Γεωργιάδης: «Ευτυχώς βρέθηκε ο Φερέιρα που δεν φοβήθηκε να ανεβάσει παιδιά της Κ19»

Από paok24.com:« Είμαστε Έλληνες, Βαλκάνιοι, νότιοι, και... χαλάμε εύκολα από το περιβάλλον μας. Ο Παύλος ξέρει να τους κρατάει τους πιτσιρικάδες...»
Πηγή: paok24.com
Γεωργιάδης: «Ευτυχώς βρέθηκε ο Φερέιρα που δεν φοβήθηκε να ανεβάσει παιδιά της Κ19»

Ο Γιώργος Γεωργιάδης φιλοξενήθηκε στο «Radio Primo» και μίλησε για όλα τα θέματα που αφορούν την «ασπρόμαυρη» επικαιρότητα. Ο τεχνικός διευθυντής των τμημάτων υποδομής στάθηκε στην τόλμη του Φερέιρα να ανεβάσει παιδιά από την Κ19, στη συμβολή του Γκαρσία στις ακαδημίες αλλά και στα όσα έχουν συμβεί μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος.... Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για τη βοή της Τούμπας:

«Σε δυο γήπεδα έχω νιώσει βοή, πίεση. Στην Τούμπα και στον Ανφιλντ. Είναι μια δύναμη που καλείσαι να την χρησιμοποιήσεις υπέρ σου. Άλλος τη σηκώνει και φτιάχνεται, άλλος λυγίζει...»

Για τον Λημνιό

«Είναι άλλος παίκτης στην εθνική, σε σχέση με τον ΠΑΟΚ. Αν και ξεκίνησε πολύ καλά την καριέρα του στον ΠΑΟΚ, η περσινή του χρονιά δεν ήταν τόσο καλή, όπως συνολικά της ομάδας».

Για τις ακαδημίες και για τα παιδιά που παίζουν στην πρώτη ομάδα:

«Η αγωνία να κερδίζει η πρώτη ομάδα, υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει. Το άγχος το δικό μου είναι ακόμα μεγαλύτερο διότι θέλω τα παιδιά να ανταποκριθούν. Παραδόξως, ανταποκρίνονται. Και λέω «παραδόξως» διότι δεν είναι ούτε δεδομένο, αλλά ούτε εύκολο. Όμως αυτά τα παιδιά έχουν κάνει καλό ξεκίνημα. Ελπίζω αυτή να είναι η αρχή. Τα προηγούμενα χρόνια, το κυνήγι του πρωταθλήματος μας άφησε πίσω σε αυτό το κομμάτι... Ευτυχώς βρέθηκε ο κύριος Φερέιρα, διότι στο κάτω – κάτω της γραφής, έπρεπε να βρεθεί και κάποιος να ρισκάρει, να βάλει τα παιδιά, και ο Φερέιρα το έκανε».

Για το αν μπορεί να συνδυαστεί ο πρωταθλητισμός με τους νέους παίκτες:

«Ναι, μπορεί να συνδυαστεί ο πρωταθλητισμός αλλά με την σταδιακή ενσωμάτωση των παιδιών. Με ένα – δυο παιδιά, ναι, μπορεί να γίνει».

Για το φόβο μήπως κάποια παιδιά «καούν»:

«Είναι θέμα χαρακτήρα και διαχείρισης από την ομάδα. Κάθε ποδοσφαιριστής είναι διαφορετικός. Ο Μιχαηλίδης είναι δυνατό παιδί. Όταν βλέπεις ένα παιδί να έχει μια μεγάλη στιγμή, μια κακή στιγμή στο επόμενο ματς και μετά να κάνει ξανά μεγάλο παιχνίδι, δείχνει κάτι».

Για όσα έγιναν στις ακαδημίες:

«Στις ακαδημίες πήραμε τίτλους, είδαμε παιδιά να παίζουν στους μεγάλους, δώσαμε παίκτες στο εξωτερικό όπως τον Μπότη στην Ίντερ. Με αυτό το τρόπο ανοίγεις δρόμους. Αυτό θέλει και η ιδιοκτησία και σε αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε. Φέτος έχουμε παίκτες στους άνδρες, έχουμε δανεικούς, δώσαμε παίκτες στο εξωτερικό. Σας το λέω ξανά. Μετά το πρωτάθλημα, έφυγε η πίεση, και πλέον έχουμε προπονητή που δεν φοβάται να ανεβάσει παιδιά».

Για την συμβολή του Πάμπλο Γκαρσία στα τμήματα υποδομής:

«Είναι ο πιο σημαντικός κρίκος, καθώς βάζει τη πινελιά του σε θέματα νοοτροπίας. Είμαστε Έλληνες, Βαλκάνιοι, νότιοι, και... χαλάμε εύκολα από το περιβάλλον μας. Ο Παύλος ξέρει να τους κρατάει τους πιτσιρικάδες. Λένε όλοι για τον Γκαρσία και έχουν μείνει στην εικόνα της ως παίκτης. Ο προπονητής Γκαρσία είναι σύγχρονος, παρουσιάζει ομάδες πειθαρχημένες. Ξέρετε τι πρεσβεύει ο Παύλος. Έχει όμως και εξαιρετική προπονητική προοπτική».

Για την κατάσταση με τον Covid:

«Είναι δύσκολη κατάσταση ειδικά για τα μικρά παιδιά. Ακόμα δεν ξέρουμε τι θα γίνει....Θέλω να πιστεύω πως κάτι καλό θα βγει από τις δύσκολες καταστάσεις. Για παράδειγμα, δεν ξέρω αν ο Τζόλης θα ήταν στην πρώτη ομάδα αν δεν υπήρχε η καραντίνα...»

Για το ματς με την Μπενφίκα:

«Δε ξέρω τι θα κάνει ο προπονητής, και τον τρόπο με τον οποίο θα διαβάσει το παιχνίδι, αλλά εγώ που είμαι έξω από αυτό, περιμένω πως ο ΠΑΟΚ θα πάει να «κλέψει» το παιχνίδι. Ξέρουμε ότι η Μπενφίκα θα πάει να παίξει ποδόσφαιρο κυριαρχίας και θα πρέπει να προσαρμοστούμε σε αυτό. Αυτή τη φορά είναι ένα ματς, δεν είναι δυο. Στις μεγάλες στιγμές, πάντα μας... στράβωνε το δεύτερο ματς, ενώ στο πρώτο πηγαίναμε καλά».

Διαβάστε ακόμη...