«Διαφορά φιλοσοφίας με τον ΠΑΟΚ!»

Aπό inpaok.com: Τι δήλωσε ο βοηθός του Ράζβαν Λουτσέσκου, Γιώργος Τσονάκας
Πηγή: inpaok.com
«Διαφορά φιλοσοφίας με τον ΠΑΟΚ!»

Ο συνεργάτης του Ράζβαν Λουτσέσκου, Γιώργος Τσονάκας μίλησε στο radio primo και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στους λόγους που ο Ρουμάνος τεχνικός αποχώρησε από τον ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Υπάρχουν ακόμη δύο ματς, όμως το πρωτάθλημα κρίθηκε λόγω της διαφοράς τερμάτων που είναι υπέρ μας ακόμη και σε περίπτωση ισοβαθμίας. Πέρσι όταν ήρθαμε εδώ ξεκινούσε η φάση των 16 του ασιατικού Champions League και ξεκινούσε το νέο πρωτάθλημα».

Για το αν γίνονται συγκρίσεις με την Ελλάδα και την Ευρώπη:

«Φυσικά και γίνονται. Είναι η πρώτη μου περιπέτεια στο εξωτερικό. Η μεγαλύτερη διαφορά είναι στην ένταση. Είναι μεγαλύτερη εδώ. Αυτό που σε παραξενεύει είναι το ακατέργαστο ταλέντο των παικτών, γιατί τους λείπουν τεχνικά στοιχεία. Με την έλευση προπονητών από την Ευρώπη αυτό έχει αλλάξει. Το πρωτάθλημα επίσης δεν έχει σκοπιμότητες, γίνονται συνεχώς εκπλήξεις. Ο πρώτος μπορεί να χάσει από τον τελευταίο. Υπάρχει ένταση στα παιχνίδια παρά τις υψηλές θερμοκρασίες. Έχουν καλά φυσικά προσόντα οι παίκτες και ανταπεξέρχονται στις συνθήκες αυτές».

Σχετικά με τον Λουτσέσκου και αν ακολουθεί τη «συνταγή» του ΠΑΟΚ:

«Μόνιμα υπάρχει η συνταγή. Δεν αλλάζει. Ήμασταν αρκετά τυχεροί να περάσουμε τη φιλοσοφία μας γιατί οι ποδοσφαιριστές αποτελούν τον κορμό της εθνικής ομάδας της Σαουδικής Αραβίας, έχουν δίψα για διακρίσεις, έχουν παιδεία για να καταλάβουν και να υποστηρίξουν ότι λειτουργεί σωστά γι΄αυτούς και την ομάδα. Αυτό σε συνδυασμό με τους ξένους που έχουν παραστάσεις έδωσε τη δυνατότητα στον Λουτσέσκου να περάσει τη φιλοσοφία του. Όλοι έχουν έναν κοινό στόχο στην ομάδα και αυτό φαίνεται πλέον».

Για τον ΠΑΟΚ και τους λόγους της αποχώρησης:

«Παρακολουθώ τον ΠΑΟΚ. Πέρασα δύο πολύ όμορφα χρόνια. Δέθηκα συναισθηματικά. Όταν ήρθε ο Φερέιρα τα πράγματα δυσκόλεψαν για τον ΠΑΟΚ. Δεν υπήρχε χρόνος προσαρμογής μετά τη φυγή του Λουτσέσκου. Δυσκολεύτηκε η ομάδα μέχρι να κατανοήσει τα θέλω του προπονητή και εκείνος δυσκολεύτηκε να διαλέξει τους παίκτες που θα υποστηρίξουν τον σχηματισμό που ήθελε να παίξει. Ο ΠΑΟΚ θα ήταν διαφορετικός χωρίς τις αφαιρέσεις βαθμών και το CAS. Ο Φερέιρα τελικά κατέληξε στο σχηματισμό που θέλει να παίζει η ομάδα, βρήκε τους παίκτες να το υποστηρίζουν και τα αποτελέσματα φάνηκαν στο ματς με την Μπεσίκτας.

Ο Λουτσέσκου ζητούσε να μείνουν στην ομάδα οι παίκτες – κλειδιά. Το ίδιο μπορεί να κάνει ο Φερέιρα τώρα. Δεν είμαι αρμόδιος να απαντήσω γιατί φύγαμε από τον ΠΑΟΚ. Υπήρχε διαφορά φιλοσοφίας σε κάποια πράγματα. Ο Λουτσέσκου είχε πει τότε, ότι για να μην πληγωθεί κάποιος από τους δύο, θα ήταν καλύτερο να φύγει εκείνος. Δικαιώνεται για την επιλογή του να έρθει στη Σαουδική Αραβία με τους τίτλους που κερδίζει. Θα είναι επιβράβευση να πάει σε μεγαλύτερο πρωτάθλημα».

Για τη ζωή στη Σαουδική Αραβία:

«Είναι αρκετά διαφορετική. Υπάρχει θέμα με την κυκλοφορία των γυναικών. Όμως αισθανόμαστε ασφαλείς. Υπάρχει θανατική ποινή αν κλέψεις και σε πιάσουν. Κατά τη διάρκεια της καραντίνας μπορούσες να βγεις μόνο μία φορά την ημέρα. Οι πτήσεις παραμένουν κλειστές και είναι κάτι δύσκολο, αλλά θα αλλάξει όσο μειώνονται τα κρούσματα. Μου λείπει η Θεσσαλονίκη, η Ελλάδα, αλλά δεν το μετανιώνω που ήρθα εδώ».

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...