Το πρώτο δείγμα, δεν βγάζει συμπεράσματα για το μέλλον

Από paok24.com:Μερικές φορές, οι οπαδοί, ο Τύπος, αλλά και ακόμα και οι παίκτες ή και οι προπονητές επηρεάζονται από τα εφήμερα αποτελέσματα και μένουν σε αυτά.
Πηγή: paok24.com
Το πρώτο δείγμα, δεν βγάζει συμπεράσματα για το μέλλον

Ο ΠΑΟΚ με μόλις 3 εβδομάδες προετοιμασίας μετά από μία δύσκολη και απαιτητική χρονιά, πέτυχε τον πρώτο στόχο της σεζόν και μάλιστα με τρόπο εμφατικό. Η νίκη επί της Μπεσίκτας του εξασφάλισε το φετινό του ευρωπαϊκό του μέλλον, έφερε χαμόγελα για τις επιδόσεις κάποιων παικτών (Τζόλης, Σβαμπ), ηρεμία στην ομάδα ενόψει της συνέχειας, αισιοδοξία στις τάξεις των οπαδών που φοβόντουσαν μετά την περσινή πορεία στα play-off και φυσικά εξασφάλιση εσόδων, ώστε να μην πουληθούν σε τιμή καλοκαιρινών εκπτώσεων οι Γιαννούλης, Λημνιός και Άκπομ. Πλέον ο ΠΑΟΚ περιμένει την Μπενφίκα και φυσικά τις επόμενες κινήσεις στο ρόστερ που θα έχουν ως στόχο να βάλουν και πάλι τον ΠΑΟΚ στην διεκδίκηση των τίτλων, καθώς πέρσι φάνηκε ότι πήγαινε να τους πάρει περισσότερο με την αύρα του πρωταθλητή και όχι με την ένταση του. Η απόκτηση του Ζίφκοβιτς θα είναι μόνο η αρχή εάν ο ΠΑΟΚ θέλει και πάλι να είναι απέναντι στον Ολυμπιακό με ίσες πιθανότητες, παρόλα αυτά για την αναμέτρηση κόντρα στην Μπενφίκα δεν θα μπορεί ο Αμπέλ Φερέιρα να δουλέψει περισσότερες μέρες με τους παίκτες κορμού, λόγω της απουσίας τους για τους αγώνες των εθνικών ομάδων.

Πολύς κόσμος όμως ανέβηκε στον 7ο ουρανό μετά τη νίκη επί της Μπεσίκτας και αυτό δεν είναι το σωστό. Φυσικά και πρόκειται για μία μεγάλη νίκη-πρόκριση, αλλά δεν μπορούμε να σταθούμε σε αυτήν περισσότερο από 1-2 μέρες. Η Μπεσίκτας ήρθε στην Τούμπα ανέτοιμη, χωρίς φιλικά, με 2 εβδομάδες προετοιμασίας και με νέα πρόσωπα στην 11άδα που δεν είχαν δέσει στην ομάδα του Γιαλτσίν. Με σε όλα αυτά αγωνίστηκε με την κλασική τουρκική αφέλεια στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και έγινε εύκολο θήραμα για τον ΠΑΟΚ που κατά 10/11 ήταν η ίδια ομάδα με πέρσι. Μάλιστα ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πετύχει από το "αν" που δεν μπόρεσε να πετύχει σε αντίστοιχα παιχνίδια με τον Άγιαξ ή την Μπενφίκα. Εάν είχε μπει το τετ α τετ του Σαλπιγγίδη το 2010, εάν είχε σκοράρει κι άλλο γκολ ο Κλάους του 2016, εάν είχε περάσει ο Λημνιός τον Γκριμάλντο το 2018, εάν είχε βάλει το πλασέ ο Στοχ το 2013, εάν δεν είχε κάνει το λάθος ο Πασχαλάκης και πάλι το 2018. Αυτή τη φορά ο ΠΑΟΚ έκανε γκολ τις πρώτες τρεις μεγάλες τελικές που έβγαλε και έτσι το προβάδισμα του πήρε του έφτανε.

Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ δούλεψε βάσει σχεδιασμού και έτσι στο δεύτερο ημίχρονο, όταν η Μπεσίκτας θέλησε να κάνει το δικό της παιχνίδι δεν μπορούσε να πετύχει τον στόχο της και το αποτέλεσμα είχε κριθεί. Αυτό όμως δεν πρέπει να εφησυχάσει κανέναν από την ομάδα για τη συνέχεια. Έρχεται μία χρονιά με άλλους 36 αγώνες πρωταθλήματος με τους 20 σε υψηλής έντασης, από 7 έως 9+ ευρωπαϊκά παιχνίδια και τους αγώνες κυπέλλου που εάν έχουν την απαιτούμενη ένταση θα εξαρτηθεί και από την κλήρωση. Ο Αμπέλ Φερέιρα παρουσίασε μία καλή και ποιοτική 11άδα, αλλά οι λύσεις που είχε στον πάγκο του δεν είναι όλες στο ίδιο επίπεδο με αυτό που θα πρέπει να έχει μία ομάδα που θέλει να έχει μία καλή ευρωπαϊκή πορεία στη σεζόν, να κυνηγήσει έως τέλος το πρωτάθλημα και να φτάσει και πάλι στον τελικό κυπέλλου.

Τέλος στο κομμάτι της δουλειάς, οι παίκτες, ο Αμπέλ Φερέιρα και το ενισχυμένο πλέον επιτελείο του θα πρέπει να δουν τι χρειάζονται οι παίκτες της ομάδας, ώστε να δούμε μέσα στην χρονιά έναν ΠΑΟΚ που θα μπορεί να πιέζει τον αντίπαλο του για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από τα 30 λεπτά που έβαλε στα σχοινιά την Μπεσίκτας στην Τούμπα. Η Μπενφίκα, όπως ξέρει πολύ καλά και ο ίδιος ο Αμπέλ Φερέιρα είναι μία ομάδα με μεγαλύτερη ποιότητα και από τον ΠΑΟΚ και από την Μπεσίκτας και μπορεί να μην έχει επίσημο παιχνίδι στα πόδια της, αλλά τα 7-8 φιλικά που έχει δώσει και θα δώσει μέχρι τον αγώνα της Τούμπας, φανερώνει ότι δεν θα είναι στην ίδια κατάσταση που ήταν η Μπεσίκτας στα τέλη του Αυγούστου.

Διαβάστε ακόμη...