπαδόπουλος θα αποχωρήσει από τη NOVA.

H συμφωνία του ΠΑΟΚ με τη NOVA είναι ουσιαστικά για δύο χρόνια, υπάρχει ωστόσο πρόβλεψη για το ενδεχόμενο να πάει το άλλο καλοκαίρι η Σούπερ Λίγκα σε κεντρική διαχείριση και ο Δικέφαλος είναι 100% μ΄ αυτή την προοπτική.

Πηγή : FORZA

Διαβάστε ακόμη...